6 månader

Josefine är nu 6 månader!! Tiden går alldeles för fort. Det är läskigt när man tänker efter.
Hon kan nu sätta sig från mage. Alla dessa framsteg är något man alltid längtar efter men samtidigt så vill man att de ska fortsätta vara små och vara helt beroende av en.


Skolan...

Jisses vad tröttsamt att lyssna på politikerna i vårt land. Speciellt när de pratar om skolan...
"Barns läsförståelse i vårt land är under all kritik" Bla bla bla...

Alltså jag kan bara jämföra med när jag gick i skolan. Vi hade några lärare som var stränga men idag så märker jag att det var från dessa lärare jag lärt mig mest. Svenska var ett sådant ämne. Jag blir galen på folk som särskriver eller säger grammatiskt fel. Det finns ju faktiskt regler att följa gällande detta.

Vi skrev i våra böcker tills man nästan fick kramp. Man var tvungen att läsa böcker för att sedan skriva recensioner om dem.

Idag är det inte alls likadant. Man använder sig av det tekniska mycket mer. Det är väl självklart att det inte är likadant som på min tid men kom igen!!
När folk inte vet att ordet "överraska" stavas med två R...ja men då kanske man ska fundera över vad som är felet. Min syrra sa en gång att hon behöver inte veta hur alla stavas för datorn gör det åt henne. Jag känner att svaret finns just där!


Fixa och dona

Äntligen har vi fått bort den turkosa väggen i köket! Det blev en färgklick när vi målade den men sista månaden så har jag knappt orkat se väggen.
Men Johan fick bråttom till affären för att hinna blanda till "delfin" så vi kunde börja måla. Tänk vad lite som behövs för att ändra ett helt rum.

Sedan kom Johans mamma sent i går kväll med Isabellas, efterlängtade, våningssäng. Hon och Johan kämpade på i ett par timmar innan allt var på sin plats. Gissa om Bella var överlycklig!?

Nästa projekt är vardagsrumsväggen. Det ska upp en spegel samt en tavelvägg. Vi får kalla allt detta för sensommarprojekt.


En kilometer är mer än inget

Fick lite ångest ikväll då mitt träningsupplägg inte följts ordentligt denna vecka. Det blev en kort pw med joggning hem nu på kvällen istället. Det var inte långt och det gick inte speciellt fort men jag lyckades med min första kilometers jogging. Alltid något!

Hängde hemma hos Cecilia idag. Tjejerna lekte i 5h men ändå var det inte nog. Tiden går ju så fort när man har roligt!

Josefine fick smaka majskrokar för första gången. Och som hon åt! Jag hade totalt glömt bort när man fick börja ge dem krokarna men nu blir det att ta sig till affären.

Jag hade även glömt bort (förträngt) hur kladdiga de är. Josefine åt verkligen med hela ansiktet.


Planera (försenad) smekmånad

Igår kväll hade jag lite tid över och började titta på resor. Då jag blev gravid direkt efter bröllopet (och mådde illa som sjutton!!) så kändes det dumt att trycka in ytterligare en resa den sommaren. Vi hade redan Johans födelsedagsresa och resan till min mormor.

Nu måste vi komma på vad för slags resa vi ska göra. New York var tanken men jag känner att Josefine är för liten för att åka ifrån i 10 dagar. Jag skulle nog inte klara av det. Och vi kan helt enkelt inte vänta ytterligare 1 år till.

Så nu är frågan om vi ska ha en solsemester eller åka till en storstad. Sola eller shoppa? All incusive eller äta ute? Vila eller promenera?
Det viktigaste är att vi får lite kvalitetstid för det är ju det som resan går ut på. A T T U M G Å S.


RSS 2.0