Min mamma

                                                      GRATTIS PÅ MORSDAG!!
                                             
                                             

                                  
                                                               Älskar dig  ♥

                               

                                           

Bra bra!

Äntligen står köksbordet på plats!! Känns så himla bra att kunna sitta ordentligt utan att slå huvudet i lampan hela tiden. Den är väl kanske lite väl högt men den sitter där nu så det får vara så.
Bortser man från golvet och den vita väggen (det ska upp en tavla) så är det nu ett helt okej kök.Vi åkte till en hundrastgård/park tidigare idag. Det var några från Johans lag som var där med sina hundar. Helt perfekt för Kenzo att få springa och busa lite. Han har ju så mycket energi. Bästa kompisen var en valp vid namn Ozzy. En blandras- dvärgpinscher/papillon (tror jag). De sprang och hoppade runt som galningar. Skoj!
Gnocchi

För några år sen fick jag en kokbok, om italiensk mat, från mamma. Jag har tittat i den hur många gånger som helst men aldrig vågat ge mig in på något. Jag gillar att laga mat men när det är två sidor text så är det inte lika motiverande. Men igår så gav jag mig fan på att prova gnocchi. Från grunden.
Det tog mig nästan två timmar men jag lyckades. Det enda som fattades, till Johans besvikelse, var basilika. (bara för att han såg receptet)


Gnocchi med bacon, lök och paprika.


Nedräkning- 30 dagar

Om en månad åker vi till Tunisien och jag är inte direkt redo för stranden. Inte idag ialla fall men förhoppningsvis om 30 dagar.
Sedan en vecka tillbaka har jag gjort lite ändringar gällande mat och träning. Varje gång J tränar så gör jag också det. I ungefär en timme. Det som är mest spännande är att se om de små ändringarna kan göra någon skillnad. Fingers crossed!

Resultat v.1 : -2cm (midja och lår)


Redo för detta om 30 dagar?

....

Har inte gjort ett smack idag!
En dag i mitt liv som bara passerat. Vilken tur att det inte kommer ske fler gånger. Punkt slut.

När får man egentligen nog?

Johan har en förkärlek till att spela vissa låtar tills man inte orkar höra dem mer. Någonsin. Nu har han hittat en låt som tydligen är jättebra! Jag säger inte att den är dålig men efter tag så hör man inget annat för låten spelas om och om igen. Även i sitt eget huvud. 
Något som jag inte tål är när människor spelar musik i sin mobil så att alla hör. Det finns hörlurar utav en anledning. Använd dem! (Speciellt när ni sitter på bussen)

När vi var på kvällspromenad med Kenzo så skulle han absolut spela låten i mobilen. Jag fick springa runt på gården och ta en massa småvägar tills han slutade.
Som vanligt så var det för att reta mig och han tycker det är lika roligt varje gång. Tycker han ja!Vad tycker ni? Är den värd att spelas dygnet runt?

Brandvarnare

Ibland får man skratta åt sig själv för sig själv.

Det kom en kille och ville prata med oss om brandrisker, brandvarnare osv. Han ansåg att vi skulle införskaffa oss en brandsläckare. Jag trodde att 3 brandvarnare och vatten på två platser i lägenheten skulle räcka men så fel jag hade.
Några timmar senare skulle jag steka hamburgare. Vår dumma spis (har nog sagt det minst 20ggr idag) gör att vissa plattor blir supervarma så när man steker något blir det som en tjock dimma i köket. Och så klart, mitt i all panik att få bort allt från förnsterbrädan för vädring, så börjare det nedrans larmet att tjuta! Kenzo sprang åt ena hållet och varnaren kastades åt andra. Batteriet ville ju inte lossna! Det var ju bara att skratta åt allt när det äntligen blev tyst i köket.

Nu blir det kvällspromenad med Kenzo.

Läsdag

Vissa dagar är som gjorda för läsning och idag är en sån dag.
Jag är ett stort fan av Sophie Kinsella och hennes böcker- speciellt Shopaholic serien. Jag läser just nu Shopaholic takes Manhattan. Det finns 2 serier till men den här är den bästa. Jag läser den hellre på engelska då jag ibland kan störa mig på översättningar.Efter det kommer stora nagelboken fram och då blir det anatomi plugg. Även om jag är färdig med min utbildning så betyder inte det att jag inte behöver läsa mer. Snarare tvärtom. Nu står jag på egna ben och det är upp till mig att hålla mig uppdaterad och lära mig ännu mer.

Inom det praktiska är det 3D dekorering som står på listan. Jag fick min pensel idag och har nu beställt ett akryl kit så jag kan börja träna. Det är inte lika vanligt att man har mönster i 3D men det kan vara roligt att kunna!

Här är en nagel med en ros i 3D.

Bild från Google


Nytt

Så var det dags att fixa om naglarna igen. Efter att ha haft långa i flera månader så kändes det konstigt med korta och eftersom jag älskar franskt så det fick bli så igen.
Sen måste jag göra mönster! Inte för att det alltid blir snyggt men man måste ju prova sig fram. Så här blev det den här gången:Bästa reklamen!Kolla in killen längst till vänster. Han bevisar att killar bara ska göra EN sak i taget men glädjen kan ingen klaga på!

Discokula

Vi tog oss en kvällspromenad längs sjön i stan. Det ska tydligen vara där man promenerar och jag förstår varför. Om man bortser från alla mygg så är det verkligen hur härligt som helst att bara strosa runt lite.Varje gång man flyttar till en ny stad får man alltid ett kuvert med fakta om staden och lite erbjudanden. I ett av häftena var det en bild på en stor kula i vatten. Först såg det ut som en mini Globen i silver och när jag läste texten så var jag inte helt ute å cyklade.
Det är en stor kula med plattor i någon metall, som ska stå i en liten del av sjön, och snurra. Konst.Nu är det bestämt att vi ska till Matte för att fixa våra tatueringar. Äntligen!
Jag har fem små stjärnor på handleden som måste fyllas i och sen ska jag kolla lite efter bilder på blommor till utbyggnaden på foten. Funderar på körsbärsblommor.

"För Japanerna symboliserar körsbärsblomman bland annat livets kortvariga skönhet eftersom de otroligt vackra blommorna har en så kort blomningstid. De har länge symboliserat dödlighet och skörhet. De kan även symbolisera våren, lycka, kärlek eller moln eftersom de blommar i böljande massor"

Härliga lördag!!

Vad jag längtat efter denna dag! Solsken hela dagen lång.

Som vanligt så tog Johan sig en sovmorgon så jag gick på långpromenad, på morgonen, med Kenzo. Varje gång det varit fint på morgonen så har molnen alltid hittat hit och sen har det regnat. Men idag blev det inte så. Det blev raka motsatsen, så jag tror Kenzo var nöjd över den långa morgonpromenaden.

Lite bilder från den korta promenaden.
Glitter och paljett period

En bra sak när man flyttar är att man får gå igenom alla saker man har. Och en sak, som jag vet att Johan absolut ville gå igenom, var mina skor. Jag tycker inte att det är så farligt då jag använder många av dem. Om dem ändå blir använda så borde det inte vara något problem. Fast jag kan samtidigt förstå då jag har lite svårt att kasta skor som inte används.
I den här flytten tror jag nog att minst 4 par skor kastades in i soprummet. De första var sneakers så nu måste jag ju fylla på.
 
Me like Adidas!

Nu börjar sommaren närma sig, sakta men säkert, och naglarna kan ju inte se sämre ut. Jag har hamnat i ett litet beroende vad gäller glitter och paljetter.


Sommarens färger.


Maria M.

Jag har fullt upp med mitt eget liv men ändå är det så roligt att läsa om andra. Speciellt de som har blommat upp i mina ögon. Jag har alltid gillat henne men det är inte förän nu som jag verkligen fastnat! Det finns inte många, enligt mig, som varit med i någon form av dokusåpa och alltid kört sitt race och struntat i allt ståhej.

Min nya idol: Maria Montazami

Det som är så roligt när man läser hennes blogg är att jag hör hennes röst läsa upp texten. Inte alltför fort och som jag kallar det, harmoniskt.

Följ hennes blogg här:
http://www.amelia.se/blogg/maria-montazami/


En irriterad Kenzo

Uppsala var Kenzos stad. Hans första hem var i Arboga men då var han så liten. Växjö blir alltså hans tredje stad och han har haft fullt upp med att anpassa sig. Vi har även en ny regel. Man kan passa på med sånt eftersom det är ett nytt läge för honom. Det blir inget mer vilande i soffan och han är inte glad över det beslutet!
Vi har rätt roligt åt det ändå. Han kan sitta och stirra på oss i några minuter för att sen börja morra på oss. Han går ut från rummet, morrandes, och kommer sen in igen i hopp om att få hoppa upp i soffan. När vi säger nej blir han arg igen. Så kul att se den sidan av honom. Den irriterande.

Så något sånt här blir det inge mer.


En nyvaken och inte speciellt glad Kenzo.


Klart!!

Skulle bara meddela att resan är bokad!!
Äntligen har jag något, som jag bestämt, att se fram emot. Hur ska jag nu kunna sova?

Ruta 1

Jag blev så glad när jag såg solen skina på himlen tidigare idag!
Nu ligger jag i sängen och lyssnar på alla låtar vi har på Spotify...Johan ligger och sover vid min högra sida och Kenzo den vänstra. Och varför sitter jag inte och lapar i mig solens strålar? Jo, för det regnar, igen...
Jag börjar inse att jag måste införskaffa ett par gummistövlar. Innan var det ingen panik men ska det fortsätta regna så kommer jag snart inte ha något val.

Vilken tur att jag kan sitta och drömma mig bort i dessa bilder:Underbara bakelse!

Jag kan se lite blått när jag tittar ut. Känns helt okej med tanke på att när jag pratade med mamma igår så skulle hon ut i solen och jag satt inomhus för dåligt väder. Snart kan jag också säga att jag ska ut i solen. Den måste bara runt huskanten först, sen får jag också sol. Tänker inte engagera mig i att börja leta filt för att sitta ute på gräsmattan- jag har ju balkong nu!

Det är vid tillfällen, som nu, då jag måste vara sysselsatt till 100% för annars bryter jag ihop. Enligt Johan så spekulerar jag alldeles för mycket, jag är planeringsfreak, tänker för mycket och kan aldrig vara tyst. Det sista är väl inget någon måste berätta för jag är väl medveten om det. Det kommer alltid vara så men det andra kan jag påverka mer, eller i alla fall försöka. Men hur lätt är det egentligen?


Jag saknar allt å alla som har med den här underbara rosa bakelsen att göra!

Ska börja skissa på tavlan jag ska göra. Måste ju vara sysselsatt...

Jag blir så glad, trallallallalaaaa!!

Nu är det äntligen bestämt!!
Jag vet var, jag vet hur och på ett ungefär när.
Jag vet inte hur många gånger vi försökt komma iväg. Inga mobiler, ingen hund och inget folk vi känner. Jag vill att vi ska vara helt ensamma! I juni har vi varit tillsammans i 8 år och vi har då inte direkt rest jorden runt. Vi har varit i Polen. Inte fy skam det heller men för mig räknas det inte som en utlandsresa utan mer som ett andra hem, så...

I den här poolen kommer jag troligtvis att hitta Johan då jag själv har solat hela dagen. (vissa måste kämpa för sina fräknar)

Jag längtar!!!

Från det ena till det andra....
Lägenheten är färdigmöblerad och nu fattas bara köksbord och soffbord. Allt som ska köpas är ialla fall hittat så nu får det helt enkelt ta den tid det tar.

 


Ursäkta röran!

Gaveln är kvar så sovrummet är inget jag tänker visa två gånger. Jag får äntligen åka till ett varmt land så projekt "få bort gaveln" tar vi efter semestern.

Horoskop

För många år sen älskade jag att läsa mitt horoskop. Det var så roligt att se om allt stämde. Även om det inte gjorde det så fanns alltid tanken "det kunde ha stämt".

Som de flesta vet så har jag inte varit helt 100 när det gäller flytten från Uppsala till Växjö. Inget emot stan å så men just det att lämna allt jag/vi hade i Uppsala har inte varit roligt. Fast å andra sidan- ingen hade nog tyckt att det känts bra. Hur kan man inte sakna något som varit/är bra?
Men så läste jag mitt horoskop- som jag inte gjort på flera år. Ibland är det lite läskigt när det, för en gång skull, stämmer in på pricken.

Juni månad
"Du befinner dig i en process av förändring och kan längta efter nya intryck"
"En flytt eller ett miljöombyte (...) kan skapa en känsla av förnyelse"
"Satsa på att bryta dåliga vanor om du vill förbättre och fördjupa ett förhållande"

Finn ett fel?
Fredag 14 maj

Vi har varit bortskämda i Uppsala. Extremt bortskämda.
Inte nog med att Ikea ligger i Älmhult, 45min bort, det är även jättepluttigt. Hade hoppats på ett lite större utbud då vi behövde massor. Vi åkte dit för att titta på köksbord, soffbord och en massa småsaker men vi kom hem med en ny tv-bänk. (och alla småsaker förstås) Riktigt fin men ändå. Fint är bra men var det behövligt? Nej.
Så nu börjar vi om med letandet igen. Jag har hittat mitt köksbord men det är värre med soffbordet. Det är svårt. Dagens i-lands problem.

Planera. Det gillar jag. Om jag inte får det så blir jag nervös eller irriterad och jag gillar inte något av dem. Och just därför tänker jag strunta i våra resplaner. Försöka är bra men man orkar inte hur mycket som helst. Man måste få någon form respons för att kunna ta nästa steg. Just nu är det soffläge och pillande i naveln som gäller. Det regnar ute igen..kom igen nu! Jag vill ha solsken! Och att få den i ett annat land skulle inte vara fel.Tacka fan för musiken!!


Jag brukar stå ut med mycket. Att Växjö är den sjunde staden jag bor i, sedan jag tog studenten, säger rätt mycket!
I vanliga fall är tålamodet rätt bra. Och jag kan knappast säga att det blivit sämre efter att ha jobbat på skola men nu börjar den försvinna. Sakta men säkert så...
Orsaken: REGN
Jag blir både deppig och smått förbannad. Hur mycket regn kan det falla ner från himlen!? Det måste finnas ett slut någon gång! Det var en som sa till oss, innan vi flyttade hit, att maj månad är den soligaste. Han kan ju dra nå gammalt över sig. Vi har sett solen 2 gånger!

En liten solglimt, skapad av mig själv, är musiken. Vad den kan påverka! Jag tackar och bockar för Spotify. Den har varit min räddare vid några tillfällen. Det blir kanske lite synd om grannarna som får höra "skönsången".

Jag vet inte om Johan blivit gammal, missar chansen då jag bestämmer mig för att vilja ha barn, hade tråkigt eller om han bara tyckte synd om mig igår.
Killarna var på nå jippo på stan och jag trodde han skulle komma hem efter tre. Prick vid midnatt kliver han in. Trodde inte jag skulle bli så glad som jag blev för Kenzo är inget bra sällskap efter 23. Några timmar kan ibland göra stor skillnad.


När får man nog?

Efter att ha gått på ett antal promenader med hunden börjar man se ett mönster gällande villaägare i den här stan. Alla är supernoga med att sköta sin tomt. Gräsmattan är så jämn att jag ibland undrar om de klippt den för hand, fula blommor klipps bort och gruset ska ligga fint. På gatan nedanför är det en tomt som inte har nytt staket. För mycket fritid eller bara ordentliga?

En annan sak jag märkt är blommorna. För att bara ta en siffra ur luften så skulle jag gissa på att 80% har den här blomman på sin tomt. Jag är tvärless på dem redan nu. De finns överallt. Den här bilden är tagen på gräsplätten utanför vår port.


Påskliljor i grupp. Utspridda på gräsmattor. Överallt.

Inte bra..

...med mitt minne. Jag som trodde det var helt okej (Förutom när jag glömmer plånboken överallt). Kom precis på att farfar fyllde år igår. Bättre sent än aldrig. GRATTIS i efterskott farfar!!

Lägenheten

På en vecka borde man hinna fixa en del med lägenheten. Det har ju inte varit det bästa vädret vilket resulterat i att varken jag eller Johan haft nån lust att köpa saker. Men nu har jag kommit underfund med hur jag vill ha det. Det har varit rätt bra med regn då jag suttit på nätet som en tok och tittat på inredningssidor. Så här långt har vi kommit nu...


Gardinerna ska bort. Johan satte upp dem för att det inte skulle se så tomt ut men det ska upp en svart kappa.
Sen ska det in ett soffbord och blommor i fönstret. Sen är det rummet klart!


Gaveln ska bort (så fort Johan ger sig) för den går mig på nerverna! En vit byrå ska under hyllan där alla kläder ska förvaras i stället för de fina ställen vi har nu. Så lite mer ska införskaffas innan vi är vi nöjda.

Köket tänker jag inte visa innan det är klart för där är det kaos just nu. En sak som är säker är att den här affischen ska ramas in och sättas upp på köksväggen.


Så typiskt mig att ha de små detaljerna klara först men jag kunde inte låta bli när jag hittade den här.


Sol i sinne och nu sol ute!

Allt jag ville var att hitta en veterinär, gå dit med Kenzo och få hjälp med hans öroninflammation. Men icke då! Här ska det snackas i 5 min om öppettider bla bla bla och sen kommer det ändå ingen signal. Och åka långt bort åt h för att få tag på någon ska inte behövas. Hur svårt ska det vara i den här stan!?
Det känns som att de gör allt svårare för sig själva. Vi svarar mellan 8-9. Men tänk om jag vill boka idag, till kl.9 imorgon, så jag har en tid bekräftad utan att behöva stressa? Sånt här gör mig galen!

En bra sak är att solen äntligen visar sig. Hörde på vädret imorse att det skulle bli ca 20grader nästa vecka. Finally!

Har börjat titta lite i stan med tanke på naglar. Jag hara bara sett ett ställe som gör naglar och de gör enbart i akryl. Jag gör ju i gelè...

Kanske dags att våga ta steget och öppna eget?
Ha ett eget bord på salong?
Vidareutbildning?
"Vanligt" jobb?

Alldeles för många tankar och alldeles för mycket tid att tänka så nu blir det lunch. Sen tänker jag sätta mig och göra lite fler nagelmönster. Tiden går fort och jag får träna på något som är roligt!
De här gjorde jag igår kväll.


Stängt

Nu har det regnat i 6 dagar och jag håller på att bli galen. Det gör mig inget att det regnar men kan inte allt komma på en gång istället för att vara utdraget i flera dagar? Nu börjar jag förstå varför det är så folktomt överallt. "Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" - släng dig i väggen!

Vi åkte ner en sväng på stan idag. Tänkte att vi kunde strosa runt, lära oss city och kanske kolla lite i affärerna å så...
Det hade varit mysigt om man inte sett stängda dörrar, mörka rum och texten "Söndag: STÄNGT"
Hur kan man ha stängt på en söndag? Det är då, enligt mig, man vill gå på stan men jag antar att "snål som en smålännning" stämmer in i det här fallet. De tjänar väl inte på att ha öppet. Ja menar, om restaurangerna kan ha semesterstängt, så är det kanske inte så konstigt att buitkerna har söndagsstängt. Men ändå var det mycket folk som var på stan. 
Vad gör man på stan en regning söndag i Växjö?
Svar: Man går omkring.

Jag försöker hitta en lampa till vardagsrummet men det är svårt att hitta en som passar. Sen kryllar det inte av lampaffärer här så jag får kolla på nätet istället.

 
Den här kanske?


Hyttsill och glasblåsning

Det blev en helt okej kväll igår. Vi åkte till Skruv. Där var det ölprovning. De gck igenom historia, tillverkning och smaker. Rätt intressant. Den enda nackdelen var att framför oss låg en skagensmörgås och som vi inte fick äta på en gång. Vi åt lunch vid tolv och strax efter sju fick man börja. Man märkte att det var många som inte ätit innan för det blev helt tyst i lokalen och man hörde bara bestickens läte mot tallrikarna.

Efter det gick vi till glasbruket. Där var det långbord uppdukat. Vi skulle bli bjudna på en småländsk specialitet- som de uttryckte det. Det var hyttsill, korv, bakad potatis, knäckebröd och fläsk. Jag var lite skeptisk till maten då jag bara ätit kall sill. Men det var verkligen supergott! Det godaste var den bakade potatisen, med lite smör, och till det den salta sillen.
Efterrätten bestod av ostkaka med grädde och sylt.

Recept
10 urvattnade saltsillfiléer
100 g smör eller margarin
4 stora gula lökar
3 dl grädde

Ugnstemperatur 250ºC
Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på hälften av matfettet. Stek i ugn, 250ºC, ca 15 minuter. Skala och hacka löken. Bryn löken lätt i resten av matfettet och lägg den ovanpå sillen i formen. Häll på grädde och stek ytterligare ca 15 minuter tills grädden kokat in och såsen blivit tjock och simmig. Servera med bakad potatis, knäckebröd och öl.


Efteråt fick man blåsa sitt eget dricksglas. Jag blev som ett litet barn på julafton. När jag var liten ville jag bli glasblåsare. Det var så häftigt att se vad de kan göra utav en liten orange klump. Både jag och Johan gjorde ett eget glas. Lägger upp en bild så fort vi fått hem glasen. 

Jag har fortfarande inte förstått att vi flyttat. Det känns som en sommarlägenhet och att vi snart ska flytta igen. Den här flytten kommer ta längst tid att smälta. Det är inte det att jag inte vill bo här men efter att ha bott i Uppsala i 3 år så var det som ens hem. Och det är nu jag insett att det kändes som ett permanent hem. Man märker inte det föran man lämnar staden. Jag borde ju vara van vid det här laget.


???

Jag kan bli galen (värre än vanligt) på att inte veta saker. Jag är alldeles för nyfiken av mig. Undra om jag fått det från mamma eller pappa?
Om några timmar ska vi träffas utanför kansliet och sen ska vi göra ???. Det är såna här saker som gör att jag inte har någon större lust att följa med (men som vanligt så gör jag det ändå)

Gick ut med Kenzo imorse och tanken var att vi skulle gå till den stora skogen, hitta ett spår och sen jogga. Men så blev inte fallet. Jag kunde inte hitta spåret. Det såg inte alls ut som sist- enligt mig. Så för att lösa joggingproblemet så fick det blir två varv i den lilla skogen. Det blev kanske bara en 10 min efter 30 min promenad men det fick räcka för i dag. Det blir mycket tråkigare om man inte hittar. Man springer runt som en yr höna.

Johan kom nyss hem så det är dags för hemmafrun att fixa någon form av lunch...haha!

City

Jag tänkte ta mig en sovmorgon, vilket Kenzo inte uppskattade, så han väckte mig runt 8. I vanliga fall brukar vi vara uppe redan vid 7. Men har man sina rutiner så vill man gärna följa dem och i hans fall gällde det mat. Det vara bara att kliva upp och göra allt. Sen var det bara att fixa till sig då jag inte klarar av att somna om när jag väl klivit upp.

Vi tog en sväng ner på stan. Jag ville se hur lång tid det tog att gå ner. I mitt huvud var det ungefär som i Uppsala men det var det inte alls. Vi bor rätt centralt ändå. Det tog bara en kvart att gå ner till city. Kenzo älskade promenaden. Nya gräsmattor. Nya hundar. Nya dofter. Det finns mycket att upptäcka.

Imorgon ska vi åka iväg med Växjö Lakers och äta middag, tror jag. Som vanligt får jag väl veta vad som ska ske när vi väl är på plats. Att ta reda på saker i förväg är inte Johans styrka. Jag skulle gärna ringa och kolla men det känns inte riktigt som det passar sig. Det får bli en överraskning!

Bortskämda i Uppsala?

Japp, det är nog det både jag och Johan blivit i Uppsala. Det är några saker som vi märkt...

Willys är av den "gamla sorten"
Elgiganten var litet
Det finns inget Ikea i stan

Egenligen är det väl inte så viktiga saker men det roliga är att vi spenderat väldigt mycket tid på just dessa tre. Och det kanske är därför det var det första vi reagerade på. Men man får helt enkelt ta det för vad det är. Vi kommer nog att klara oss.
Det är vad vi haft att jämföra än så länge. Egentligen ska man inte göra så men efter många flyttar till olika städer kan man faktiskt inte låta bli. Det har blivit som en hobby. Man kanske skulle göra en för -och nackdelslista på alla städer men det får bli en annan dag.
Nu är det dags att hoppa i säng. Johan är träningsledig imorrn men ska till ishallen för de börjar grävandet till den nya hallen imorgon så de ska ha någon slags tillställning. Men jag får ha honom för mig själv fram till 16 ialla fall.
God natt!


Växjö

Det bor ungefär 80 000 människor i Växjö. Jag tycker det är rätt mycket ändå men jag undrar var alla håller hus någonstans. Vi var ute och gick med Kenzo igår. Vi var ute i 40 min och vi mötte en kille. Antingen så är det en väldig skillnad på Växjö och en storstad eller så sitter folk helt enkelt hellre inomhus. Jag gissar på att de tittar på film då det finns minst 3 filmuthyrningsställen i stan. Och då har jag inte räknat in hyrfilm från Ica.

Lägenheten är inte helt klar än men det är inte så mycket kvar. Det är alla dessa småsaker, som man helst vill gömma, som ska hitta en plats. Det är fördelen med att flytta. Man får gå igenom alla småsaker och kasta. När vi kom fram på kvällen hade jag lust att bara låta allt vara kvar i bilen för det var så mycket prylar.

Så här såg det ut till en början
  
Vardagsrum


Sovrum

Den förra lägenheten var en 3:a och den nya är en 2:a. Ni kan ju räkna ut resten själva. Men det allra bästa är att vi har en balkong och sol strax efter 14. Så om solen kunde visa sig lite oftare (då det spöregnar ute när jag skriver det här) så kanske jag har en chans att inte vara blekast i år igen.


Min älskade balkong

Det tog oss 2 dagar att få ordning på det mesta och det tack vare Johans föräldrar. De hjälpte oss packa ner allt i Uppsala, åkte med oss ner till Växjö och sen hjälpte de till att få ordning på allt i nya lägenheten. TACK!!

Även om allt inte är helt klart så tog jag och Johan en välförtjänt paus igår kväll. Vi satte oss i soffan för att glo lite på dumburken och äta lite fruktsallad med glass. Det får helt enkelt ta den tid det tar. För en gång skull ska jag inte stressa utan plocka å fixa tills jag får det som jag vill. Eller nästan som jag vill då jag inte bor ensam.


Fruktsallad med glass i de nya skålarna.

Fy skäms!

Sitter och blir mer och mer irriterad på alla skriverier om Laila och Nicklas. Varför ska man betala deras hus? Jag tycker det är rätt pinsamt då man vet att de har pengar så det både räcker och blir över.
Och sen det här med att folk är intresserade av deras saga...hur, när och var blev deras liv/förhållande en saga? Jag tycker att de har långt kvar för att kalla det saga. Törnrosa och Askungen är sagor för mig. Inte Laila och Nicklas.

En sak i taget

Jag blev så less så vi åkte och köpte oss en ny dator med nytt bredband. Så nu är jag tillbaka igen.
 
Resan ner kändes som en evighet men strax efter 21 var vi framme i Växjö. Då var det bara att börja packa upp allt. Tre våningar och ingen hiss. De 48 trappsteg som det var upp känns än i dag i både rumpa och lår. Varför ska man träna på gym när man kan flytta?

Det är rätt mycket kvar i lägenheten som ska fixas så jag lägger upp lite bilder så fort jag fått ordning på allt och hittat kameran.

RSS 2.0