Jag blir så less! Igen...

Jag var inte säker på att Johan skulle ha orken att åka och spela men han kände sig ok efter joggingturen så han åkte.
Kanske lika bra med tanke på att jag höll på att bli tokig här hemma under matchen!

I början av matchen kände jag att det inte kommer bli lätt. Det blev fort till något grinigt då domarna plötsligt fick för sig att inte se händelser på isen. 

Alltså, alla är mänskliga, men när det börjar bli som det blev ikväll- att t.o.m kommentatorerna ifrågasätter domarna ja då är det illa. Man kan inte missa så många utvisningar som de gjorde! 
Och det gäller för båda lagen. Jag brukar vara kritisk (och får ofta höra att man inte ska gnälla på domaren) men det är ju inte så konstigt. De får skylla sig själva för det ser inte bra ut många gånger.
Så, nu har jag klagat färdigt!

Tack för 2 poäng och för att Ais lyckades sno åt sig 1p från Malmö.
Så för skojs skull så får Rögle och Mora ta poäng imorgon. Blir lite mer spännande så när man tittar i tabellen sen...




Dagen efter

Imorse väckte Bella oss strax före nio. Då har hon sovit i 12h och vi nästan 10. Om jag sovit så många timmar så vet man att det behövdes. Vi mår alla bättre idag så det är skönt men min huvudvärk är inte att leka med! Blir en lugn dag idag också...

Johan tog en joggingtur imorse för att känna efter hur kropp och huvud mår. Det kändes helt ok så vi får se vad som händer imorgon.
I värsta fall får han dras med min nervositet under matchen! Hehe

Inte rört mig många meter idag

Då var det min tur med lite feber och värk i kroppen. Magen lever ett eget liv så idag har jag inte gjort ett smack!
Bella har varit hos mamma så jag kunde få vila. Johan är lite bättre efter smällen igår men har också varit slö. Det blev inte många timmars sömn inatt för någon av oss...

Så alla basilusker kan fara och flyga för vi vill må bra!!


Skrek mig hes på sektion I idag

Ja, var ska man börja?...
Idag byttes sektion så jag, för en gång skull, kunde få se hela isen. Vilken lycka! 

Innan första perioden var slut så fick Johan en ordentlig smäll mot huvudet och fick utgå. Riktigt fult av Almtuna spelaren! 
Jag skrek mig hes då han låg kvar på isen (ensam och alldeles för länge för mina nerver) och det slutade med att jag stod upp och skrek.
Det har hänt förr i matcher att domarna inte har full kontroll på hela isen. 3 stycken som åker och glor på pucken! Visst, de måste följa spelet men de måste även ha koll på spelarna. Kan man (läs jag) tycka.

Annars då...killarna lyckades vinna och vi fick resultat med oss. Plus på det!

Johan har ont i huvudet och mina nerver behöver lugnas ordentligt. Minus på det...

Min start på resan började i Timrå...

Tycker det är så tråkigt med det som händer Timrå IK just nu. 
Man kan spekulera och diskutera fram och tillbaka hur ekonomin borde ha skötts och om Timrå kommuns involverande (eller inte). Jag är inte så insatt i ämnet att jag kan uttala mig förutom att det skulle vara fruktansvärt tråkigt om de gick i konkurs.

Timrå ligger mig nämligen lite varmare om hjärtat än alla andra städer vi bott i.

För mig startade hela resan med en flytt till Timrå. Jag träffade Johan två år innan det men han flyttade före mig då han gick på hockeygymnasiet i Timrå.
När Johan berättade att han skulle flytta dit så var min första tanke "Var tusan ligger det?" 

Efter studenten så flyttade jag upp de nästan 40 milen. Vi bodde i Timrå men jag jobbade i Sundsvall. Jag trivdes jättebra där (när jag väl slutat ha hemlängtan, hehe)

Jag hade inte så mycket erfarenhet av hockey men jag älskade när det var matchdag. Man gick tillsammans med alla Timråbor, nästan på led, till ishallen. Och det var likadant när man skulle hem. Man gick tillsammans. Trots all skog (tallar) och att jag inte hittade överallt så kände man en trygghet i ledet. Det låter kanske konstigt men så upplevde jag det ialla fall.

Om jag inte minns fel så finns det ett pappersmassbruk (eller något sådant) och surströmming som kanske några själar förknippar ihop med Timrå. 
Men i min värld så är det hockey. 

Kommer man ha lika stor koll på Timrå om hockeyn försvinner? Jag tror inte det så man får hoppas de kan och vill börja om...


Mot ljusare tider även på naglarna

Mammas mörka naglar hade gjort sitt så idag kom hon förbi för att få nya ljusa naglar. Jag gjorde en enkel design med lite glitter så klart! (Alltid något i guld när det gäller mamma)





Överraskningsmiddag på Allstar

Imorse hade jag och Bella en liten mysstund innan vi tog tag i dagens uppgifter. Så skönt med en morgon utan stress. Ändå hann vi inte med allt, typiskt!

I vilket fall så fixade vi det viktigaste och så fort Johan kom hem så var det dags för dagens tillställningar.
Johans farmor fyllde 80 år så självklart åkte vi dit för att fira henne. Direkt efter det lämnades Bella hos min mamma för vi skulle fira Jeremy och Jan, då de fyller år på måndag. De hade ingen aning om att vi skulle vara ett gäng på plats så lite överraskade blev de nog. (Hoppas jag)



Dustin älskar prinsesstårta!


It's was a great day for hockey- yesterday...

Såg nu vad klockan var! Tiden går verkligen fort när man har roligt. Karolina kom förbi med Junia för mat och match.
Tjejerna lekte till halv tolv, sedan var det verkligen dags för sängen. De är så duktiga på att leka tillsammans! 

Medan tjejerna lekte så tittade mammorna på killarnas match. Mathias gjorde mål och Johan gjorde nästan mål och laget vann. Tack och bock! Vi var nöjda!
Jag brukar vara ett nervvrak på slutet av säsongen men jag var inte nervös denna match heller. Börjar undra om något är fel? Hehe.
Det är så jämnt i toppen nu. Hoppas bara inte det blir så här spännande in i det sista för det vet jag inte om jag klarar av.
Vilken tur att man har en karl som är lugnet själv.

Lite mer än 4 månader kvar...

Ikväll satt jag, i flera timmar, och letade fram pyssel till bröllopet. Med det menar jag mitt pyssel. Jag tyckte själv att jag fick en briljant idé så nu kommer jag verkligen vara sysselsatt! Hoppas bara att allt kommer samtidigt då jag blev tvungen att beställa sakerna från 3 olika hemsidor.

En annan sak som jag redan fixat är mina bröllopsskor. Pimpade och klara! Nu ska jag bara lära mig att gå i dem, haha!

"I Do" is my something blue

Vinst mot SSK

Denna match var jag faktiskt inte så nervös över. (Ni vet ju hur jag är med mina nerver) Jag ska inte säga att jag var kaxig men jag kände på mig att vi skulle ta hem det här. Vilket vi också gjorde!
Det är alltid lite speciellt när man möter lag Johan spelat i förut. Även om det är historia så har man alltid en annan känsla i kroppen under matcherna. För mig blir de mer spännande och viktigare med vinst. Hehe! 

Det var riktigt roligt med så mycket folk i hallen! Älskar när det blir en skön stämning. Sedan kan man diskutera stämningen vid vissa händelser på isen men den biten får domaren ta på sig. Hur svårt ska det vara att döma konsekvent EN hel match? 

Nu har familjen fått mat i magen så nu ska Johan varva ner och jag ska få Bella i säng! Det är ju en dag i morgon också.

Enkelt

Ibland kan man bara känna att det blir för mycket...

Jag är mästare på att, i mitt huvud, spekulera, diskutera och tänka. Att leva det här livet, vara äldst av fem syskon och mamma till en dotter (samt planera vårt bröllop) kan få mitt huvud att gå smått bananas- och det är knappast allt. Det händer saker fortare i mitt huvud än i verkligheten vilket gör att allt inte alltid går ihop.
För min egen skull så måste jag släppa vissa saker och skärpa till mig. Fokus.

Så för att inte gå in på detaljer så har jag bestämt mig för att strunta i allt smått runtom och bara satsa på det jag vill och måste. Resten får sköta sig självt. Enkelt.

Allt det här passar in i tatueringen jag ska göra med min syster.
"Sometimes you have to create your own sunshine"




Kalas, bönspelet och NFL

Jag är slut...min kropp orkar knappt röra på sig och mitt huvud är på väg att lägga av. Det är verkligen sovdags!!

Det har varit en lååång dag idag. Jag gick upp strax före 7 för att träna, när Johan kom hem, från träningen, så åkte vi på kalas för att fira Liam. Efter det var det middagsdags hemma för att sedan åka hem till Ashley och Jeremy. Det var bönspelet Bohnanza och NFL som stod på schemat för kvällen.
Killarna försökte komma överens om vem som skulle få vilken böna. Haha!

En spännande match!! Speciellt för Dustin. 

Barnfritt och handboll

Vi åkte hem till Johans föräldrar, igår kväll, och åt middag. Vi lämnade även kvar Bella så två trötta föräldrar skulle få sova ikapp lite. 
Johan sov gott till halv tio medan jag fortfarande inte vet vad sovmorgon innebär. Hehe.

Idag hade syrran match mot Skuru. Hon fick spela rätt mycket idag och gjorde det riktigt bra! Kul att se.
Skuru ligger tvåa i tabellen men ändå vann Västerås med 10 bollar.







Vinst mot Vita Hästen

Tänk- ibland går resultaten ens väg. Det är inte ofta det händer samtidigt som vi gör vårt jobb! Så himla skönt med en seger och ännu bättre för mina nerver (för ikväll)

Jag har börjat inse att min blåsa inte klarar av detta! Nu är hela kroppen nervös, haha! 
Det är inte många matcher kvar så nu gäller det att fortsätta på samma spår och hoppas att de andra lagen också gör sitt jobb (allt till vår fördel)

Nu blir det vila i helgen så vi båda klarar av nästa vecka.

När Växjö gick upp till SHL hann jag aldrig vara så här nervös. Jag var gravid under den perioden så mitt fokus låg mycket mer på det än på Johans matcher. Jag börjar inse nu att det kanske var lika bra, hehe.


Cattas nya

Catta kom förbi igår för att få nya naglar.  Hon hade med sig Ellie så tjejerna hade fullt upp med att leka medan vi fixade om naglarna och snackade. Det finns alltid mycket att prata om när man känt någon i nästan hela sitt liv!

Ialla fall, hon ville ha något som inte alls hade med vintern eller julen att göra. I såna fall kan du göra i princip vad som helst. Vi kortade ner dem rejält så det fick bli 2 olika glitter med paljetter och svarta streck för att det skulle hända lite mer.

Före läggdags blev jag tvungen att göra en "rysk juvel" på en tipp. Den här gången blev den nog lite mer som jag tänkt mig.


Tack Pinterest!

Trots alla kokböcker i min ägo så blir man less på att bläddra sida efter sida och inte hitta något som faller en i smaken.
Då tackar man skaparna av Pinterest! 

Ikväll blev det bankad kyckling, fylld med ost och spenat, som lindades in i bacon. 30min, i ugn, senare så var middagen klar. Till det blev det kokt potatis, bea och sallad. 

Maten redo att åka in i ugnen. Hade ingen aning om hur det skulle smaka men det kunde ju inte gå fel..


...och så här blev resultatet.

Tallriken är tom och Johan har sagt minst 3 gånger att det var gott. Tummen upp för detta recept!


Rysk juvel

Har länge velat prova på denna utsmyckning, på naglen, men har inte riktigt haft tid eller ork. Igår medan Bella och Johan vilade inför matchen så tänkte jag att jag kan "offra" en av mina egna naglar. (Oftast tränar man på tippar)
Resultatet blev helt ok. Jag kunde ha varit noggrannare men för att inte ha alltför mycket tid och för att det var första gången så är jag nöjd.


Rögle på besök

Fy tusan så nervös jag var inför matchen! Samtidigt som jag älskar viktiga matcher så ger de mig en klump i magen...
När jag blir nervös så går munnen i ett på mig (värre än vanligt) 

Jag tyckte vi borde fått 3 poäng men om man inte gör mål på sina chanser, som ikväll, så får man helt enkelt nöja sig med 2 poäng.


Helgen

I 10 års tid har vi åkt hem när vi kunnat men det har inte alltid varit så enkelt. Alla vill hinna träffa en ett tag men det har egentligen bara varit stressigt att hinna med allt. 
Nu kan vi göra lite som vi vill.
Då Johan åkte i fredags så planerade vi in att sova hos mamma istället för att vara hemma. Bara för att vi nu kan göra så!
Mamma fick sina naglar omgjorda, vi skrattade som tokar hela kvällen och avslutade vistelsen, på lördagen, med en shoppingtur på Erikslund. Supertrevlig helg!!


Mamma tyckte visst att det var roligt att ta kort på oss när vi grät av skratt!

Har länge längtat efter att ha en Sophora i min ägo. De hade en kvar, i blomaffären, så snälla mamma tyckte jag skulle få "kärringplantan" (floristens ordval, inte mitt) Haha!!

Igår kväll så kom Karolina förbi med Junia. Hon och Bella leker nästan alldeles för bra tillsammans. Det var knappt så vi märkte av dem. 
Det vi däremot märkte av var hur matchen slutade! Men det är sånt som händer så nu är det bara att ta nya tag på tisdag...
Hoppas bara på att killarna kan komma hem tills dess, hehe. Stormen Egon gjorde inte hemresan lätt för dem så de blev kvar i Hudiksvall över natten.

Bittra människor!!

Vad är det med folk idag?! Många är bittra, sura och oförskämda...
Det som riktigt stör mig är att de jobbar med människor. 
En fråga om en vara finns i butiken svarades med att "det som ligger framme är allt vi har!" -pekandes på ett bord en bit bort. 
För att själv har jobbat i butik så kan man helt enkelt svara på ett (många) bättre sätt.

Eller när man ringer till vårdcentralen. Då snäser hon åt mig och frågar varför jag ringer, att vi ska "sluta diskutera ärendet" och att jag troligtvis uppfattat tiden fel. Det slutade med att jag lade på luren och skrev upp kvinnans namn för henne vill jag inte ha att göra mer.

Varför kan inte folk bara vara lite trevliga?! 

Vinst mot AIK

Johan var tillbaka idag så nu var det lite roligare att se på hockey igen. Visst handlar mycket om laget men jag är ju, som jag sagt tidigare, här för Johans skull. 
Det var ett bra tryck i hallen och killarna gjorde det bra! Lite försiktiga i tredje men det kvittar. Så länge vi vinner så är jag glad! 



Det är inte många matcher kvar nu. Jag vill inte ens tänka på hur mina nerver kommer ha det om en månad! Hua!



Say yes to the dress

Jag, mamma och Vicki hade alla en ledig måndag. Det blev en dag på stan (läs Ruths)
Jag började känna lite panik i valet av klänning. Johans kläder fixades i helgen, Bella är klar sedan länge så nu var det min tur. Kanske skulle tagit mig först egentligen men nu blev det så här.
 
Alla som ska gifta sig, eller vill, har oftast någon form av uppfattning av klänning, färger osv. Det hade jag med. Fast efter nästan 3 timmars provning av alla slags klänningar så valdes den mest otippade. Raka motsatsen till det jag trodde jag ville ha.
Jag har en klänning jag kan ha hela dagen, som är bekväm och passar min kropp. Man kan väl inte något annat än bli nöjd. Det bästa med den är att den går att piffa till med accessoarer. En mer personlig touch på det hela.
 
En utav alla klänningar...
 
Nu ska alla accessoarer hittas och sedan ska jag tillbaka i april för att fixa alla ändringar som måste göras. 
Vi börjar närma oss något som kan kallas bröllop. 
 
 
 



Dekorationer

Igår började jag pyssla lite med bordsdekorationerna till bröllopet. Det är pillrigt och ser inte alls så trevligt ut i dagsljus.
Jag får gömma mig i badrummet för att få det mörkt och se att allt glittrar tillräckligt mycket.
 
 
Allt som behövs för att få en personlig touch på bröllopet! Rhinestones, glas och lim...
 

2015

Såg att mitt förra inlägg kom in alldeles nyss...knas!

Hoppas alla hade en underbar kväll när ni firade in det nya året!

Vi hade, för första gången på 10 år, en lugn kväll.
Middagen hade vi hemma hos familjen Johner. Vi ville båda ha barnen i säng i tid.
Sedan åkte vi hem och fick Bella i säng, tittade på USA- Canada och firade in det nya året på balkongen med att titta på fyrverkerierna.

Tjejerna hade "party" hela kvällen!


Sista året innan 30...

Jaha, dags att njuta av 29 för snart blir man 30 år. Det är väl då man verkligen är vuxen. Eller? Vad vet jag...känner mig som 20 ibland men det kan ändras till 40 i ett nafs. Haha!!

Mamma överraskade mig med 75 min massage och ansiktsbehandling på förmiddagen. Så himla skönt att bara få koppla av! Tack mamma!!

Johan fixade lunch, fika och middag så jag behövde verkligen inte stå många minuter i köket idag. Han såg till att dagen flöt på. Tack älskling!!

Tack till alla som uppvaktade eller/och gratulerade mig på min födelsedag och tack för alla presenter. 
Nu ska det sovas i huset så vi orkar fira in det nya året!!



RSS 2.0