En lugn lördag

Johan har fortfarande lite ont i sitt knä efter matchen (för den som bryr sig) så idag har vi inte stressat alls. Vi har njutit av det fina vädret och haft en lugn lördag.

Först var vi och tittade på lokalen som vi tänkt boka till bröllopet (nu är den bokad!!) och sedan hann vi med en sväng ut till Johans föräldrar och till min mamma.
Efter att ha bott i andra städer i 10 år så är det verkligen en lyx att kunna hälsa på alla på en och samma dag. 
Omgång 7 VIK-Rögle

Klockan är strax före tolv och Bella springer runt och förbereder sig för sängen.
Hon ville sova lunch idag för att orka heja på Johan när han spelar. Hon klappade för fullt när han åkte in på isen och sedan ägnade hon resten av matchen åt lek. Energin är det definitivt inget fel på!

Matchen då..Jo, domaren kan i alla fall inte vara nöjd med första perioden. Vet inte vilken nivå han ville ha på spelet.
Sedan svängde det fram och tillbaka. Full pott denna vecka hade varit perfekt men med tanke på inledningen av säsongen så är 7/9 poäng godkänt.

En sak som är rätt komisk är att alla sitter i hallen, ser samma match men har helt olika uppfattningar om vad som sker på isen. 
Det finns de som har sina favoriter på isen- och de gör aldrig fel (fast det ibland är raka motsatsen) sedan finns de som tänker på laget, pressen (som ska vara objektiva) och till sist familj/vänner. Ibland är det roligt och ibland är det nästan så man blir mörkrädd...


Tjejdag och omgång 6 TIK-VIK

Jag, mamma och Bella fick några timmar på stan med lite shopping och en stund att umgås i lugn och ro. Nästa gång kanske det blir lite bröllopsplanering också..
Sushilunch som vanligt!

Sedan fick jag nästan jogga hem för Vicki var på väg hem till oss efter skolan. Jag hann!
Bella älskar att leka med Vicki! Tack vare det kunde jag följa killarnas match.
Kanske dags att skicka Bella på ridlektioner? Tror inte Vicki orkar vara häst länge till!

Det blev ännu en vinst för killarna! Denna gång mot Timrå. Så nu kan man hoppas på mycket mer folk i ishallen på fredag för nu finns det inga ursäkter.


Omgång 5 VIK-IKO

Vi har inte varit bortskämda med vinster men igår så blev det äntligen 3 poäng. Så viktigt!
Det var mer fart på isen och killarnas spel såg mer kontrollerande ut än vad det gjort tidigare. Nu vänder det!


Nya tapeten

Nu är vi en bit på vägen vad gäller vardagsrummet. Nya tapeten är uppe!
Den första tapeten var okej men rummet fick sig verkligen ett lyft med den nya.


En lördag utan paus

Det blev en mycket mer fartfylld lördag än vad jag planerat. 
Vi försöker få lite ordning här hemma och det går,- sakta men säkert. Nya tapeter är på väg upp i vardagsrummet så snart är allt klart förutom det största projektet som är köket. Men det väntar vi med ett tag...

Vi hann även med att se syrrans första match med a-laget. Och så vann de också vilket gjorde allt bättre! 
Mina nerver fick sig en liten prövning här med men som tur var så var mamma jättenervös så mina märktes inte alls av.

På kvällen var vi några tjejer som träffades och åt middag på Brasserie. Ingen höjdare gällande maten men sällskapet var desto trevligare!Omgång 4 Ais-Vik

Mina nerver kommer inte klara av denna säsong! Jag blir mer och mer nervös för varje match. Puckar som tappas, folk som inte åker skridskor och ibland lite för egoistiskt tänkande...tänk på mina nerver!

Som tur är så är detta bara början av säsongen. Det kan bara bli bättre!

Omgång 3 Vik-Asplöven

Jag slapp stressa till matchen idag. Woho!
Bella somnade mitt på dagen så jag hann förbereda allt. Om det ändå vore lika enkelt varje hemmamatch...

Killarna tog sin första trepoängare idag- äntligen!!
Johan spelade inte sin bästa match ikväll men han var knappast den enda. Och som man brukar säga "en gång, ingen gång". 
Jag hoppas att den här vinsten ger hela laget lite mer självförtroende efter den knackiga starten. Nya tag nästa match!

Sedan måste jag ge ett minus till den som stavat Johans namn fel till bilderna i gången in till hallen. Han har ju det lättaste namnet! Gör om och gör rätt.


Projekt Bellas rum

I några dagar har vi bytt golv i lägenheten. Vi passade även på att tapetsera och måla i Bellas rum. Det är ju lika bra att ta allt på en gång när vi ändå är igång!
Resultatet blev så här:

Klantigt av mig att inte ta en före bild men tänk er ljust golv och grådaskiga tapeter med något bladmönster.Black dots

Catta kom igår för att, efter ett års paus, äntligen fixa sina naglar. Hon ville gärna ha något som stack ut lite men som samtidigt inte var för mycket. 
Omgång 1 Vik-Vita Hästen

Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga, om kvällens match, än att vissa verkligen inte gjorde sitt jobb, Hästens klacken (vi satt på den sidan) aldrig höll tyst och att killarna förlorade.
Men jag ser hellre att de förlorar nu än när det blir en avgörande match...

Nya tag i morgon!


Planerade dagar

Det är få dagar i almanackan just nu som är tomma. Och så lär det vara på ett tag nu- speciellt när säsongen drar igång! 

Idag lekte vi på Leos Lekland. Vet inte riktigt vem som hade roligast? De vuxna eller barnen...

Medan vi var på Leos så lade Johan vårt (andra) golv i sovrummet. Så nu, efter tre månaders väntan, får vi äntligen sova i vårt sovrum! Det har tagit väldigt lång tid för den lilla vattenläcka vi hade men nu är det äntligen klart.


En dag med djur

Vi åkte hem till Johans kusin idag för att se på deras hästar. Bella har blivit lite hästtokig på senaste tiden och var väldigt nyfiken på hästarna när vi stod i hästhagen. Hon blev lite rädd så Johan bar henne så hon kom upp på hästarnas höjd. Det är inte lätt att vara liten alla gånger!


Det fascinerar mig hur nyfikna och orädda barn är- egentligen. De vill titta, känna och fråga massor!! 
Bella var egentligen inte rädd för hästarna utan mer för storleksskillnaden. För så fort Johan lyfte upp henne så skulle det klappas på en gång. Riktigt roligt att se!

Tjejkväll

Jag, Malin och Catta hittade äntligen en kväll då vi kunde träffas! Det är inte så lätt när man bor i olika städer och har barn. Mycket ska planeras!

Vi började med middag och avslutade kvällen med drinkar på Brasserie.
Äntligen sista matchen

Jag har nog upplevt denna försäsong som en av de längsta. Det kan ha att göra med att lägenheten inte är helt klar så ingenting känns riktigt som "hemma". Man tar liksom bara en dag i taget...

Ikväll spelades i alla fall sista matchen. SSK borta. Helt ärligt så orkar jag inte bry mig om dessa matcher för resultatmässigt är de betydelselösa.
Men nu är det bara en vecka kvar tills nerverna ska få sättas på prov på riktigt!

Cykeltur!

Jag har cyklat mycket i mina dagar och jag hade alltid ett mål på de längre sträckorna. Att alltid komma i kapp, eller i alla fall närma mig, de som är lite mer proffsiga (så att säga)
Ni vet, de med supercyklar, och rätt kläder. Jag har döpt dem till "trampjäklar".

Nu sätter man Bella där bak och fyller cykelkorgen med fika eller inköp. Men det är så mycket roligare och mysigare än att trampa ikapp. (Även om det också är roligt men på ett annat sätt)En sommar, en höst

Både Nadia och mamma ville fixa sina naglar. Så det var bara att plocka fram alla grejer!

Nadia vill inte riktigt släppa sommaren så hon fick neonrosa naglar med ombre och rhinestones.

Mamma däremot fick höstnaglar. Hennes smycken är oftast i guld så glitter i bruna nyanser, på naglarna, blev perfekt.Mer bläck

Efter att ha levt i snart 29 år så börjar mina pusselbitar falla på plats. Jag har upplevt väldigt mycket- både dåligt och bra. Det är så livet är.

Men så ibland så behövs det påminnelser och jag har en som behövs dagligen för att jag ska leva livet på det sätt jag vill. 

Jag har tänkt på detta ett tag och har äntligen hittat texten jag vill tatuera in. Nu måste jag bara komma på var den ska placeras. Jag vill gärna kunna dölja dem då alla mina tatueringar är för min skull. De behöver inte nödvändigtvis delas med andra...
Det är lika svårt varje gång!!

RSS 2.0