Sushi craving!!

Ska snart börja fixa lite spagetti och köttfärssås...ett bra maträtt i vanliga fall men just nu känns det inte alls som något jag egentligen vill äta. Har varit sugen på sushi i flera dagar och vill bara njuta av de små riskuddarna med en liten fiskbit på.

Då jag vill göra egen sushi, eftersom det var ett tag sen, så ska jag leta upp lite nya tips och recept. Får helt enkelt njuta av alla bilder så länge!

Detta skulle jag inte tacka nej till just nu.


I´m really craving for sushi! The easiest way would be to buy it but I want to make my own at home. It can be really fun to do all kinds of sushi. I guess I have to look at the pictures for now...



Min helg som faster

Den här helgen fick jag leva upp till min roll som faster. Kan tro att Christer blev lite irriterad på mig när jag sa åt honom att resa sig upp när Emilia grät men allt för att retas lite. Han tål det!

Det var någon månad sedan jag såg Emilia sist och jösses vad lik hon är sin pappa. Det är nästan lite läskigt att hon är så lik Christer när han var liten.

Vi tog en sväng till Samarkand för att se hur det ser ut med de nya butikerna som öppnat. Det blev mest tittande på barnkläder men det kanske inte är så konstigt. Christer har nog haft roligare stunder i sitt liv än att springa runt i en galleria med mig och Nadia. Tur att han hade Johan som sällskap.









My brother, his wife and their 3 month old daughter came to visit us this weekend. She looks like her dad when he was a baby. It´s almost a bit scary!

We went to the mall at Samarkand to see the new stores and restaurants. JJ and Christer didn´t have that much fun but me and Nadia looked at babyclothes in every store. Fun!


Tacokväll

I lördags hade vi Herr Julius på besök för den obligatoriska middagsbjudningen. Denna gång blev det tacos. Vi kände att det passade en lördagkväll, så vi kunde ligga proppmätta i soffan, och glo på melodifestivalen. Stackars Julle, vars favoriter, aldrig går vidare. Ni kommer ihåg Amy??

Så här såg det iaf ut till en början...


Äntligen!!

Mina smycken har legat överallt i lägenheten så nu tog jag äntligen tag i saken. Jag har haft ett skrin tidigare men alla smycken har inte fått plats. Detta blev min lösning:



Det bästa är att om man ska flytta, vilket är rätt vanligt i mitt liv, är att man rullar ihop den och har alla smycken på ett å samma ställe. Jag blev nöjd!


I´ve had a problem where to put all my jewellery for a while now. You can see my solution on the picture. Me like!

...

Trött!!!


Soliga söndag

Ännu en dag med fint väder och det känns bra att det var på en söndag också. Soliga söndagar gillas!
Jag passade på att låta hundarna lapa i sig lite av solstrålarna. De satt så fint på stolen och om det inte vore för en rastlös Pixie så hade Kenzo kanske fått liggaa kvar lite längre än en kvart.



Efter min och Johans två-rätters lunch idag så tog jag och Sabrina en promenad med hundarna. Sist vi var ute så var det nästan snöstorm ute så vi gjorde ett nytt försök idag.



It was such a nice weather today so I opened the balcony for the dogs. They both love the sun!
Sabrina and I took a walk with the dogs. Last time we tried it was almost a snowstorm outside.



Varför!?

Ja, varför ligger jag inte i sängen, myser under duntäcket och försöker sussa??
Har ställt mig den frågan säkert 10 gånger senaste minuten men jag kommer inte riktigt på något svar.

J sitter framför tv:n för att se lite av Foppas comeback...för 16:e gången?? Och det kan gå hur som helst..jag förstår inte riktigt varför det är så stor hysteri? Han får mer än gärna lägga skridskorna på hyllan om inte foten håller denna gång för jag är trött på att öppna tidningen och rubriken lyder i stil med: "Foppas fot höll inte" "Foppa på is igen" Karusellen tar aldrig slut...

(Tänk att det kunde bli ett litet inlägg om Foppa)



Just don´t know why I´m still up...it´s 1 a.m!!
JJ is watching the game where Peter Forsberg is playing for the first time after a long time. I don´t think it´s that interesting couse it´s been so much in the papers about his foot and I´m just tired of it!

Bagels

Idag tog jag tag i bagel-bakningen! Har tänkt länge att jag ska baka men det har helt enkelt inte bilvit av. Då jag pratade i telefon i ca 2 timmar så blev det lite krångligt med bakningen för jag ville inte lägga på. Då får man nog skylla sig själv..

Ialla fall, de blev megastora och inte lika jämna som de brukar vara men med lite smör och en ostskiva på så smakade de lika ljuvligt som vanligt!

Receptet är nog bland de lättaste som finns. Jag hittade det på en amerikansk sida och nu tänker jag dela med mig det mer er.


25g jäst
5 dl vatten
2 1/2 tsk salt
1/2 dl sirap
8-12dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och tillsätt handvarmt vatten.
I med sirap, salt och till sist vetemjölet.
Ta lite i taget tills degen är fast.
Låt jäsa i 1h.
Sätt ugnen på 225*C
Ta fram en stor kastrull, fylld till hälften med vatten och 2 tsk socker, och sätt på kokning.
Ta degen och knåda lite lätt på bordet.
Dela och rulla bitarna till bollar. Ungefär som en tennisboll. Platta till och gör ett hål i mitten. (Shotglas är perfekt!)
Låt jäsa i ca 15 min under handduk på plåten.
Lägg ner bageln i det kokande vattnet- ca 2 min.
Tillbaka på plåten och in i ugnen tills de fått gyllenbrun färg. 10-15 min.





I finally made some bagels! I wanted to do them for so long but I just got lazy when I thought about it.
Some butter and cheese and they taste yummie!

Växjö-Mora 5-2

Nu har vi fått i oss en väldigt sen kvällsmat och sitter just nu i soffan och slappar. Konstigt att man gör det vid den här tiden när vi båda ska upp och jobba imorgon. Men på matchdagar är man inte speciellt trött när man kommer hem. Det är nästan så man känner sig tröttare under matchen.

För första gången så satt jag inte på min vanliga plats vilket gjorde att jag inte följde matchen lika flitigt som vanligt. Tur att man kan se repriser på datorn då jag missade J´s mål. Det är inte ofta det händer så då kan det vara värt att se en repris..(hehe)

Nu har de match på onsdag och har sedan bara träningar resten av veckan. Har jag tur kanske vi kan åka iväg på en liten tur i några timmar. Bara komma bort från staden ett tag!




We´ve finally got some food in our stomachs and are now relaxing...weird at this time you may think but on gamedays it´s not that easy to go straight too bed.
JJ scored today, and that doesn´t happen often, so I had to watch it on the computer when we got home. (Off course I missed it at the rink)

The guys only got one more game this week so if I´m lucky we could maybe go somewhere. I need to leave this city for a few hours...



Sminkrådgivning

Har varit dålig på att uppdatera er denna vecka. När det händer (vilket inte är så ofta) så ringer mamma och undrar om det hänt något. Bra att hon har koll på mig!

Fick ha min första egna sminkrådgivning idag. Två systrar som ville ha lite tips på en diskret vardagssminkning och en med lite mer färg. För att vara första gången och helt ensam så blev jag riktigt nöjd. Och som tur var så blev tjejerna det också!

Annars har veckan varit rätt lugn. Lite jobb, hockey, stan, promenader...ibland kan de lugnaste veckorna vara de bästa!




I haven´t been so good at blogging this week. It doesn´t happen often but when it does my mum calls to check on me. How nice of her!

I had my first make up session today. It was two sisters that wanted to learn a everyday make up. For being the first time it went well. Fun fun!
Other than that I had a good week. I didn´t do that much but sometime those weeks can be best.


Filmer

Idag har vi haft en riktig slappardag. Det gillas! (Förutom de stunder J skrattat åt mig för att jag varit knasig- vet inte var han fått det ifrån?)

Ikväll fick vi besök av Herr Julius. Det var bra länge sedan vi sågs så man skämdes lite eftersom det är vår tur att bjuda på middag. Måste hitta ett datum som passar och det är inte lätt i denna hockeysnurra.

Innan vi fick besök så tänkte vi hyra film. Det blev inte riktigt så...de sålde ut massor med gamla filmer så vi plockade på oss några av dem istället. I slutändan fick vi med oss 10 stycken hem.




We had a do-nothing-day today. And we likes those days!
Mr Julius came over to our place this evening. It was fun to see him again couse I think it was two months ago since last time.

We were suppose to rent a movie but they had a sale so we bought a few movies instead. Only ten of them...

RSS 2.0