2 vinster i helgen!

Mora x2 är nu över och det blev två vinster. Riktigt skönt för alla som är involverade i det på något vis. 
Johan hade en liten överraskning till laget, vid vinst, och ikväll kom den äntligen till användning. Alla spelare fick en "Jonte Berg T-shirt". Det har blivit en grej de gör vid vinster, sjunger Jonte Berg sången. 
Johan har varit lite förkyld och hes så två vinster på det har knappast hjälpt hans röst. Tack vare det har jag skrattat hela kvällen!! Hans röst skar sig på "Berg" och blev alldeles för hög och något målbrottsliknande. Jag förlängde nog mitt liv lite ikväll!

Nu är det inte match förrän på onsdag. Min födelsedag utav alla dagar och dessutom mot Pantern borta. Jippie...

Julen 2015

Julen 2015 är nu över...här har man väntat i en hel månad och vips så tog det slut. Det har nog lite att göra med Johans, dumma, schema runt jul. De kunde väl haft match 27:e och 29:e istället för 26:e,27:e och den 30:e! 

Vi fick trycka in allt firande, med två familjer, på julafton. Det gick riktigt bra och smidigt men det hade varit mer rogivande om man sluppit planera in allt så mycket.
Johan och Juha hade dessutom bokat in att vara jultomtar hos varandra så det skulle också in i planeringen.
Juha gjorde ett bra jobb som tomte! Tjejerna väntade så fint på sina julklappar.

Isabella fick ett Barbiehus och började leka direkt! Succé!

Johans julklapp åkte på direkt. Kan nästan inte bli mer juligt än så här, haha!

Idag blev det jullunch hos Johans mormor och det blev det sista i julväg för vår del. Imorgon är det match igen och tillbaka till vardagen.

Dan före...

Hade hoppats på lite mer sömn då jag väntade uppe tills Johan kom hem i går men har man en karatekid i magen så är det inte mycket att göra åt. 

Det känns som att allt bara går runt i det här hushållet. Först är det jag med mitt gravidillamående, sedan bryter Johan handen. Därefter får jag foglossning i ca 1 månad och när den äntligen släpper så täcker karln ett skott på träning och spelar med bedövning. Herregud, kan det inte bara få flyta på utan nå skavanker?! Uppenbarligen inte men vad ska man göra?

Då var det ledigt under julafton i alla fall. För att fortsätta lite på den gnällande delen så börjar jag undra hur, den som satt spelschemat, tänkt egentligen?! En jäkla massa matcher för att sedan ha ett uppehåll, för att sedan spela en match, julledigt på det och sedan är det igång igen. Så ojämnt i schemat med spelade matcher också så man börjar ju undra...

För att släppa gnället och fokusera på nästa sak, dvs julen, så är jag och Bella klara med julbaket för i år. Jippie!
Bästa hjälpen i köket dekorerar chokladmuffinsen med krossade polkagrisar. Lite grädde på det bara!

Nu har vi bara sillsallad och salta pinnar kvar (som ska smaksättas) innan vi är helt klara med vår del av maten. Alla julklappar ligger och väntar under granen så nu är det bara tomten som fattas!


Sugarcookies

Igår började jag och Bella med julbaket. Sugarcookies avklarat! Idag blir det nog att dekorera de sista och sedan ta oss an chokladmuffins med polkagriskross i botten.
 Vi var hos familjen Uotila igår så tjejerna fick dekorera några kakor med icing, nonstop och marshmallows.
Rosa icing så klart!

En ordentlig nedräkning!

Nu kan man verkligen börja räkna ner!
* 5 dagar till julafton
* 10 dagar tills jag har namnsdag
* 11 dagar tills jag fyller år
* 12 dagar till nyår
* 9 veckor tills jag hoppas vi har en till familjemedlem hos oss!

Jag mår fortfarande rätt bra (om man bortser från min dumma förkylning jag åkt på!) så det är fortfarande hyfsat behagligt att vara gravid. Det är lite skillnad på magen jämfört med Bella. Nu sticker den ut mycket mer, vilket ibland är svårt att komma ihåg, så jag märker av det när jag "smeker" magen längs dörrlister m.m.
Vem orkar vänta tilla håret torkat innan man lägger sig? Resultatet blir att det ser ut som att man har ett ägghuvud. Haha!

Imorgon är det 4:e advent! Jippie! Vi närmar oss julafton.
Johan ska hänga en stund på Erikslund, på eftermiddagen, så jag och Bella ska passa på att hitta den sista julklappen. Jag förstår inte hur vissa inte ens kan ha börjat! Tänkt vad skönt att veta att man bara har någon enstaka kvar istället för att stressa och köpa allt på en gång. Framförhållning är det bästa inför julen!


Bagels

Behövde lite terapi igår kväll så jag fick ett litet ryck och började baka bagels strax före 21.. Det var ett bra tag sen jag gjorde bagels och hade totalt glömt bort hur lång tid det tar med jäsning och kokning.
Runt 23 var alla färdiga och redo för att ätas!Återhämtning

Kaosveckan är över! Nu är alla dansföreställningar avklarade, Bella har haft sitt luciafirande, det är
matchuppehåll för killarna, julfesten är över, sista fotbollsträningen avklarad och vi har sett Lucia. Det blev rätt mycket på en och samma gång. Roligt men samtidigt skönt att det är över.
2 dansföreställningar på raken. Bella hade superkul och längtar till nästa termin!
Direkt efter dansen så stressade vi till hallen för match. Bella har en ny favorit- maskoten Pucko.

Luciafirande i Bäckbykyrkan.

Johan är borta hela dagen för tidig träning och teambuilding med laget på brandstation. Igår kväll så var han i Skultuna och tränade med 10-åringar. Jag får förhoppningsvis träffa honom lite runt jul, hehe.
Kakförsäljning

Jaha...då ligger man i sängen och är vaken före tuppen igen då. Pyret sparkar som en galning så börjar gissa att vi har fått en tid som gäller för nu har jag vaknat så här tidigt i snart 3 veckor. Bara att ställa in sig på 5 tiden...

Jag hade hoppats på lite mer sömn då jag var helt slut efter gårkvällens kakförsäljning på ishallen.
Tjejerna stod redo!

Bella skötte sig utmärkt! Hon sprang runt och skrek att alla skulle köpa kakor och hon själv drog in runt 2-300 kr. Riktigt bra gjort av en 4-åring! Det komiska var att jag kom hem med nästan lika mycket sötsaker som när vi kom dit. Haha! Bella tvingade mig att köpa mitt egna verk då min sats räckte exakt till det vi skulle ha med oss. Sedan fick hon ett godisspätt som tack för all hjälp. Men folk köpte till henne också så min väska var full med godsaker efter kvällens slut.

Det var så kul att många engagerade sig och donerade pengar till ungdomsverksamheten. TACK!! På fredag får vi reda på den exakta summan. Spännande!


Andra advent

Då det är andra advent idag, och Johan har bortamatch, så passade vi på att fixa pepparkakshuset igår. Då kan jag koncentrera mig på matchen i lugn och ro. Johan börjar mer och mer komma in i matchtempo men det tar sin stund då han inte spelat något alls under säsongen. Det är tur att han är den lugna av oss två för jag blir alltid så nervös!

Man märker att det börjar närma sig jul då kalendern är fullsmockad. Är det inte dansföreställningar så är det matcher. Och är det inte födelsedagar så är det besök hos barnmorskan...listan tar liksom aldrig slut!

Nästa stora grej blir hemmamatchen på onsdag mot AIK. Då ska vi tjejer sälja kakor (pengarna går till ungdomsverksamheten)


Förlust

Ligger i soffan och är helt slut. Nu börjar graviditeten kännas av mer och mer och tröttheten smyger sig sakta på. Jag gick på stan i 2h före matchen och kände av det på en gång.

Matchen kunde gett mig förvärkar. Ett blindstyre, stundtals, till domare, många skott men få mål och mycket mer därtill gjorde att de förlorade på straffar. Man kan ju vrida och vända på allt hur mycket man vill men jag lämnar det vid det här. Nya tag till nästa match!


December!!

Sista månaden på året är på g! Det innebär namnsdag, julafton, födelsedag och nyår. Japp, jag har allt samlat till sista veckan i december. Vilket lyx...(eller inte)

Match mot Vita Hästen står på schemat idag. Rätt skönt med en lugn dag då jag inte mått 100. Vet inte om det är mina nya järntabletter som spökar eller om det är själva graviditeten, med allt som tillkommer, som gör sig tillkänna. Förmiddagarna brukar vara värst så hoppas på lite extra energi under eftermiddagen/kvällen så jag orkar med matchen. 

RSS 2.0