Förlust ersätts med smörgåstårta

Igår förlorade killarna sin första match, mot Oskarshamn, men det var nog inte förlusten som hamnade i centrum. Vår målvakt fick en ordentlig tackling och fick åka till sjukhuset för röntgen. Som tur var så såg det värre ut än vad det var!

Imorgon är det match mot Almtuna så killarna åkte redan idag. Bra för dem men mer jobb för oss här hemma. Jag ska vara hundvakt åt både Ozzy och Cairo så det kommer vara full fart här hemma! Tur att Elin kommer förbi för att se matchen och, förhoppningsvis, hjälpa mig med hundarna.

Johan +3 killar till har en fikagrupp "delikatessgruppen" på alla bortamatcher och den här gången var det J´s tur att ta med fika. Han skulle absolut göra smörgåstårta. Vad hände med kanelbullar??

Resultatet:





Glöm inte!

Under höst och -vinterhalvåret är det viktigt att smörja in händerna med handkräm/salva för att slippa torra händer och sprickor.
Gör det inte alltför ofta så hudens egna skydd försvinner.

Mitt tips är att göra det ca 2 gånger och en utav dem ska vara innan du går och lägger dig. Då återfuktas händerna ordentligt under natten!

Paljetter och prickar

Johans mamma ville fixa sina naglar och så klart så fixade jag det!
Tydligen så har de fått lite mer färg på sina arbetströjor och hon ville matcha lite med den. Typiskt henne!


Rosa paljetter

Det är inte lika prickigt som på bilden men det var så mörkt i rummet att jag var tvungen att använda blixt på kameran.

Och jag ville ha lite mörkare färger som dekoration så jag tog prickar på mina.


Franskt med prickar i svart, guld och lila.


Nu är det inge roligt längre....

Sitter i sängen med datorn i knät, tv-n är på och jag har en sovande hund vid varje ben. Johans mamma sitter i köket och löser korsord....det är hur starten på våran lördag ser ut.
Jag är såååå himla förkyld vilket gör att jag inte känner för att hitta på något speciellt. Det blir rätt drygt när man måste snyta sig var tredje minut. Hatar att vara förkyld!!


Vinst 7-4

Killarna vann mot Borås i onsdags med 7-4.
Det måste ha varit en av de konstigaste matcherna jag sett på länge. Alldeles för många mål gjordes i boxplay (ska det ens vara möjligt?!) och sen svängde det rejält i spelet. Vet inte om något av lagen riktigt visste vad de gjorde med tanke på hur spelet såg ut men alla vill ha poäng!


Kurragömma med hundar?

Jag fick panik häromdagen- Jag kunde inte hitta Pixie!
Det värsta var att hon inte kom när man ropade på henne. Oftast kommer hon på en gång men inte den här gången...
Kenzo var, enligt mig, inte till någon hjälp alls! Han låg på pallen ooch vilade i lung å ro. Han gjorde det med all rätt för han visste var hon var.


Kenzo ligger och vilar på pallen


Hon låg och sov bland våra skor. Inte konstigt att hon inte kom fram när man ropade!

Middag

Amy o Dustin kom över på middag ikväll. De ville prova köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Och så klart så fixade vi ihop en "svensk middag" som de kallade det.
Det var ett tag sen jag gjorde hemmagjorda köttbullar men de blev faktiskt riktigt bra. Jag gav mig själv en klapp på axeln för att få en från Johan var omöjligt då han o Dustin satt fast vid tv-spelet. Ovanligt...

Amy berättade om sin sköldpadda "Bubba", som rymde ifrån barnpoolen, medan hennes mamma var sköldpaddevakt (kan man säga så?)...Det var bland det roligaste jag hört på ett bra tag! 

Dags att sova!
natti natti

Vinst 2-8

Idag kom J`s pappa och hälsade på. Han hann inte stanna många timmar innan han drog vidare då killarna hade bortamatch mot Troja/Ljungby. Det blev vinst den här gången med. Roligt roligt!
Nu blir det hockeyledigt i några dagar innan nästa hemmamatch på onsdag.

Det som är bra för i år är att resorna inte blir så långa för killarna då många lag, i allsvenskan, ligger i närheten. Men det allra bästa är att man slipper de kalla händerna mot ryggen, tidigt på morgonen, några gånger i månaden!!


Mini julafton

Jag o J åkte för att köpa mat till Pixie och jag fick sån lust att ge dem ett godsedjur. Alla som träffat Kenzo vet att han biter sönder allt som går att bita i. Tydligen så är det inte bara Kenzo som gör det utan alla jack russell hundar. Vi kunde inte låta bli att köpa dem...De hade hur roligt som helst med att bita sönder sina djur!


Vinst 3-1

Killarna gjorde en klart godkänd match igår. Men det är allt..man kan inte förvänta sig mycket mer när det var match 1 av 52 och mot Tingsryd utav alla lag.

Men jag brydde mig nog mer om hemmafansen än matchen. Känns riktigt roligt att folk bryr sig i den här stan. Det är en liten stad men det kunde man inte tro på matchen igår kväll. Härligt!!



Jag är nog den enda som inte fattar

Det är verkligen ofattbart hur de psykar varandra i den lilla hockeyallsvenska värld som existerar idag. Jag hittade ett klipp på youtube (men är för lat för att lägga upp det) där de förstör en motståndares tröja. Banderoller har satts upp och rivits ner, t-shirts har tryckts och alldeles för många spekulationer har skenat iväg i fantasins värld.

Det är ett litet hockeykrig...

Hemma hos Amy

Jag var hemma hos Amy tidigare idag för att glo på en massa tv-program. Pixie fick också följa med vilket ledde till en väldigt lång lekstund med Cairo. Efter 2 timmar var de båda så trötta att de somnade i soffan. 
 





Nya naglar

Jag blev less på det rosa så jag fixade om naglarna igår.


Franskt med blommor och stenar


Nedräkning

Det är helt sjukt vad fort tiden går!
Jag får liksom aldrig något riktigt grepp om tiden utan bara kör på. Det känns som att vi flyttade hit förra veckan.

Hockeysäsongen börjar på onsdag. ONSDAG!! Har den förra ens slutat?
Alla som bor här har stenkoll på vad som händer på onsdag. Växjö möter Tingsryd och det säger väl allt. Eftersom jag är helt ny gällande hockeyn här så har jag inte bra koll men man har ju läst och hört lite. Det kommer bli en hata/älska match. Skoj med derbyn! 

J har varit hemma och kurerat sig och missade därför sista träningsmatchen så han är nog extra sugen på att spela på onsdag. Vet bara inte om jag är redo att titta....


Hundbus!

Killarna hade bortamatch idag så då samlades några tjejer hemma hos oss för lite mat, snack å tv-tittande. Ozzy och Kairo kom också så det var full rulle i lägenheten! Pixie låg mest på rygg för hon hann aldrig vända på sig innan nästa hund kom fram och började busa med henne.


Kenzo var inte så nöjd, då han är tvungen att använda tratten så han inte slickar på sitt sår, men det hindrade inte honom från att springa runt.


Sushi

Kom precis hem efter att ha ätit den godaste sushin någonsin!
Amy och Dustin frågade om vi var sugna på sushi. Och efter att inte haft den bästa sushiupplevelsen så längtade jag efter att få äta god sushi i den här stan.

Tänk att man kunde skratta så mycket! Servitrisen trodde inte sina öron när hon hörde vad vi skulle beställa. Dustin och Amy beställde 7 plankor och jag och Johan 3.
Hon frågade 2 gånger om beställningen stämde. Efter ett tag kom servitrisen igen och sa att kocken undrade om vi beställt rätt. Han tyckte det lät mycket.
Vi hade riktigt roligt åt det hela för vi hade inga problem med att äta upp allt!

Fest!!

Igår var vi hemma hos Emma å Johan då de ställt till med fest. Kul att det var så mycket folk. Några nya ansikten också. Man borde göra ett litet album så man lär sig alla namn och ansikten!

Fick även se Emmas underbara brudklänning! Champagnefärgad med tyll, paljtetter, en rosett...Verkligen superfin!

Pixie fick ju följa med då hon inte är van att vara hemma längre tider än. Hon charmade alla men hittade fort sin favorit.


Det är inte ofta jag sjunger Singstar men jag blev tvingad. Är man hemma hos Emma så är det hon som bestämmer. Hehe!
Jag förlorade, så klart, men det hade känts bättre med en låt som man inte måste ha basröst till. Sjöng mot en kille också...det säger väl allt!

Dustin försökte sig på en svensk låt...

Naglar

Christine ska på bröllop ihelgen och ville piffa till sina naglar lite.


Franskt med svart blomma

Älskar att glo

Okej, jag måste erkänna att jag är svag för typiska amerikanska "dumma" program.
Häromdagen såg jag ett gammalt avsnitt av Oprah som handlade om Seinfelds nya påhitt till program, Marriage Ref. Tyckte då att det verkade rätt roligt ändå. Jag ville se mer av det och det kommer jag få också...

Premiär 25 september


Klockrent "dumt" program

RSS 2.0