Bröllopsdag!!!

Lokalen dekorerad och kylen full med mat- check!

Blommor- check!

Ringar- check!
Klänning- check!

Nu ska vi på Bellas dansföreställning och sedan är det 4 timmar med väldigt mycket smink, kläder och hår.
Bröllopsdagen är äntligen här!!


K.a.o.s

Vi är mitt uppe i all matlagning. Lokalen fick vi tillgång till redan igår kväll så det mesta är klart där inne. Thank god!
Dekorationerna är kvar- sedan är det klart!!

Vi var uppe till halv ett igår och donade i köket. Det kändes som om det aldrig skulle finnas ett slut på det hela.
Vi hade trots detta koll på läget. Svårt att tro när man ser vårt kök.

Nu har jag varit i köket sedan 6 imorse. Andra plåten med kycklingklubbor är i ugnen och sedan är det bara fläskfilén kvar.

Själv ska jag tvätta håret, fixa naglarna, göra chokladbollar med Bella och fixa min färg då jag tvättat bort allt på händerna. Så klart...
Tur att man bara tänkt gifta sig en gång!

Onsdag...

Ligger i soffan på balkongen och försöker komma ikapp mig själv.
Jag, mamma och Bella sprang runt på stan idag. Vi hämtade min klänning, köpte ett finare paraply till bröllopet (då vädergudarna tydligen vill ha regn på lördag) fixade underkläder och slängde i oss sushi. Sist av allt på schemat så var det spraytan. Trodde aldrig jag skulle bli så nöjd! Jag är inte grisblek längre. Haha!


Bella har blivit lite förkyld så utav det med en mix av springandet på stan så somnade hon runt 16...hoppas hon får sova ut och få bort förkylningen lite. 

Under den tiden, tills nu, har jag stått i köket.
Ca 70 kladdkakemuffins

Muffins och salta pinnar är klara! Jag har även hunnit skala 10kg potatis...+ fixat min andra tumnagel. Sakta men säkert så börjar vi bli klara. Hoppas jag!


Bröllopsveckan!!

Då var det tisdag! Inte många dagar kvar nu.
Schemat är fullt med naglar och förberedelser inför bröllopet. Igår fick Catta sina naglar tills på lördag.

Håret är isatt så det är klart.
Bra mycket längre hår än tidigare. Blir perfekt längd när det ska lockas.

Vaxning och spraytan görs senare i veckan. Och så ska klänningen hämtas imorgon. Det låter inte så mycket men dessa saker går rätt fort! Det blir jobbigare med maten och lokalen men vill man hålla kostnaderna nere så gäller det att planera varje sak. 

Min möhippa!!

Allt började med ett gäng tjejer som stormar in i lägenheten, knyter en scarf runt huvudet och sätter på mig ytterkläderna.

På väg mot hemlig destination!

Sedan åkte vi bil en stund innan jag fick gå en bra bit (i min värld) tills jag fick ta av scarfen och insåg att vi var på spa! Yasuragi, Hasseludden. Här skulle vi finna vårt inre lugn. (Haha!)

Det var behandlingar, bad, skrubb ja you name it! 
Kvällen bestod av fiskspa, drinkar och supergod mat. Det var bland det godaste jag ätit på länge!


Sake!! 


TACK tjejer för två underbara dagar!! Så roligt!!
Nu laddar vi om till nästa lördag för då är det bröllop!!

Från gurkbehållare till vas

Alla småvaser är sedan tidigare klara men jag behövde något mer stabilt att ha min bukett i. Jag köpte saltgurka häromveckan då jag ville ha glasbruken till en ny vas.
Jag hade spraylim och glitter hemma. Glittret på denna blev faktiskt i guld- enbart för att sticka ut. Självklart är det ett spetsband på.





Genrep

Både jag och Johan är nog fortfarande lite i chock efter Bellas genrep på dansen. Någonstans i all information, på sista lektionen, så sades det att de yngsta inte behövde komma på genrepet. Det hade jag missat!! Oops...

Vi åkte dit och fick reda på att vi egentligen inte hade behövt komma. Vi skulle ha biljetter så det var i alla fall inte förgäves. För att komma till saken- Bella fick dansa på genrepet inför ca 50 barn och 15 vuxna. Helt själv med sin danslärare!! Vi trodde aldrig hon skulle våga det.

Hon var helt lyrisk efteråt då hon fick massor med applåder och skrek "alla tittade på mig när jag dansade!!". En riktigt nöjd unge och stolta föräldrar kunde sedan åka hem. 

I vardagsrummet

Johan och Bella målade sista varvet på skolbänken igår. Innan dess behövdes den slipas då det var tjockt lager med lack på björken.
Riktigt tjusig efter sin makeover!

Det blev även ett bra inköp då hela vardagsrummet blev städat. Johan rensade ut allt! och passade på att skura golvet innan vi hittade den perfekta platsen för bänken. Vi bor litet så det blir ett pusslande med nya möbler.



I badrummet

Pom pomsen som ska i taket blev klara igår. Jag har knutit fast 4 pom poms på varje snöre.
Vi har haft dem i en svart säck i förrådet så vissa hade blivit lite mosade. För att slippa det igen så får de hänga inne i badrummet så länge där de inte är i vägen.
Inte det snyggaste men allt för att slippa ha platta pom poms!


En sista koll på lokalen

Imorse åkte vi ut till Gäddeholm för att gå igenom det sista med lokalen. Om vädret är lika fint som idag så kommer det inte att bli några problem. (Med tanke på dubbelbokningen) 

Vi kunde även planera in tipspromenaden längs kohagen så barnen kommer nog att älska det!



Nu börjar sista rycket!! Det är bara 2 veckor kvar så bordsplacering och dekorationer måste fixas klart. Allt sånt som är av största betydelse går självklart först...

När resten av familjen är iväg...

Johan och Bella åkte till Skultuna för att fira Johans mormor så jag passade på att ta en kort pw med Pixie. Sedan blev det ett aerobics pass på 30min. Jag måste ju börja nånstans!
Tur man har smink på sig. Jag skulle gissa att ansiktet har en lila ton, under sminket, istället för röd av träningen Haha!

Provade även det nya glittret på en nagel. Glittrar till max så ska nog komma på något fint och enkelt med det till bröllopet.



Bröllopsnaglar

Jag vet fortfarande inte helt och hållet vad jag ska ha på naglarna. Oavsett vad det blir så beställde jag hem 2 glitter. En i vitt och en i silver. Superfint glitter som ska ge lite effekt på naglarna.

Jag ska sätta mig senare denna vecka och försöka hitta någon design. Det är bara naglar men det är svårare än att välja blomsort till buketten.

Varning!!

Lika bra att förvarna alla! Det är mindre än 3 veckor kvar till bröllopet så det finns en risk att det blir mycket bröllop, på bloggen, framöver. Just a heads up!

Nu börjar bitarna, sakta men säkert, att falla på plats. Vi ska titta på lokalen en sista gång för dukning och dekorering (de hade dubbelbokat fredagen så vi får se hur allt löser sig!)
Mötet med prästen sker nästa vecka och sedan är musiklistan snart klar. Fick även besked från mamma igår att det verkar som att min morbror också kan komma. Riktigt kul!! Sist han var här var på min konfirmation...



Helt slut....

Nu ligger jag i sängen och orkar inte röra på mig. Det har varit en rolig dag men väldigt jobbig lördag på samma gång.

Vi började morgonen med att säga hej då till Johan. Han skulle till Stockholm och ha sin svensexa med grabbarna.
Jag, Bella och Vicki åkte till Rytterne och tittade på kosläpp. Jag har velat gå i flera åt men varit för sent ute. Men inte i år!
Fika med bulle och mjölk i gräset innan korna släpptes ut.

Sedan åkte vi hem till mamma där Vicki skulle fixas inför balen. Håret lockades och sminkningen fixades.

Efter det tog vi oss hem, gick ut med Pixie och fick i oss lite mellis. Plötsligt var klockan hur mycket som helst så vi tog oss till Stadshotellet för att fota tjejerna innan balen. 

Nu har Bella somnat och jag måste städa lägenheten. Måste kolla på Sveriges match också. Jag kommer sova skönt i natt...

Naglar till balen

Nu är det äntligen lördag!!
Idag ska Johan iväg på sin svensexa så jag har bokat in hela dagen med kosläpp och sedan ska syrran fixas inför balen.

Jag har suttit och gjort hennes och några av hennes kompisars naglar. Riktigt roligt att få fixa dem fina inför balen ikväll!




Ä

Usch, fy och blä!!

Gick och lade mig med en irriterande känsla igår. Vaknade med samma känsla...
Ibland har man skitperioder i sitt liv. Jag har en nu. Hur då?!, tänker ni säkert nu. Ni ska ju snart gifta er! Det borde vara den bästa tiden i ert liv! 
Jo, visst men jag har ändå en irriterande känsla i kroppen.

Har ni inte haft det förut? När man inte riktigt kan sätta fingret på det men ni vet att den är där?
Det roliga är att jag har stenkoll på mina skitperioder så egentligen borde jag lärt mig hantera dem. Jag vet hur jag blir men vet också att det alltid slutar bra. Man måste bara få gå igenom fasen och rensa ut all "skit" så att säga. (Vad jag saknar boxningen dessa perioder!!)




En bra start på maj

Det var så himla typiskt att det skulle börja regna på eftermiddagen. Regnet öste ner men det blev en liten paus och då passade Johan och Jonte på att grilla. 
Jag och Angelica fixade hennes naglar under tiden.
Fransk fade med skimmer

Sedan åt vi nog alla för mycket för det blev matkoma i soffan medan vi tittade på hockeyn. En bra start på maj med trevligt sällskap och god mat!
Som vanligt kom doktorväskan fram och Angelica fick vara doktor. Haha!

Valborg

Vi åkte ut till Skultuna en snabb sväng för att se majbrasan. Bella hade skoj med fiskdamm och chokladhjul. Sedan tändes elden och vi åkte hem. Inget märkvärdigt alls. Det hade varit en annan sak om vädret hade varit på vår sida. Det blåste alldeles för mycket för att man skulle vilja stanna utomhus en längre stund.




RSS 2.0