Mammamassage

Utnyttjade min födelsedagspresent från förra året och gick på massage på Kristiansborgshallen spa. Bytte den till en mammamassage...
Det var som ett himmelrike i en hel timme!!
Jag har i vanliga fall axlar som skulle behöva mosas och tar därför alltid ryggmassage. Nu var det helkropp och fr.o.m nu tar jag aldrig något annat (om det inte är ett måste) Jag kommer definitivt gå dit en gång till innan pyret ska ut! 


Halloween

Vi var hembjudna till familjen Uotila igår på Halloweenparty. Bella ville vara utklädd till pirat men vi hittade ingen utstyrsel (i sista sekunden) så vi tog plan B istället. En mus.

Skillnaden mellan halloween här och i USA är att där har man mer som en stor maskeradfest (dvs man klär ut sig till vad man vill) medan man här bara klär ut sig till något läskigt.

Flickorna gick bus eller godis hos Matias för att sedan leka hela kvällen lång.

Päivi hade verkligen fixat matbordet perfekt! Mumiedricka, spöken (klubbor) döskallegodisar och det bästa av allt...
...fingerkorvar!!

Juha var supernöjd med sin pumpa! 
Vilket ledde till att Johan hittade en sysselsättning på kvällen efter festen. (Han tyckte det var så roligt) Han åkte och köpte pumpor och så satte vi igång. Hela natten lång...


Vecka 24

Ny vecka!! 
Det blev precis som jag förutspådde. Magen börjar synas nu. Precis som när jag väntade Isabella. Innan har man bara sett mest svullen ut (och känt sig så)

Skillnaden med denna graviditet so far är att jag är konstant trött. Förut var jag en morgonmänniska. Det är slut med det nu. Är jättepigg på kvällarna istället! Det är kanske inte det bästa när man har en pigg 4-åring som behöver en på morgonen.
Sedan så känner jag av pyret mycket mer nu. Rena rama karateungen! Det sparkas och snurras runt konstant. Ibland kan jag vakna mitt i natten av alla rörelser. Mysigt men det kanske inte är så konstigt att man är trött om dagarna.



Knasiga drömmar

Har ni som varit gravida eller är det just nu drömt konstigt under graviditeten?
Jag har alltid drömt knasigt men nu börjar det gå över till att jag vaknar med den olustiga känslan från drömmen. Oftast är jag förbannad men ibland även ledsen. Drömmarna upplevs mer verkliga vilket är lite läskigt för det tar ett tag innan min hjärna kopplat att det bara varit en dröm.

Johan tycker jag är knäpp när jag berättar om det men jag kan inte riktigt rå för det. Bara 3 månader till...(sedan får vi hoppas att det vänder!)


Kalas och match

Ebba fyllde 23 år igår så före matchen så var det kalas hemma hos henne. Bella undrade varför man inte har ballonger när man fyller "vuxet". Bara det tog en evighet att förklara då nästa fråga ploppade upp. Mycket sånt just nu så man får verkligen tänka på hur man svarar.

Sedan var det matchdags. Bella har äntligen fått en ny tröja, som kommer räcka i flera år! Tråkigt att inte fler storlekar finns.
Matchen i sig var en blandning av sömnpiller, glädje och kaos. Men killarna lyckades vinna efter några om och men och det är det viktigaste!

Efter matchen så hade VLT snappat upp "Jonte Berg ramsan" från killarnas omklädningsrum. Den ska sjungas efter varje seger och Johan är den som har tagit tag i det på riktigt. En t-shirt är tryckt och måste vara på. (Det är sjukt roligt men det kanske är dags att han får börja spela matcher innan det spårar ur, haha!!)


Ibland får man ett ryck!

Jag, som i vanliga fall är ett planeringsfreak, fick ett ryck häromkvällen och klippte av nästan hela min ombre. Det blonda slet ordentligt på mitt hår och jag blev mer och mer less varje gång jag borstade håret. Jag tycker inte alls om hår som ser slitet ut.

Så gick jag till frisören som klippte upp det och tog bort det sista slitna. Jag hade kanske velat att han klippte lite mindre men nu är i alla fall allt slitet hår och färgning borta. Jag börjar om från noll helt enkelt och ibland kan det behövas. Det går inte att rädda slitet hår hur mycket du än försöker. 
Kort men utan färg och slitna toppar!

Nu är alla kalas över!

 Även om det är roligt med kalas så tar det så extremt på mina krafter. 
Sista kalaset var igår och Bella hade superkul! 4 tjejer som lekte i flera timmar.
Presentöppning

Imorgon startar sista veckan före lovet och den är fylld med 2 hemmamatcher och en borta så det blir mycket hockey. Johan har några veckor kvar med sitt gips innan nästa undersökning. Hoppas på positivt svar då! Vi klättrar båda på väggarna här hemma...

Snart v.22

Vi gick alla upp tidigt idag. Bella skulle hem till mamma och Johan hade tidig träning innan resan till Tingsryd. Själv gick jag och lade mig igen så fort båda klivit ut genom dörren. Att återfå krafterna efter helgen tar visst längre tid än jag hoppats. 

Så fram tills nu har det varit rätt lugnt. Jag har städat lite i alla rum, glott lite på tv, sorterat ut gamla kläder och ligger just nu i sängen och tittar på magen som "bubblar".
Fast jag, på fredag, går in i vecka 22 så har jag lite svårt att ta in allt. Det var ett tag sedan jag var gravid så just nu känns allt som nytt. Spännande men samtidigt lite skrämmande.
Lilla pyret där inne som sparkar mer och mer!


Isabella 4 år

Nu har kaoset lagt sig lite. Kalaset flöt på bra trots att det blev tre omgångar på en och samma dag!
Nya skridskor! Hon säger att hon ska träna så hon blir snabbare än pappa på isen.

Planering inför kalas

Bella fyller 4 år på söndag så just nu är vi upptagna med att planera fikat. Det blir i tre omgångar då vi aldrig igen gör om hennes 3-års kalas. 32 pers i en trea...
Man skulle egentligen kunna göra det till en stor grej och boka på ett lekland osv men jag har så svårt med sånt. Jag är uppvuxen med kalas hemma och hos kompisar och vill att Isabella också växer upp med det. Det känns idag som att alla föräldrar ska vara värre än den andra och att det till slut bara blir larvigt. Kanske att man kan boka något vid ett tillfälle men inte varje år.

Så nu ska det inhandlas och bakas innan söndag!


Kanelbullens dag


Att gå med två hundar och ett barn till ishallen var en utmaning för mig idag. Bella skötte sig utmärkt- till skillnad från hundarna. Det var som att de visste var vi skulle så de körde ett race i princip hela vägen. Inte det lättaste så nu är jag helt slut efter dagens alla händelser.

På eftermiddagen så var ser bullbak på schemat. Är det kanelbullens dag så ska det bakas!

Mitt recept för dessa kanelbullar är bland det enklaste. Bara så synd att det ska ta sån tid med jäsningen.

Deg:
50g jäst
50g margarin
5dl mjölk
12-14dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma

Fyllning:
75g strösocker
2tsk kanel
1 1/2 dl strösocker

Garnering:
1 vispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:
Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det tills det är fingervarmt.
Dela jästen i bunken och i med lite av degspadet. Rör om tills jästen är upplöst. I med resten av degspadet. Tillsätt socker, salt och ev kardemumma.
Häll i mjöl och knåda tills degen är fast och fin. (Spara lite mjöl) Jäs under handduk i 30 min.

Dela degen i två delar, kavla ut och på med smörfyllningen (jag brukar blanda ihop allt i förväg) Rulla ihop och dela i lika delar. Lägg i formar och jäs i ytterligare 30min under handduk. 
Pensla på med ägg och ha på pärlsockret. In i mitten av ugnen, ca 5min, på 250 grader.


En nöjd unge!

Som Bella har tjatat om att få leka med Junia. Idag fick hon sin dos som avslutades med gråt på Erikslund. De skulle kunna leka i timmar ungarna!

Jag tror vi är inne på vår fjärde timme av hockey ikväll. Ibland kan jag känna att det blir lite mycket men magen blir alltid så spänd efter jag ätit så just nu är det skönt att bara halvsitta i soffan och glo...


RSS 2.0