Nya naglar

Om 2 dagar fyller jag år..så trevligt. Tänk vad förväntansfull man var i yngre dagar, hehe! Man räknade ner tills sista timmen, berättade för alla vad man önkskade sig och vilken tårta man ville ha. Jisses vilket projekt det var.
Nu blir man glad om man slipper laga lunch. Tiderna ändras.

Så för att slippa vara irriterad på mina naglars utväxt (som är ett i-lands problem) så gjorde jag om dem. Har köpt en ny färg, så varför inte prova?



Karlskrona-VIK

Rätt komiskt hur det är efter en förlust. Stor-sågen är framme på en gång! Alla har glömt de 8 vinsterna...Plötsligt är det dubbelt så många som har åsikter om saker å ting. Det svänger fort!

Jag var nog småirriterad nästan hela matchen...det var en jobbig match att se, tycker jag. Krampaktig.

Individuella misstag gör att vi förlorar. Det var precis så det var MEN jag tror matchen sett annorlunda ut om domaren varit mer konsekvent i sitt dömande. Ibland känns det som att de ser det de vill inte det de ska. Nivån är fortfarande alldeles för dålig....


Härligt med så mycket publik i hallen!!



Julafton 2014

Nu sitter vi i soffan och är helt utslagna. Dagen började kvart i sju med att jag gick upp och förberedde julgröten. Sedan åkte vi förbi mamma och väckte hela huset. Rätt roligt faktiskt!
Julkakor till mamma

Johan åker alltid skridskor på julaftonsmorgon och detta år var inget undantag. Bella börjar bli bättre och bättre på att hitta balansen på isen. Övning ger färdighet.

Sedan var det jullunch hos Johans mormor och middag hos Johans föräldrar.
Tänk vad lite man rör sig och hela tiden äter...inte konstigt att man är helt slut på kvällen. Tur att det bara är julafton en gång om året, hehe.
Promenad i det fina vintervädret




Det roligaste på hela dagen var när Bella berättade för oss att hon visste att farfar var jultomte ikväll. Hon visste även att Johan var tomte hos min mamma. Den ungen går inte att lura! 

Jul hos mamma

Julafton nummer 1 ägde rum igår. Hos min mamma. 
Bella och Emilia hade fullt upp med att busa hela dagen så mot slutet hade vi en helt slut tjej med oss hem.
Tomten kom på besök

Fullt upp med att dela ut och öppna alla julklappar!

Dr McStuffins outfiten blev snabbt en favorit. Vi har alla blivit ordentligt undersökta och är nu friska.

När vi kom hem så skulle alla julklappar testas....

Jag är inte jättemycket för julmat längre men mamma hade tillagat en kalkonbit (då min syster inte gillar julskinka) som var bland det godaste på julbordet. Något som rekommenderas om man vill prova på något annat.



Nu börjar julen för oss!

Det kvittar vilken stad vi bor i- vi firar julafton fler gånger ändå.
Imorgon är det dags för min familj. Brorsan är här och de åker hem den 23:e så för att hinna med allt så får det bli på det här viset.

Hoppas på att snön som faller just nu stannar kvar. Bella har längtat efter att få vara ute och leka (utan att behöva skrapa ihop för en snöboll)
Men idag så sken solen en stund och självklart försökte jag lapa i mig några solstrålar.




Åttonde raka vinsten

Jag blev tvungen att ta mig hemåt, från matchen, då Bella hostade som en galning.
Såklart så får jag höra att Johan gjort en av sina bästa matcher. Kul att höra men tråkigt att missa det. Fast det är ju så typiskt. När "mitt" inte funkar så är Johan spel alltid bra. Vi har väl en sån fördelning i vårt liv.

Nu är det ett litet uppehåll över jul och det ska bli så skönt! Johan behöver vila och jag behöver bara en paus från allt. Några dagars chans att få komma tillbaka till en s.k vanlig vardag. 

Sedan hoppas jag den här veckan bara kan försvinna ur mitt minne. Allt går åt pipsvängen med allt hela tiden!! Jag förstår inte hur allt kan gå fel på en och samma vecka. Just nu är jag både förbannad och less...

(Mitt i allt elände, eller vad man nu ska kalla det, så finns det folk som ska röra om i grytan hela tiden...*suck*)

VIK-Mora

Sjunde raka..så jäkla bra!
Matchen i sig var väl knappast någon höjdare. Vad är det med dessa dåliga andra perioder?
I tredje kände jag mig rätt lugn. Även om det bara var ett mål som fattades, för Mora, så var jag säker på att killarna skulle klara det.

Min start på veckan kunde ha varit bättre och tålamodet har verkligen fått sig en prövning. Så nu ska jag försöka sova och förhoppningsvis känna mig någorlunda utvilad när jag vaknar.
God natt!

Försöker få lite mer julkänsla

Igår tog vi med oss familjen Johner till Skultuna kyrka för att titta på Lucia. Varje år, sedan Bella föddes, så har vi varit på Lucia. Vi är inte speciellt troende av oss men det är en sak jag gärna vill att vi gör varje år. 
Amy och Dustin hade aldrig varit på Lucia förut så vi tyckte det var dags att de fick se det också. Georgia var helt fascinerad för hon tyckte de såg ut som prinsessor.



Jag har lovat Bella i flera dagar att vi ska pynta pepparkakshuset så ikväll tog vi tag i det. Massor med godis skulle det vara på och så fick vi absolut inte glömma snön.
Bella var ansvarig för godiset. Märks det?


Julfest med laget

Som jag fick skrika för att höras (de tillfällena sker typ aldrig, haha!) så nu är min hals inte glad. Det är knappt så jag får fram någon röst men denna gång är det faktiskt värt det. 
Vi hade så kul på julfesten med laget!! Jag tvingade folk, lite smått, till att klä ut sig i något julaktigt. Allt för att lätta upp stämningen ordentligt och att ha skoj.
Tjejerna

Killarna

Vi hade även en julklappslek, tävlingar (killar mot tjejerna) och prisutdelning för bästa utklädnad och karaktär.
Johan vann första pris!!


En sak i taget

Vi har varit lite less på vårt badrum så idag har Johan och hans pappa försökt koppla ihop vårt nya handfat.

Före


Efter:

Nu börjat det så smått likna något som är vår stil. Vi tar en sak i taget...


En "mesig" match

Ibland, under matcherna, kan jag komma på mig själv med att bli irriterad på spelet. Speciellt idag. Många andra lag smäller på ordentligt men inte vi...
Det ser ibland lite för snällt ut, på snudd till mesigt när det gäller den biten. Men det är enbart för att vi tar mer skit än vi ger tillbaka.

Sedan så skrek jag mig hes på domaren. Knappast första eller sista gången. 
När en spelare får en smäll så han knappt kan ta sig till båset, hela hallen skriker, så åker domarna runt som om solen sken där inne. Oacceptabelt!! Vid såna tillfällen märker man att de inte har koll över hela banan. Hade en till domare hjälpt? Kanske, kanske inte.

Nu när jag gnällt lite- så nu kan man glädjas över att vi vann även om spelet inte var det bästa. Alla mål räknas och vi inkasserade 3 härliga poäng! Tjoho!

Det går bra nu!

Vi är på gång. Äntligen! Nu börjar det verkligen bli kul att titta på hockey. Inte enbart för vinsterna utan att spelet börjar klicka. Alla gör sitt jobb och nu får vi vår belöning. Kul!

Jag tror att matcherna den här månaden blir väldigt viktiga inför slutspurten. (Bara 2 1/2 månad kvar!) Det börjar bli ett större gap mellan toppen och botten så därför är det så viktigt att plocka alla poäng man kan just nu.


Tankar på annat håll...

Vissa dagar känner jag bara för att ha mina tankar någon annanstans. Det känns bara bättre så..
Att inte tänka på allt som händer i vardagen utan bara låta den rulla på. Man skulle kunna kalla det för en vilodag för huvudet. En paus.

Det är väldigt mycket som ska planeras inför bröllopet, syrran tar studenten, Johans hockey (en viktig säsong i år!!) vi fyller båda 30 nästa år. Sedan är det allt det vanliga som också ska få plats. Det är bara väldigt mycket just nu!! 

En sommardag på stranden hade inte varit fel. En dag hade räckt långt för att fylla på med energi!


Adventsfika

Cecilia och Amy kom över med sina familjer igår, på adventsfika. Även om det inte är någon riktig vinter ute än så får man skapa stämningen hemma.
Hos oss är allt julpynt uppe sedan en vecka tillbaka. Så mysigt med alla ljus och dekorationer i lägenheten.


Tjejerna hade fullt upp med att leka medan vi bara tog det lugnt, pratade och fikade.

Provade ett nytt recept till mina lussekatter och jag blev riktigt nöjd! Lika bra att baka ett stort berg på en gång när man ändå är igång.




RSS 2.0