Efter 11 år..

Magen växer och det gör att jag inte kan cykla på min älskade cykel längre så idag fick den en kompis. Tror nog att cykelkorgen är det bästa då jag inte kunnat ha någon på min förra cykel.
After 11 years I had to buy a new bike. Now I can go to work with my growing stomach. I´m gonna miss the old one...
New shoes!!

Nu kan jag glömma alla andra skor så då tyckte jag att jag lika väl kunde införskaffa mig ett till par sneakers (hittade ett par som var underbart bekväma!)
Hemma igen

Efter 10 minuters taxiresa, 10 minuters promenad, 7 timmars båtfärd, 35 minuters taxiresa, 2 timmars tågresa och 5 minuters taxiresa så var vi äntligen hemma i Växjö. Det blev många "byten" för att bo så nära Polen som vi ändå gör. Men då sista tåget till Växjö gick 21.48 så fick det bli som det blev. Vi kom fram ialla fall - även om vi välkomnades av en regnskur!

En vecka hos mormor och morfar går fort! Vädret var inte det bästa men vi hann med lite av varje.


Så fort solen visar sig så är det fullt på stranden. Även på eftermiddagen..


Kyrkan


Det obligatoriska glassköpet på strandpromenadenSolnedgång

När vi är i Polen så tittar vi aldrig på tv så därför fick vi en chock när vi är i Sverige och får höra vad som hänt i Norge. SJUKT!!
Men då fick jag en förklaring till varför det var två bilköer, vid tullen, och en massa poliser överallt. Man blir lite fundersam då det i vanliga fall inte finns en enda polis...
It took us a long time to get back to Växjö. We took a cab 3 times, a boat once and the train one time...but we got home after travelling for 13 hours. It feels kinnda weird cos we aren´t living that far from Poland.
The weather wasn´t perfect but we got one day on the beach and a few in town.

We never watch tv in Poland. So we got a bit confused when we saw policeofficers checking all cars accept swedish ones. But as soon as we were on the train and could read the news we understood everything. The thing that happened in Norway was crazy. How can people do something like that!!??
Födelsedag!

 

Grattis på 26-års dagen!!
Polen

Sitter i sängen och väntar på att mamma ska bli klar någongång! Att allt ska ta så mycket längre tid hos mormor å morfar. Det ska göras så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Visste inte ens att det gick!
Vädret är inte alls som det brukar men det gör så vi istället springer runt på stan och inte ligger på stranden och steker. Då vi har det mesta hemma i barnväg (förutom barnvagn som är beställd) så blir det att man bara tittar runt lite på utbudet här...såklart hittade vi en annan barnvagn! Det är en typisk sommarvagn men det var inte långt ifrån att det hade kunnat bli ett köp för priserna är inte alls som hemma.
Nu ska det bokas lite ,bli bortskämd tid, hos frisören där både naglar och hår ska piffas till.

Every time we´re in Poland my mom gets lazy. Everything takes twice as long!
The weather is fine but that´s all. Instead of lying on the beach we´re running down town to shop. And there´s problem with that cos we found a stroller. Again!
Now we´re going to the hairdresser and to make my nails. It´s me time!Ljus

Johan kan bli tokig på mig som inte tar tag i saker å ting. Jag planerar och förbereder men avslutar ingenting. Har verkligen inte lust för det just nu om jag ska vara ärlig.
Men då tog karln saken i egna händer. Cylindrar, grus och ljus och vips så var det klart!
JJ is getting so tired of me being lazy so he made it himself instead of waiting flr me to do it. Nice huh?


Semester!!

Extremt dålig uppdatering från min sida men när det är semestertider så blir det rätt fullt i kalendern.
Nu är vi tillbaka i Växjö för att packa upp och sedan packa ner igen för resan till Polen.

I vanliga fall brukar vi vara hemma nästan helsa sommaren men detta år blev lite annorlunda. Johan hade semester tidigare så visiten hemma blev kortare så vi hinner med att hälsa på mina släktingar. Men vi hann med en hel del ändå.Hundarna har busat för fullt!

Vi tog en heldag i Uppsala för lite strosande på stan och på Boländerna. Som vanligt gick vi in på Footish. Sneakerlovers, yes we are!
Det blev ialla fall dessa skor som fick följa med hem.


Det blev även lunch med Malin och Catarina i stan. Riktigt skoj att bara sitta och snacka en massa. Speciellt från skoltiden. Haha!
We´ve been busy this week when we were in Västerås.
We went to Uppsala one day. Just to walk around in the city and I had to buy a pair of shoes in one of my favouríte stores.
The dogs are having so much fun during the summer cos they can run outside all day.Västerås

Kom till stan igår med hopp om lite sol (då det sas på vädret) men icke...vaknade imorse med hopp om solsken ute. Inte det heller!!
Är det såhär det ska vara när man har semester? Grått, blåsigt och inte alls varmt...

Det sägs att man ska ta et lugnt på semestern men det har inte ens gått en hel dag utan att jag känner av pressen på att hinna med allt. Det ska åkas hit å dit, träffas folk och vilas! (Kan ju inte direkt vänta tilll mammaledigeheten för lite vila...)

Nu ska pyjamasen av, kläder på och sedan ska vi hälsa på mamma!
People are always saying that you should rest when you don´t have to work. That´s not an easy thing!
You´re always travelling, meeting people and trying to rest...
The weather really sucks in Västerås. Where is the sun?


100 dagar

Nu är det mindre än 100 dagar kvar tills beräknad bf! Det både syns och känns..
Jag har suttit och lyssnat på en himla massa olika låtar och fått ett litet hum om vad som gillas. Det ska tydligen vara låtar med lite fart i. Då dansas det i magen ska ni veta!

Sista besöket hos barnmorskan, innan semestern, är avklarad. Allt såg bra ut så då kan man koppla av lite innan vi far hemåt. Men innan dess ska det jobbas, bakas och packas.
It´s less than 100 days to birth! It shows and feels..
I´ve been listening to some music and found out what the baby likes.RSS 2.0