Helgen med familjen

Igår blev det en heldag med familjen. Bella har längtat efter Emilia så det var perfekt att de kunde få leka hela dagen. 

Medan de andra tittade på film eller lekte så passade jag på att mysa med minstingen i familjen. Man glömmer, alldeles för fort, att de varit så små en gång i tiden...
Celia sov så gott hos sin faster!


Kuvert med persika och hallon

Jag försöker att ha med Bella i köket så ofta det går. Hur kan man låta bli när hon älskar att hjälpa till?!

Johan är på cup i Mora och blir borta hela helgen. Bella vill aldrig att han ska åka bort så det gäller att hålla fröken mer sysselsatt än vanligt.

Idag provade vi på kuvert (vanlig pajdeg) med hallon och persika. Detta är superenkelt och jättegott. Perfekt för de som vill bjuda på nå gott men kanske hatar att baka eller att göra något som tar lång tid.

Du kan köpa färdig pajdeg.
Sedan behövs smör, farinsocker, 2 skalade och tärnade persikor och 1 dl hallon.

Smält smöret, blanda ner persikobitarna och hallonen. Strö över farinsockret och blanda. 

Låt det puttra (och rör om!) tills du ser att blandningen är fastare.
Lägg blandningen på pajdegen (delad i trekanter) och vik ihop ändarna.



In i mitten av ugnen på 200 grader.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.




Höstväder =höstkläder

Jag älskar hösten! Speciellt de dagar då regnet håller sig borta, solen skiner och det är lagom kallt i luften. En perfekt dag enligt mig.

Man vet att den närmar sig när det är för kallt att ha bara ben utomhus. Men samtidigt som man gillar värmen så vet man att ju kallare det blir desto närmare kommer vi hockeysäsongen.

Nu är sommaren slut så för att inte frysa så åker tightsen och halsduken på och jag längtar redan efter promenaderna till ishallen...
Hej hej höstkläder!



Hur ska man hinna med allt?

Idag blev det Öppna förskolan med Amy och Meg. Småtjejerna hade jätteroligt så det var nog inte så konstigt att de var trötta när vi fick därifrån.

Lillfröken somnade efter allt lekande!

Sedan tog vi oss en långpromenad hem. Jag hade räknat med 45 min men det var bra mycket jobbigare när man busat med barn i nästan 3 timmar.

För att sedan få ännu mer att göra så hade Johan bokat tvättid idag. Hundarna måste rastas och Bella var hungrig. (Ibland älskar man matlådor!)

Klockan är snart sju och tvätten är fortfarande igång men nu ska Bella snart sova, hundarna måste rastas igen och jag vill följa matchen. Jag skulle verkligen behöva några fler timmar denna dag...

Komma tillbaka

Jag har verkligen haft svårt att bli av med mina "mammakilon" men nu sätter vi in nya rutiner i livet. 
Pixie har blivit en liten tjockis efter att ha varit i Skultuna så både hon och jag har mest nytta av detta. Långa morgonpromenader! 
Pixie med sin sköna sittvariant 

Sedan har jag verkligen blivit sugen på att börja boxas igen. Inte tävla men träna! 
Min klubb finns fortfarande kvar så det blir nog till att leta fram mina lindor och köra igång igen. Det var ju trots allt 10 år sedan men jag har aldrig gillat något träningssätt så mycket som boxning.

Konfektkaka

Det är inte ofta jag delar med mig recept men Bella och jag bakade idag och denna kaka är så god att den inte kan hållas hemlig!

Ingredienser:
200g smör
300g blockchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 1/2dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan. 
Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i smöret. Blanda tills chokladen smält.
Vispa ägg och strösocker. Vispas hårt.
Häll i smöret i äggsmeten. Rör om.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.

Häll ner allt i en bröad form (jag använde 24cm) och in på nedre mitten av ugnen på 220grader i ca 10 min.

Kakan är lite dallring när den tas ut men det ska den vara! Tycker jag ialla fall. Då får man den precis som på bilden. Man måste nämligen låta den vila och svalna (ca 30 min)

Tjejkväll!

Vi tjejer hade vår kickoff igår. Det började med middag på ishallen och sedan drog vi ner på stan för att fortsätta kvällen!
Riktigt roligt att vi är så många pratglada själar!




Omställningar för den minsta

Jag fick lova Bella att jag är hemma när hon vaknar imorgon bitti. 
Hon har haft barnvakter idag (tackar mina syskon för det!) då jag jobbat så imorgon blir det till att umgås. 
Det är mycket som händer för henne nu. Ny stad, nytt rum och Johans säsong börjar ta fart igen. Hon är stor nog att börja förstå att han åker iväg på träningar och matcher och för henne blir det stora omställningar efter sommaren.

Man får ta vara på de lediga dagarna!



Tälje på besök

Jag hade planerat att jag och Bella skulle ta en promenad till ishallen igår. Vädergudarna var inte riktigt på vår sida men vi tog oss fram.
På parkeringen vid hallen stod SSK bussen. Förra året var Johan med på bussen och Bella missade inte att hennes pappa var kvar. Hon skrek "titta pappa på bussen" vilket fick en mindre folksamling att skratta. Pappas största fan!

Matchen i sig var väl sådär. Idoffs tabbe blev snackisen, killarna fick vinna efter straffar och jag fick äntligen träffa resten av tjejerna. 


Äppelpaj

Johan är borta hela dagen idag, dubbla träningar, så jag och Bella passar på att baka äppelpaj på äpplena mamma gav oss igår.
Hösten smyger sig på och det är mysigt när hela lägenheten doftar äpplen och kanel..




Kräftor och skvaller

Igår kom Elin och Malin förbi. Det var jättelänge sen bara vi tre fick en chans att umgås. Det var som på den gamla goda tiden!

Idag så hade vi kräftskiva hemma hos mamma. 
Det är rätt lustigt hur man nöjer sig med kräftor en gång om året. Hela grejen med att umgås och sitta och skala..


Syskonen Knas!!


Min längsta fredag

Igår kväll kunde Johan inte somna. Han sa att han var lite öm i kroppen och imorse tog han tempen. Feber.

Så idag har jag agerat hemmafru deluxe och min hjälpreda var jätteduktig! 
Johan har legat i sängen och sovit halva dagen så jag och Bella har städat, målat, ritat, tittat på tv, diskat, lagat soppa och bakat bröd.
Nu ligger lillfröken till sängs och jag har satt mig på balkongen för att varva ner. Det har varit en lång dag idag...

På plats i hallen

Bella och Georgia hade fullt upp med att springa runt stolarna, äta kex och försöka förstå varandra i ishallen igår. Jag försökte se vem som var vem på isen och frågade mig själv många gånger vad domaren höll på med...

Jag kan erkänna på en gång att jag inte är ett stort fan av Karlskoga och visste att det skulle bli grinigt på isen. Och vid ett tillfälle var båda utvisningsbåsen fulla. Ja, vad ska man säga?

Men försäsongsmatcher betyder absolut ingenting för jag har sett det svänga åt alla håll när säsongen väl dragit igång. Så nu är det bara att vänta en månad tills det roliga börjar!



En dag med familjen Johner

Äntligen kom vi iväg på lunch med familjen Johner. De bor jättenära oss så det är perfekt då tjejerna har så roligt tillsammans!
Vi tog med dem till Kajens för lite lunch och sedan strosade vi runt på stan en stund och tog en fika.





Prova på något nytt i nagelväg

Har länge velat prova ett fade mönster på naglarna men det har hela tiden kommit upp andra mönster som jag slutligen valt.
Igår kom mamma förbi med lite käk och då passade vi på att göra om hennes naglar. Hon fick vara försökskanin!
Mammas naglar

Jag var även tvungen att korta ner mina egna då de blivit alldeles för långa. Provade samma variant men med glitter på två naglar istället för på alla (som på mamma).
För att vara första och andra försöket så blev jag riktigt nöjd!




Röklukt från Sala..

Natten blev väldigt lång...Bella kunde inte somna utan låg och snurrade runt i sängen och Johan låg ute på balkongen. Nu får det vara nog med den jobbiga värmen!
Folk gnäller på alla som gnäller om värmen men det är inte skönt längre. Speciellt inte om du inte har nära till vatten.

Johan väckte mig strax innan han skulle till träningen (inte ofta jag sover så länge) men precis innan han drog fick vi stänga alla fönster då röklukten från branden i Sala har nått till stan. Det är precis som att grannarna bredvid eldar- så starkt luktar det.

Ispremiär!

På kvällen fick jag äntligen svalka av mig lite. I ishallen.
Regnet som föll imorse gjorde allt värre. De 30 grader vi hade kändes som 40 och luftfuktigheten var högre än i Amazonas. Phu!

I vilket fall- killarna hade sin ispremiär ikväll. Jag såg inte så jättemycket av killarna då jag mest stirrade på mediakuben. Riktigt läcker! (I Växjö märktes den inte av på samma sätt då vi satt högst upp)
Det var även mycket mer publik än vad jag förväntade mig. Vi var ett gäng så för att hitta platser, på långsidan, så fick man leta ett tag. Det är alltid roligare med mycket folk!

Så nu är allt äntligen igång och det är bara att invänta de riktiga och viktiga matcherna!





RSS 2.0