Hundarna är tillbaka

Då Johan varit borta mycket (matcher med resor) så har det varit sån stor hjälp från Johans föräldrar som ställt upp som hundvakt. Det hade varit orättvist mot hundarna att inte få de promenader och uppmärksamhet som de förtjänar så TACK så mycket för hjälpen!! 
(Stackarna får nu nöja sig med att sova i sina sängar istället för den sköna Johans föräldrar har- hur ska detta gå? Hehe)
Så här lortiga och blöta var de efter en långpromenad nu på kvällen.

Då var säsongen slut!

Ska börja med att säga att jag hoppas på en anmälan och förväntar mig någon form av dom efter det fula överfallet med klubban. Fick se videon, på Instagram, rätt tidigt i matchen och det är bland det fulaste jag sett hända i en ishall!! Usch.

Till matchen då..ja, bara att konstatera. Vårt pp stjälpte mer än hjälpte. Rögle var inte ens bättre men det är vår oförmåga att göra mål som ledde till förlust. Enkelt och lämnar det så.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om allt. Att först se publiken lämna i förtid gjorde mig faktiskt riktigt irriterad. Sorry- men fans agerar inte så. Punkt. Det kvittar hur besviken man är- vad tror ni vi är!? Eller killarna?!

Att sedan veta att säsongen är över..ja, vet inte vad jag känner om det heller. Det har varit en väldigt lång säsong. Att se killarna vara i botten av tabellen för att sedan, sakta men säkert, klättra uppåt och knipa en första plats. Det upplevs, från min sida, som en av de längsta säsonger jag varit med om. Rent ut sagt jobbigt.

Vi fick två svåra chanser ändå. Man kanske skulle spekulera i hur det gått om vi kanske hamnat 3:a i tabellen men spekulera kan man göra i evigheter....

Hej då säsong 14/15


Vinst i första kvartsfinalen

Johan kom hem strax efter 17 idag. Det blev en tidig middag innan vi åkte till Bomben för att se Vicki spela. Det går fort i svängarna med sport just nu.

De hade sin första kvartsfinal mot Höör. Sist vi såg deras möte så förlorade Västerås stort men så var det inte idag. VI tog ledningen och sedan kom Höör ikapp. Det blev en jämn match in i det sista!
Förlängning väntade och i sista spelsekunden så får VI en straff. De sätter den och vinner första matchen!
Bella fick välja sittplats. Närmast så klart!

Utmattad

Är inte alls på humör för att kliva upp ur sängen. Jag är helt utmattad, både i kropp och knopp. 
Jag kan inte förstå hur det kan svänga så mycket i killarnas matcher. När det ena momenten fungerar så ska något annat falera. Varför?!

Av vad jag förstått så är det här ett återkommande "problem" Västerås haft tidigare. När de väl kommer hit så tar det stopp. Tråkigt att det ska vara så...

Men efter matchen igår så hoppas jag innerligt att killarna har lite krafter kvar till att motbevisa alla. Att vinna hemma på söndag skulle kunna ge extra energi. Jag vill verkligen inte se ett lag som bara lägger sig ned och "dör". 
Igår såg det ut på många som att de gett upp- för att det var det enklaste alternativet. 
Det gör mig faktiskt irriterad. Vi har inte bara fått en chans, utan två...

Man kan spekulera i evigheter om man vill men jag tänker ta mig till hallen på söndag. Jag tänker heja på dem, som alla andra matcher, och hoppas de alla tar sig i kragen och krigar in i det sista!!

Jag visste det!

Hade på känn att killarna skulle vinna idag! Brukar inte vara så stensäker men det ska väl finnas en första gång för allt.

Äntligen kunde vi göra första målet rätt fort och sedan bygga vidare på det. Visst, de individuella misstagen fanns kvar men det var inte alls lika illa som i tidigare matcher. 
Jag tyckte killarna fick styra matchen lite bättre och fick den dit de ville. Fransson storspelade i mål och bp var bättre. Nu ska vi bara få till pp riktigt ordentligt så kan säsongen sluta så som jag vill!
Vinst med 3-0!

Jag har aldrig använt klapporna som delas ut i hallen men idag så kom den till användning. Ordentligt!
Jag klappade konstant, vid spel, så den till slut gick sönder...men killarna vann så det var inte förgäves ialla fall. (Tycker dock lite synd om mitt knä och min hand som fick ta emot "klapparna" i 60 minuter)


En sväng till Södertälje

Idag var en sån där söndag då vi inte hade något inplanerat så vi tog oss en liten sväng till Södertälje. De mötte AIK idag så det blev två flugor i en smäll då vi hälsade på några vänner också.

Samtidigt kände jag att det kunde vara skönt att få göra något annat i några timmar. Det blir verkligen intensivt med alla matcher och resor så det var skönt att komma iväg en sväng. (Även om den innehöll hockey)

Matchen var inte direkt någon höjdare. Tråkigt nog. Med tanke på fansen och hallen så hoppas jag de håller sig kvar. Som Bella brukar säga: "kämpa på!"
Jag trivdes i Södertälje så för mig var det precis som vanligt att vara i ishallen igen. Inga konstigheter...

Efter matchen åkte vi till Mimmos för den obligatoriska efter-matchen-maten. 
Bella passade på att mysa lite med Jennifer innan det var dags att åka hem. 

Nu ska det laddas inför morgondagens match mot Rögle!!

Namnskyltar på g

Ibland kan jag bli så trött på Johan gällande bröllopet. Han gör allt lite svårare för mig...

Jag vet att han har mycket med hockeyn just nu men då kanske man kunde göra upp en plan. Allt för att förenkla det hela. Planera lite vad som ska göras när. Jag har ingenting emot att göra i princip allt men vissa saker går bara inte att göra själv.

Medan han satt på ett flygplan tidigare idag så började jag skriva namn på alla namnskyltar. 

Lika bra att göra det som går så slipper man stressa med alla smådetaljer i sista sekunden.


Några timmar i Norrköping

Jag och syrran åkte en sväng till Norrköping idag. Det var dags för en ny tatuering. Jag fick ett bidrag, från mina syskon, när jag fyllde år så nu var det äntligen dags.

Vicki ville göra sin först!

Efteråt gick vi runt, i stan, i 10 min innan vi bestämde oss för att åka till Ingelsta. Vi strosade runt i gallerian en stund innan vi åkte hem igen.
Härligt vårväder!


Jaha ja..

Sitter fortfarande i hallen, med 35 sek kvar att spela av matchen. Jag behöll lugnet (nästan hela tiden) men hade lätt kunnat slita av mig håret. Speciellt gällande pp..så uselt!! Man måste nog börja ändra något för det funkade inte mot Karlskrona och inte heller mot Rögle. Uppenbarligen.

Rätt komiskt med alla som klagar på bp. Visst, det var inte bra, men vi måste ju göra mål på våra chanser!! Bp falerar ordentligt en gång och plötsligt är det orsaken till alla förluster mm. Inte alltid så lätt när man hela tiden ska försvara sig pga utvisningar. Man kan ju spekulera i om bp funkat så hade matchbilden sett annorlunda ut men just nu så är jag tveksam till det. Baserat på matcherna mot Khk. 
Man kan lika gärna vända på det. Hade matchen sett annorlunda ut, när vi tex  fick 5 mot 3 i  två minuter, och gjort mål under det tillfället? Det kan jag nästan lova att det hade gjort!

Att det inte klagas mer på pp tycker jag är konstigt. Det funkar ju inte!!
Frågan nu är bara om de törs ändra något? Kan det möjligtvis vara så att det är sönderläst då ingenting märkvärt har gjorts på nästan hela säsongen?

Vinner man skotten och antal chanser så ska man banne mig vinna matcherna också!

Aja, nu får man hoppas de kan klara av att släppa allt fort och ladda om för jag förväntar mig vinster!!


Nu kan inget gå fel!

Jag brukar ha mina rutiner inför matcherna men då jag varit bortrest så har det blivit lite si och så med det hela. (Jag är knäpp när det kommer till Johans matcher men ni får stå ut med det, hehe)
Jag har återgått till min nagelnördhet och så ska jag försöka hålla mig lugn mellan 19-21...Försöka.

Matchnaglar!



Babyshower

Idag hade vi babyshower för blivande mammorna Stina och Fanny. Det passade perfekt att ha det idag då killarna haft ett kortare matchuppehåll.
 
De trodde vi skulle ha en mindre söndagsfika med tjejerna men icke då! Vi hade planerat i smyg så de blev nog överraskade över vad vi lyckats med.
Tjejerna fick en varsin blöjtårta fylld med bra saker att ha till bebisen.
 
 
Efter fikat så var det dags för lekar!!
"Hur stor är magen?" "Gör en blöja av toalettpapper" "Gissa bajset" och "Gissa bebismaten"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mammas nya naglar

Då solen äntligen visar sig varje dag nu så får man lite extra energi och börjar smått längta till sommaren. 
Mamma var här igår för sina vårnaglar. Hon ville definitivt inte ha något mörkt! Det blev pastellrosa och ringfingret fick mönster.
Före 

Efter



Tomhet...

Åh, jag är arg, ledsen, irriterad och så trött i huvud och kropp. Luften gick ur mig helt och jag känner en tomhet. Om jag känner så här- hur är det då med killarna?

Matchen:
Alldeles för många individuella misstag. Passivt spel efter det tidiga målet.
För få spelare som kan göra mål just nu.

Fransson var grym i mål idag.
Johan gjorde en riktigt bra match.
Några spelare kämpar konstant men får inte till det där sista som behövs.
#trustindustin men det behövs fler!!

Idag tänker jag inte gnälla på domaren, för jämfört med sist, så var det mycket bättre ikväll. 
Sedan önskar jag om folk kunde sluta vara såna gnällspikar. Jisses, att vissa orkar. Vad hjälper det?

Killarna är redan på väg hem. Nu måste de få vila ordentligt för att sedan ladda om inför "andra chansen". Då jäklar ska det spelas som aldrig förr och vi ska ha en SHL plats!!
Han har gjort det en gång förut och ska ta mig tusan lyckas igen! Nästa SHL plats är vår!

5 perioder

Jag hade känslan av att det skulle bli en kamp i gårdagens match. På väg till hallen så kröp sig nervositeten närmare och så fort jag satte mig ner så kunde jag nästan inte sitta still. Jag tror jag bytte sittplats 3 gånger.


Det var bra stämning i hallen och vi lyckades äntligen göra mål på Karlskrona! Tack vare att vi äntligen hade spelare som skymde målvakten. Jag blir förbannad bara jag tänker på det för jag kan verkligen inte förstå varför det inte alltid är en gubbe som åker dit när det behövs?!

Hursomhelst så blev det förlängning och det blev tom en 5:e period men det slutade där.

Jag spydde galla igår så det räcker och blir över gällande domarna. Första perioden kändes helt ok. Jag var nöjd över domarvalet före matchen. Före.
Visst, vår andra period var inte bra men jag tycker domaren smått började tappa matchen där. Tar man inte utvisning för en sak så kan man inte helt plötsligt göra det för andra laget och förvänta sig att allt kommer fortsätta som vanligt! De måste vara konsekventa men slutar de så brukar det vara svårt att komma tillbaka vad gäller förtroendet. Så snacket med "vi följer regelboken" orkar jag inte ens höra på...

Sedan kan man inte skjuta över 60 skott och inte göra fler mål. Det är ju det matcherna går ut på.
Håller tummarna för Janne också! Hoppas att det är bättre med honom för vi behöver honom på isen.

Nog om det, det går inte att göra så mycket åt förlusten eller domarna men min frustration måste ut någonstans! Haha! 

Ny match imorgon och jag skriker väl bort min röst helt för det finns inte mycket kvar av den sedan igår.

Nya färger!!

Det är alltid lika kul att beställa nya färger till naglarna. Mina ser hemska ut efter en månad så det ska bli så roligt att få leka med nya ljusa färger!!

Neon


Pastell


Vinst!!

Herregud vilken stressig kväll!! Vi nästan sprang till affären för att hinna köpa snacks och sedan var det full fart till min morbror för att se Johans match.
Vi missade bara första fem minuterna och sen var nervositeten verkligen i gång! Polacker fattar inte riktigt det där med hockey så det var snällt av dem att låna mig sin dator och tv, hehe.

Vilken stress för att sedan dansa hela vägen hem till mormor. 1-0 i matcher och på fredag blir det nervöst!!



En dag på stranden (och i parken)

Idag var vädret äntligen bättre så vi passade på att vara utomhus. Här i stan finns det mesta att göra utomhus så man är väldigt beroende av vädret.

Idag blev det en sväng till parken och stranden. Det händer mycket i stan så det var roligt att se alla ändringar som sker inför sommaren.

Man ser hela vägen till Tyskland. Landet längst bort...

Trots de mörka molnen så sken solen igenom och värmde lite. Synd bara att svanarna inte var på sitt bästa humör. Det slutade med att vi blev jagade så vi sprang därifrån fort som attan!

På väg hem stannade vi i parken. Den blev klar förra året så nu är den riktigt fin och det finns både "träningsmaskiner" och platser att leka på för barnen (eller oss vuxna)





Mormor 80 år

Idag fyller mormor 80 år! Det firas med en maffig chokladtårta och champagne.




Etta och nu väntar final

Igår blev killarna äntligen klara för final!! På onsdag börjar första matchen och den missar jag också, typiskt! (Min mormor fyller verkligen år vid fel tillfälle) Sedan får jag följa fredagsmatchen i bilen och på söndag är jag på plats i hallen. Äntligen!

Jag är så stolt över hur killarna med tränare mfl har lyckats vända säsongens början till en första plats i grundserien. Så sjukt bra gjort! 




RSS 2.0