Thanksgiving

Fredagen spenderades hemma hos Angells. Vi var ett gäng på ca 20 pers som åt och drack tills matkoman var ett faktum!

Tjejerna!!

Vik-Björklöven

Jag fick sovmorgon idag. De gångerna är lätträknade...sedan vilade både Johan och Bella i två timmar. Samtidigt. Det sker nästan aldrig!

Inga rutiner följdes och så blev det även på matchen ikväll. Killarna är ju starkare på bortaplan så varför inte bryta trenden idag? 
Precis vad som hände. Vi gjorde 4 mål, Bjurö höll nollan (och Bella stod för underhållningen på läktaren.)

Hon ville absolut ha med sig sin kikare till matchen. Det var väl tur det för då kunde hon ju se sin pappa på isen. Han var jättestor!! Haha!
Sedan sprang hon och dansade kycklingdansen i nästan hela tredje perioden. Hon saknar inte energi i alla fall! 


Två ursäkter

Jag måste börja med att be om ursäkt till paret ovanför mig som blev tvungna att höra på mitt skrik idag. "Passa pucken då!" "Sluta vara så omständiga med pucken!" "Åh vad många chanser vi har!" Osv osv...
Sedan får jag be om ursäkt i förväg till alla som kommer sitta bredvid mig i framtida matcher. Jag kommer troligtvis inte vara tyst då heller.

Och om matchen då...
Ikväll blev jag galen på vårt pp. Det är inte ofta man får så många chanser! Har både läst och hört folk klaga på pp2 men ikväll var det nog pp1 som får ta på sig en del av förlusten. Chanserna fanns flera gånger men det kvittar i det långa loppet. Det är målen som räknas och gör man inte mål så kan man inte heller vinna matcher. Där skulle vi avgjort matchen. Punkt.

Men trots det så tyckte jag killarna spelade bra. Det var lite mer fart i spelet och den här gången (jämfört med sist) så satt passningarna bättre. Synd bara att det inte blev mer än 1p.

Innan matchen så hyllades Marcus Söderkvist för sina 700 matcher.SSK-VIK

Tänk vad det alltid ska vara nervöst att se matcher den här säsongen! 
Tabellen är sjukt jämn, spelet svänger alldeles för mycket (för att hålla mig lugn) och man måste ha domaren på sin sida. Det sistnämnda hade vi ikväll...lite konstigt egentligen med tanke på hans insats sist.

Ikväll satt jag med händerna för ögonen bitvis av matchen. Vad det svänger mellan glädje och panik! 
Matchen kunde ha slutat hursomhelst. Vi hade så många chanser, en som det borde vara böter på om man missar! Jag trodde inte det var sant när jag såg vad som hände.
Men det bästa var vårt mål som kom direkt efter Södertäljes kvitteringsmål. Vi har saknat lite av just dem målen så det var på tiden. Då kunde man pusta ut lite...

(En liten önskan, för mina nervers skull, är att spelet ska bli lite enklare och att passningarna måste sitta mer ordentligt. Det är ibland lite för duttigt och långsamt spel.
Och så ska jag tuffa till Johan så mycket det går så Enga inte tar honom i nästa duell, hehe!)

Men nu är denna match över och nu ser vi fram emot 3p mot Malmö!!

Nu ska det gula bort!

"Jag blir irriterad varje gång jag går in i köket", säger Johan. 
Två timmar senare så har han möblerat om i köket och hunnit köpa färg. Nu står han och målar för fullt!

(Nu har man all rätt att reta honom för dåligt tålamod då vi kom överens om att vänta med tillpiffandet av köket)

Sågen är framme!

Jaha...då var man hes efter kvällens match. Igen.

Känner en tomhet för matchen men en liten glädje för Johans skull.

För att få igenom det lite noggrannare. 
*Huvuddomaren- hoppas karln söker nytt jobb! Oavsett hur många individuella misstag vi gjorde ikväll så var det han som satte nivån i matchen. Det blev faktiskt lite avgörande i andra perioden...

*Slarv- alldeles för många individuella misstag som skapar obalans eller/och sedan mål i baken.

*Trots allt det övre så tycker jag att vi förtjänade poäng idag. Det är det som irriterar mig mest. Som jag nämnt förut- tur att tabellen är så jämn som den är...

*Då jag är här för min killes skull så är jag glad över hans snygga assist. Johan är ju inte direkt en poänggörare så alla poäng är extra roligt!

*Sist men inte minst så är det kul med mål men ännu roligare med hattricks! (Idag från Freddan)

Det ska faktiskt bli lite intressant att läsa Vlt imorgon och folks åsikter på sociala medier. För vid en förlust ska det finnas en syndabock, har jag lärt mig, så vem blir det denna gång?


När man har en liten stund över

Jag ledsnar alldeles för fort på mina naglar så ikväll gjordes de om igen. Egentligen så förstår jag inte hur jag orkar men det måste vara för att det är så roligt!
Var sugen på något mer "tjejigt" så det blev en liten mix av rosa och handmålade mönster.
Min vänsterhand...

...och min högerhand.


Inbjudningar

Då Bella hade sin 3-års kontroll i måndags så hann jag aldrig kolla postlådan.
Vilken överraskning jag fick ikväll när jag såg att det låg ett kuvert där. Bröllopsinbjudningarna!
De skulle egentligen inte komma förrän i slutet på månaden. 

Jag har nämnt det förut men jag vill verkligen slippa stressa med annat än det allra sista när det närmar sig. Och då gäller det saker som om mitt smink ser bra ut och om Bella har sina skor på sig. 

Nu kom bara första paketet med korten så jag började direkt med att fixa till dem som jag vill ha dem.
Khk-Vik

Idag blev det 3 poäng! Välbehövligt som vanligt...några vinster till och sedan lite tur med de andras resultat så kan man vara lite lugnare i jul.

Det bästa med tabellen just nu är att den fortfarande är jämn. Lika bra att göra det onödigt spännande.Helgen

Äntligen fick killarna lite mer ledigt så vi passade på att åka ut till Arboga och umgås med vänner.
Bella har tjatat så om att få rida så det kunde inte passa bättre då Elin har 30 hästar på sin gård. Ännu bättre är att det är islandshästar så t.o.m jag kan vara i närheten. Hehe.

En överlycklig tjej, som fick rida flera varv, på Klaras favorithäst.

Igår blev det skridskoåkning efter killarnas träning med allas familjer. Bella ville bara åka mer och mer! Hon var så glad över att få vara på isen med sin pappa.

Hes och frustrerad

Orkar jag nämna det en gång till...? Ja. Hockeyallsvenskans domare är för dåliga!! Så nu har jag fått det ur mitt system- igen.

Varför gjorde vi inte mål på de chanser vi fick och vad tusan hände med pp? Det klingade i hallen flera gånger men "nära skjuter ingen hare".
Så frustrerande att se på såna matcher!! Jag brukar höras i hallen men igår var jag tom lite hes efteråt. Det är inget bra tecken. 
Nu fick vi oss en känga för att vi inte spelade hockey i 60 min.

Aja, nu är det matchuppehåll ett tag och denna gång tror jag faktiskt att killarna behöver det. Sedan börjar de vinna ska ni se (annars blir det överkonsumtion av te och halstabletter för min del)


Jag trodde det skulle gå

För någon vecka sedan blev jag less på mina naglar. Jag klippte av dem och gjorde dem klassiskt röda och korta.
 
Ja, det varade i lite mer än en vecka. Jag slog i överallt och kunde inte alls hantera dem. Konstigt vad man vänjer sig för det som borde vara "bättre" blev i detta fall sämre.

Men nu så har jag fixat om dem så de är hyfsat långa igen.RSS 2.0