Dag 30 -Min dag i bilder

Lite roligt att det blev just min födelsedag som ska visas i bilder. Tur att jag bytte jobbdag så det inte bara blev en massa sminkbilder...


Min efterlängtade frukost..det tog 8 år!!
Några presenter


På väg till stan...


..för att äta lite sushi!


Sista shoppingen inför nyår
Nyårs naglar!


Fruktsallad med glass


Hockey på tv:n..vad annars? Tur att man är fast vid datorn för tillfället!

GRATTIS till mig!!

Då var man 25 år! ♥


Dag 29 -Det här saknar jag

Ibland kan jag känna att jag saknar "den gamla goda tiden" litegrann. Inte för att tiden nu är dålig men att få slippa allt ansvar och bara vara ungdom igen. Inte för att jag känner mig gammal men man blir ju inte yngre direkt! 

Dagarna var långa men det kändes som att man hann med så mycket mer. Skola, träning, kompisar, läxor...listan kan bli rätt lång.
Idag känns det mesta av detta som stress och inget som man bara utföre, som förut. Så man kanske kan säga att jag saknar att kunna göra många saker utan att behöva känna stressen. Någon annan som känner likadant?


Dag 28 -Ett brev till någon

Jag saknar dig!


Dag 27- Min favoritplats

Polen.

Att få åka hem till mormor och morfar är som att åka till mitt tredje hem. Västerås= nr 2
Jag kan staden och språket vilket underlättar rätt mycket. Det är nog därför jag inte kan kalla det för utomlands -som Johan gör.

På sommaren är det helt underbart! Det finns en lång strand, som går hela vägen in till Tyskland, som består av ljus sand. Tro det eller ej! Havet är inte direkt turkost men det går ändå att bada.
City består av småbutiker och 3 gallerior. Ibland känns det som att man inte gör något annat än bara går och går..men det är det som är så bra. Allt är nära!


Några höghus. Typisk stil med många olika färger...


Kyrkan


City


Strandpromenaden


Stranden


Dag 26 -Smeknamn jag har och varför

Det är oftast rätt självklart att man kallas för Natta när man heter Natalie. Nattis var aldrig aktuellt för min del. Finns anledningar till det...

När jag var liten kallades jag för Pia. Hur får man Pia ur Natalie undrar ni säkert då. Jo, så här är det. Mitt första ord vad pic =dricka (på polska) Och då bev det så att mamma kallade mig för en liten Pia och på den vägen är det.

De senaste åren har även Natti dykt upp.

Det har blivit lite så att jag har olika smeknamn beroende på vilken stad jag bor i. Det kan ta ett tag innan jag förstår att det är mig någon ropar på.


Dag 25 -Mina rädslor

Min största rädsla är att förlora min familj.


Dag 24 -Det här får mig att må bra

Med tanke på att det var julafton igår så kan jag inte låta denna bild vara. Den fick oss att må bra igår.
Alldeles för bra för stunden!


Nails

Johans mamma ville ha fina naglar till nyår och vad är inte bättre än lite glitter?


Silvrigt glitter i 2 olika varianter

Nails

Ikväll var det Emmas tur att få sina naglar fixade innan jul.


Franskt med liten silversten

Dag 23- 20 låtar från min Spotify

  1. Bruno Mars -Grenade    2.    Lady Antebellum -American Honey
    3.    Maskinen -Bränner
    4.    Oskar Linnros -Från och med Du
    5.    Paramore -Misery Business
    6.    Bruno Mars -Just the way you are
    7.    Justin Timberlake, Timbaland, Missy Elliot, Dr. Dre -Bounce
    8.    Kesha feat. 3OH! - Blah blah blah

 

    9.    3OH! feat. Katy Perry -Starstrukk
   10.   The Veronicas -Untouched
   11.   Lenny Kravitz -Are you gonna go my way
   12.   Black Eyed Peas -The time
   13.   Pitbull, Lil Jon -Athem
   14.   Cee Lo Green -F**k You
   15.   Duffy -Delayed Devotion   16.   Erik Segerstedt -2 Happy 2 soon
   17.   Irene Cara -Fame
   18.   Kelly Clarkson -Beautiful Disaster
   19.   LMFAO, Lil Jon -Shots
   20.   Mange Schmidt feat. Vanessa Falk -Allvarligt talat


Dag 22- Foton genom livetNails

Emelie ville få fina naglar till jul.


Franskt med en liten röd sten 


Dag 21- Om det här vore min sista dag

Jag hade definitivt inte jobbat. Den saken är säker!

Många hade säkert hoppat fallskärm och en massa andra tokiga saker. Jag hade nog varit rätt enkel och umgåtts med dem jag gillar mest. Svårare än så är det inte. Visst, jag skulle kunna göra både det ena å det andra men man har bara en dag på sig och klockan går fort. Tycker jag ialla fall..


Dag 20- Mina favoritböcker/filmer

Jag brukar ha perioder när det gäller att läsa böcker. Men en författare som jag fastnat för, och läst i flera år, är Sophie Kinsella. Jag vill läsa dem på engleska och gärna i pocket.
Sedan finns det en rad med böcker som jag gillar. Jag är lite av en allätare.

Detsamma gäller filmer. Jag kan se det mesta. Har egentligen inga riktiga favoriter...Det finns vissa serier man följer. Vänner kommer aldrig att gå ur tiden men det är ju en serie.

Ibland kan jag tycka det är skönt att se filmer som man inte kan förknippa något med. En film där det mesta är en fantasi, lite som Harry Potter, men inte att det blir överdrivet.
Duktiga Malin påminde mig om en film som jag totalt glömt bort...jag är ju lite svag för dansfilmer. Klassiker går alltid hem men lite nyare filmer är Stomp the Yard (ettan) och Save the last dance. Ett måste!! Tack Malin! Att jag glömde dem..

Dag 19- Detta ångrar jag

Det finns inte mycket jag egentligen ångrar då man gör sina egna val hela tiden. Visst, det finns alltid ett "men tänk om" men så kan man tänka om mycket.

En sak som jag vet att jag ångrar är att jag inte fortsatte med boxningen. Att få slå på en säck tills armarna domnat bort och man är så trött att man knappt kan andas. Det kan jag göra på gymmet men jag har ingen tränare som skriker på en som en galning. Så som jag vill ha det. Det är nästan så jag kunde stannat kvar i Västerås för boxningen  skull...

Dag 18- Det här är vardagslyx för mig

Jag försöker alltid att ha mina krav på vardagslyx rätt låga ändå för att inte bli alltför bekväm och hamna i ett dåligt mönster. Då blir man nästan lite för lat.

Det blir nog lättast om vi tar exempel för annars kommer det bara att bli rörigt.

Att gå ut på restaurang.

Jag vill klä upp mig lite mer än vanliga fall. Det ska vara planerat och det ska inte vara på någon snabbmatskedja.

Hundledig
Nu har inte vi några barn men våra hundar är nästan lika krävande som ett. Så att få vara ifrån dem ett tag och göra sådant som man annars inte hinner/kan blir lyx.

Sedan finns det säkert flera saker att skriva men det här är vad jag kan komma på nu. Ha en trevlig lördag!

Dag 17- Favoritminnen

Hmm..det finns ju så många minnen man skulle kunna skriva om! Och då ska man välja ut ett fåtal av dem och försöka få er att förstå hur bra de var för mig. Knepigt..

Ett minne som är rätt självklart i mitt liv tillsammans med J är när han höll om mig på stan för första gången.
   Ni vet när man träffar någon och allt bara pirrar och man inte riktigt vet var man ska ta vägen för att man är så nervös? Så kände jag på Arosfestivalen, som det kallades då, i Västerås för en massa år sedan...
Vi stod vid räcket till Svartån och lyssnade på någon artist, som sjöng, på scen. Plötsligt känner jag armar runt om mig. Jag blev ännu mer nervös men samtidigt fick jag lite av en bekräftelse- även om en liten sådan. Kändes riktigt bra!

Ett annat härligt minne är studenten. Visst har jag varit glad i mina dagar men jag tror nog aldrig att jag varit glad på det sättet som jag var den dagen. Herregud! Vädret var underbart, klassen var på topp och det var packat med folk utanför skolan. Vi trängdes vid de stora gamla fönstren i skolan för att titta ut.
  När det sedan var vår tur att gå ut och sjunga var man så laddad att man bara skrek ut sången. Sedan var det fest hela natten lång! Den slutade när jag var helt slut och Johan bar mig hem från parkeringen. Lagom hemma till att möta pappa som skulle till jobbet. Jag kommer fortfarande ihåg hur ont jag hade i mina stackars fötter.

Jag skulle kunna fortsätta hela kvällen men jag tror detta får räcka. God natt!

Dag 16 -Framtidsvisioner

Jag har ingen direkt superdröm om min framtid. Egentligen så tycker jag att det är rätt lätt att veta vad jag vill.
Det finns ju flera sidor enligt mig. Vi har familjelivet, karriären, personliga mål...etc.

* Jag vill ha en frisk familj bestående av mig, Johan, hundarna och förhoppningsvis några barn också.

* Ett hus som vi trivs i skulle inte vara fel.

* Ett jobb som passar mig och som jag vill gå till varje dag. Gärna att jag har mitt eget företag och kanske en egen salong.

Jul

Rött glitter blev det på naglarna den här gången. Ville ha lite juligt men ändå inte det klassiska med snöflingor. Man vill ju helst inte göra om dem innan nyår igen så det måste passa då också.


Rött glitter med stenar

Bilden blev inte så bra som jag ville. Det ser konstigt ut på ring- och lillfingret men alla naglar är lika glittriga i verkligheten. Behöver verkligen en ny kamera!


Dag 15 -Mina ovanor

Den här är riktigt knepig...jag har tänkt och tänkt men jag kan inte komma på något som är roligare att dela med mig än det jag kommer att göra.

Den ovana jag kan komma på, som jag stör mig på, är att jag ofta petar på mina öronsnibbar. Jag har kommit på mig själv allt oftare nu. Vet inte om det är bra eller inte?
Det är det som jag kan komma på. Skulle väl egentligen ha behövt lite hjälp ifrån andra men jag vet inte om jag vill veta alla ovanor! Hehe..

Sotigt!!

Gick till jobbet för att få hjälp med en ordentlig sotning. Jag kör alltid på samma sotning men nu ville jag ha lite mer kött på benen. Det är ju alltid kul attt lära sig nytt. En massa knep som man inte själv vet. Superkul!
Så här blev resultatet:Igår körde jag på blått och lila. Jag testade lite olika....superbra sysselsättning!


Blått


Ljuslila


Dag 14 - Foton som betyder mycket

Gillar inte riktigt uppgiften för idag...vem har alla betydelsefulla bilder i sin dator?
Jag tar det jag har tillgängligt.


Första gången Johan följde med till Polen.


Första utlandsresan tillsammans. Tunisien.


Liten möter stor.


Min brorsdotter Emilia.

Dag 13- Jag skulle inte klara mig utan...

Som många säkert tänker så blir det familj och vänner. Jag har redan skrivit rätt mycket om båda så jag försökte komma på något som inte har med det att göra. För att för mig är de redan självklara saker.
Så jag får nog säga min dagbok.

Sedan jag träffade Johan, mer än åtta år sedan, så har jag skrivit i den minst 3 gånger i veckan. Jag får ner många tankar och allt annat som rör mitt liv. Det blir nästan som ett bollplank.

Jag kan vara rätt duktig att kasta ur mig en groda då och då så om jag redan skrivit ner det så har det försvunnit ur mitt system. Rätt bra när man tänker efter!

Dag 12 -I min handväska

Då jag byter handväska rätt ofta så ändras även innehållet därefter. Men vissa saker hänger alltid med.Dag 11 -5 saker du inte vet om mig

Var tvungen att skynda mig upp imorse och sticka iväg till jobbet. Igen. Men jag tycker det är skoj! Så länge det finns något att göra och man har kunder i butiken så går klockan ändå rätt fort.

På vägen hem började jag fundera på vad ni inte vet om mig. Det var mycket svårare än väntat men jag fick nog ihop en liten lista ialla fall.
Here we go....

* Jag föredrar salt framför sött

* Växjö är den 7:e staden jag bor i (Västerås-Timrå-Halmstad-Nyköping-Arboga-Uppsala-Växjö)

* Föredrar att läsa böcker på engelska (Speciellt Sophie Kinsella)

* Jag åker ingenstans utan min favorit sovkudde

* Har tjatat på Lasse Brandeby att fika på cafèt jag jobbade på i Halmstad...kl. 3 på morgonen!!


Dag 10- Det här hade jag på mig idag

Morgonen började med att jag gick ut på pw med hundarna. Det börjar bli kallt ute här nu så jag fick slänga på mig det som passade bäst för att gå fort och för att inte frysa.Sedan slängde jag på mig jobbarkläderna för Lotta behhövde hjälp i butiken.Nu sitter jag i mjukiskläderna och gör alldeles för många saker samtidigt. Men det fungerar!!

Dag 9 -Min tro

Änglar. Det är vad jag tror på. De jag ber om hjälp.

Jag tror att alla har en skyddsängel. En som är utsedd för varje person. Vissa vet om det andra inte men en sak som är säker är att alla har en.
Min finns med mig varje dag. Jag känner av henne när jag behöver det som mest. Hon är ett stöd jag inte kan få från någon annan. En som förstår mig i alla situationer men som ändå ger råd.

 


Pinsamt värre!!

Sitter och kollar på hockey. Örebro-Växjö.

Visst blir det heta känslor när de spelar. Det ska man inte säga något om för de matcherna är oftast bäst. Man vill se dem kämpa och visa att de inte viker ner sig. Vilja.

Men en sak som jag alltid kommer tycka är pinsamt är när karlar (får kalla dem det när de är 25+) börjar skrika saker åt varandra. Speciellt när de har en kamera en halvmeter från sig. När det gäller matchen i sig så får man säga precis vad man vill men blir det blir mer personliga påhopp så kan man lika gärna knipa igen.
Vissa kanske tycker det kryddar matchen lite mer men jag skäms!

Dag 8 -Mina närmaste vänner

Under många år har jag flyttat runt och lärt känna massor med människor!! Det har varit en av fördelarna med detta flyttande (för min del ialla fall eftersom Johan bara slängs in i det varje gång)

Men man har dem som alltid finns där och som jag känt i praktiskt taget hela mitt liv. Ni vet vilka ni är...darradarradammm!!- Elin o Malin.
   Det jag tror varit en av de viktigaste punkterna för oss är att vi inte måste höra av oss, till varandra, varje dag för att vara vänner. Vi vet att vi alltid finns där för varandra, oavsett vad. Om det nu är något kl.3 på morgonen, so be it!

Ibland känns det som att jag skulle kunna göra vad som helst för att få en -sova över natt med tjejerna igen. Då när man låg och pratade hela natten om allt möjligt. Men vi kör väl en London resa istället och tar det då kanske..vad tror ni om det tjejer??
Saknar er!!


På väg hem från Turkiet (äntligen)...vilken resa!! (sorry för bilden!!)

Dag 7 -Om jag vann snuskigt mycket pengar

Det är faktiskt inte så svårt att veta hur man ska dela upp pengarna som man vunnit.

* Man sparar en hel del
* Betalar av lån som man har
* Ger till familjen
* Köper precis det man vill ha (men man har en begränsning)
* Gör en långtidsinvestering (bil, hus...)
* Bokar en resa!!

Det är det första jag skulle göra sedan kan det komma att bli många andra saker..välgörenhet, uppfylla drömmar etc.
 


Dag 6 -Som barn

Jag skulle kunna göra det lätt och ringa mamma för att fråga henne hur jag var som barn. Lätt som en plätt!!
Men så kul ska vi inta ha det..jag ska nog ge mig på den här själv.

En sak som är säker är att jag hade stenkoll på min roll som storasyster. Att skydda dem från alla elaka barn på t.ex tennisplan var det ingen tvekan om. De skulle lyssna på mig om inte våra föräldrar var i närheten och jag ville veta allt som hade med dem att göra.

En annan femma var det när vi fick våra påskägg. När mitt godis var slut (och bara de äckliga var kvar i ägget) så hämtade jag Christer, satte oss bakom soffan, och så hällde jag ut allt godis på golvet. Han var så liten så han förstod inte vad som var på gång. Sedan började jag dela upp allt godis. En till dig, två till mig..jag var en liten ful jäkel! Hehe, man kan ju bara skratta åt det idag!


Den här lilla tjejen älskade att äta snö och så klart så trodde hon att ingen såg henne.


Dag 5 -Mina syskon

Till att börja med så kan jag berätta att vi är 5 barn i familjen. Japp, 5 st och innan era tankar börjar skena iväg så kan jag berätta att vi har alla samma mamma o pappa.

Efter mig så kommer Christer.
Han är 22 år. Gifte sig med Nadia i höstas och bor i Norrköping. De har dottern Emilia ihop och så får vi inte glömma hunden Doris.

Sedan har vi Peter. (Peppe)
Han är det syskonet som har en av varje sort i syskonskaran. En stor -och lillebror samt en stor- och lillasyster. Det är inte illa det! Han är 19 år och jobbar för tillfället som morgontidningsutdelare. Han spelar amerikansk fotboll och kommer, förhoppningsvis, åka till USA nästa år för att spela där.

Efter det kommer Martin.
Familjens lilla mun. Mamma har alltid sagt att han borde bli advokat för han skulle vinna sina fall genom att prata sönder de andra. Han är 17 år, går på gymnasiet i Västerås och har flickvän.

Sist men inte minst har vi Victoria (Vicki)
Handbollsgalen tjej! Hon är 14 år men har redan avverkat ett distansförhållande. Älskar allt som har med mode att göra. Kvällarna spenderas gärna framför tv-n med en bra film och kanske något snacks till.

 
Bild från 2008


Dag 4 -Mina föräldrar

Jag kommer inte att skriva allt om mina föräldrar för det har jag inte tid till. Det finns helt enkelt alldeles för mycket att skriva.

Mamma -kallad Grace av andra men heter egentligen Grazyna. Hon är född i Polen men flyttade till Sverige för att se om gräset var grönare. Tydligen så var den det eftersom hon stannade kvar.
Hon arbetar som dagmamma så det har alltid varit fullt hus hemma!!
Mamma är stark (som person), givmild och har ett himla temprament!Pappa -kallad Jerker. Född i Sverige och har bott här i hela sitt liv. Han har ett väldigt stort intresse för att jaga. (Älskar hans torkade kött!!) Och jag kan inte vara helt ute och cykla om hans favoritfärg är grön. Pappa arbetar som truckförare i Västerås.
Pappa är väldigt lugn, snäll och är duktig på att rita.


Nu är vi klara med huset!!

För första gången sedan vi blev tillsammans har vi byggt klart ett hus. Ett pepparkakshus!

     

Även om det inte är det mest avancerade hus som gjorts så är vi nöjda med att det inte hamnade i sopkorgen.

Dag 3 -Min kärlek

Det finns bara EN i mitt liv


Tack för att du står ut med mig!
♥Älskar Dig♥


Dag 2 -Min dag

Det ska väl egentligen förklaras mer som en favorit dag men jag kör min egen tolkning av punkterna på listan. Känns bäst så..

Jag får kanske vara glad över att "Min dag" inte var igår. Från och med nu är den 1:a december en dag jag inte kommer att se fram emot. Men det var som sagt igår och idag får man ta nya tag.

Jag kan knappast säga att jag började med att vakna på rätt sida. Hade en tuff gårdag (förutom julbordet!) så natten bestod av lite sömn och sen fick jag bara samla tankarna för att försöka bestämma mig för hur jag ska göra.
Det är nämligen så att jag måste tänka om lite när det gäller att starta mitt företag med naglar. Jag ville ha en stabil tillvaro men jag vet inte om jag kan få det. Det får vi se de närmaste dagarna.

Sedan har det inte hänt mycket. Vi har varit hundvakt åt Ozzy i några timmar då Isse o Tom håller på att riva i sin nya lägenhet. Det blev full fart här hemma!

Pepparkakshuset fick ta form idag. Nu får det stå över natten så sockret stelnar ordentligt och sen blir det till att köpa non-stop och massa annat gott som ska upp på huset. Fast det får Johan ta tag i för jag jobbar hela dagen imorgon. Kul...


En liten spricka tittade fram och ger huset mer karaktär! (säger vi)

Dag 1 - Vem är jag?

Jag heter Natalie och är 24 år. Föddes en decemberdag i Västerås.
Jag tog studenten på Rudbeckianska gymnasiet och sen lämnade jag boet. Flyttade till Johan i Timrå och sen har det blivit en del flyttande under mina år.
Så här har resan sett ut: Västerås- Timrå- Västerås- Halmstad -Nyköping- Västerås- Arboga -Uppsala - Växjö.

Som person skulle jag nog beskriva mig själv som pratglad.
Jag kan vara pedantisk när det gäller småsaker. Att klä julgranen tar flera timmar då jag vill ha allt på rätt plats.
Jag gillar att måla- helst blommor av någon konstig anledning. Vet inte riktigt hur det blivit så.
Sedan har jag mina stunder när jag bara flippar ut och blir småknasig/barnslig. Man måste ju få leva ut sin energi ibland.
En One of a kind.

Just nu bor jag i Växjö tillsammans med Johan. Vi har varit tillsammans i över 8 år och förlovade i 5 år. I vår lilla familj så ingår även hundarna Kenzo och Pixie.


Jag o 30 dagars listan

Det finns de som vill veta mer om mig och för att göra det enkelt så gör jag som många andra och kör med 30 dagars listan.
Eftersom det är första december idag så tänkte jag köra igång med listan idag och fram till min födelsedag. Jag kommer troligtvis inte vara lika seriös som andra men ni får veta något varje dag.

Dag 01 – Vem är jag?
Dag 02 – Min dag
Dag 03 – Min kärlek
Dag 04 – Mina föräldrar
Dag 05 – Mina syskon
Dag 06 – Som barn:
Dag 07 – Om jag vann snuskigt mycket pengar..
Dag 08 – Mina närmaste vänner
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – 5 saker du inte vet om mig
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Jag skulle inte klara mig utan..
Dag 14 – Foton som betyder mycket
Dag 15 – Mina ovanor
Dag 16 – Framtidsvisioner
Dag 17 – Favoritminnen
Dag 18 – Det här är vardagslyx för mig
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina favoritböcker/filmer
Dag 21 – Om det här vore min sista dag
Dag 22 – Foton genom livet
Dag 23 – 20 låtar från min Spotify
Dag 24 – Det här får mig att må bra
Dag 25 – Mina rädslor
Dag 26 – Smeknamn jag har och varför
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Ett brev till någon
Dag 29 – Det här saknar jag
Dag 30 – Min dag i bilder


RSS 2.0