Polen

Efter en lång resa så kom vi äntligen fram till mormor. Bella var superduktig hela resan!

Vi har strosat runt på stan i två dagar nu. Solen skiner ute och man verkligen känner våren i luften! Hur skönt som helst.

En sväng till tyska marknaden har vi hunnit med. Eftersom det är lördag idag så blev det en stor klubba, till tjejerna, till lördagsgodis!



Skönaste vinsten!!

Jag var så fruktansvärt nervös inför den här matchen! Dagen innan så började vi tapetsera i hallen för att skingra tankarna (i alla fall jag) men ändå så kom matchen smygandes i bakhuvudet.

Jag vaknade med en liten klump i magen av nervositet. Johan var lugnet själv och försökte lugna mig genom att säga att det här var som vilken match som helst. Jo tjena!

Älskar när stämningen är så här! Fullt med folk och ett bra tryck hela tiden.

I första perioden höll jag på att bli galen. Så galen att snubben framför blev nervös. Att han inte hade koll på mina nerver? Haha!

Sedan var jag rätt lugn fram tills det blev 3-2. Då blev det smått panik sista minuterna men de lyckades hålla undan och vinna!!


Hallen

Vi har länge pratat om att fixa om i hallen. Den bruna tapeten som var innan var fin men vi kände att den lika gärna kunde vara kvar som att den kunde bytas ut. Så vi valde det sistnämnda.
Före

Då garderoberna är vita och tapeten vi valde är vit, med skimrande ränder på, så ska det upp tavlor för att bryta av det lite mer. Pricken över i:et hade varit en mörkare färg på golvet men vi får se vad som händer med den saken.

Efter


Middag och bio

Igår kväll var vi några tjejer som åt middag på Tabazco och gick sedan och såg filmen "Fifty Shades". Riktigt kul att komma ut och göra något annat. Det var ett tag sen...


Tjejerna drog vidare för drinkar, efter filmen, medan jag åkte hem. Den här veckan med Johan bortrest, begravning och fler saker därtill gjorde att jag bara ville hem och sova. Ibland blir det helt enkelt för mycket för det lilla huvudet. 




Från sorg till glädje

Sitter i soffan och orkar inte resa på mig för att borsta tänderna. Är nämligen helt slut känslomässigt idag vilket gör att kroppen inte alls hänger med.
Min farfar begravdes idag och att behöva ta ett sista farväl är nödvändigt men samtidigt så kommer alla känslor fram igen. Man har bearbetat det så mycket man kunnat men det blir lika jobbigt ändå.
Vila i frid farfar


Direkt efter det blev det ett inköp på stan för att sedan ta mig till hallen. 
Där började matchen inte alls som jag hoppats på. 2-0 efter första perioden och jag höll på att dra mig i håret!

Sedan lyckades äntligen puckarna trilla in i mål. I ännu en match!! Äntligen fick även killarna som ska göra mål få in pucken bakom målvakten. Johan ville göra det onödigt spännande med en pass då han trodde Helmer skrek att han ville ha pucken (visade sig vara en motståndare som i sin tur passade till sin gubbe framför mål)...men nu är det historia och de lyckades vinna med 3-2. Så nu blir alla matcher med topplagen hur spännande som helst!! 

Stämningen då!? Kanon!!
När vi väl började komma in ordentligt i matchen, efter Jannes mål, så var det hur roligt som helst att vara i hallen.
Min röst var inte lika glad för jag skrek så mycket att den nu får vila till i morgon. Johan passar på att njuta av tystnaden, haha!

Över 4000 i hallen





100 dagar!!

Så nu börjar det ticka neråt...100 dagar kvar tills bröllopet. Det går fort nu!

*Klänningen ska sys om och anpassas.
*Tårtan ska beställas.
*Johan behöver skor
*Dekorationerna ska fixas klart 
*Maten
*Hindersprövning

Inte så farlig to do lista ändå för mars och april. 

100 dagar kvar tills han är min! (Även på papper, hehe)

Egna blomvaser

Nu har jag fixat klart alla ljuslyktor och påbörjade nästa projekt. Nu är det de små blomvaserna som ska piffas till. Som tur är så är de inte lika tidskrävande. Första ska etiketterna tvättas bort och sedan knyter jag bara på ett spetsband. 

Rosor i dessa med en ljuslykta bredvid= bordsdekorationerna klara!

Packar ihop onsdag och kastar ut den genom fönstret

Äntligen närmar det sig torsdag. Idag har allt gått åt pipsvängen och jag vill helst glömma stora delar av dagen.

Som om inte det skulle vara nog så fungerade inte Viasat hemma hos oss så vi fick slänga oss i bilen och åka ut till Skultuna. 

Varför gjorde vi det? 
Matchen höll på att göra mig galen!! PP var fortfarande för ofarligt, forwards tappade puck och fick den snodd flertal gånger och det såg ut som om vi inte hade den där viljan man så gärna vill se. Och för tusan- se till att alltid ha en gubbe framför mål!!! Jag önskar de kunde gjort fler mål på alla de chanser de skapade. Typiskt...
Karlskrona var inte heller klockrena men var duktiga på att ta tillvara på våra misstag. Det var inte svårare än så.

Sedan är det ibland humor på folks kommentarer. Mitt tips är att ni ser reprisen av matchen (om ni har möjlighet) för ni kommer ändra åsikt om många händelser. Tack och hej!

Nytt på naglarna

Glömde visa mammas nya naglar och mina egna. Jag klarade inte av de raka då jag slog i överallt så tillbaka till spetsiga igen!
Mammas naglar 

Det kändes så mycket bättre med ljusa då solen äntligen börjar visa sig ute. Ja, jag längtar efter våren!



Celias dop

Igår åkte vi alla till Norrköping då Celia skulle döpas. 


Kusinerna körde sitt eget race i kyrkan. Busade och lekte för fullt!


Oavsett vad planerna är så måste vi passa på att umgås så mycket vi kan när Johan är hemma. Idag är det bortamatch igen (Mora) och sedan Karlskrona borta i veckan. Matcherna kombinerat med alla andra planer gör att timmarna tillsammans inte blir så många...


Match mot Rögle

Är helt slut i både kropp och knopp just nu!
Började matchen med att bli irriterad. Det var ingenting som gick vår väg. Passningarna satt inte alls och farten var inte alls på samma nivå som hos Rögle. Alldeles för många individuella misstag.

Sedan hände något. Vi gjorde mål! Och efter det målet kom 3 till och plötsligt står det 4-4 in i sista minuten i tredje perioden. Jag hoppades på det men kunde aldrig i min värld tro att det skulle hända. Glädje!!

Johan och Helmer var grymma tillsammans ikväll. 
Innan matchen skickade jag en bild till Johan på en chokladkaka. Jag sa att ifall de vinner så är den hans. Nu blev det inte riktigt så men de lyckades sno en poäng så en liten bit måste han få smaka. För det är han värd.

Sedan måste alla på min sektion förvarnas. Jag kommer vara ett nervvrak sista matcherna. Och det värsta är att jag missar sista hemmamatchen då jag är bortrest. Hur ska det gå?!



Inbjudningar

Jag tog med mig Bella på en liten promenad till Ica så jag kunde posta våra inbjudningar. Alla är inte klara men de som var det åkte på lådan idag. Nu finns det ingen återvändo längre, haha!

Första högen med inbjudningar.


Franskt i två varianter

Catta har haft sina naglar en månad och var i behov av ett nytt set. Sedan är hon inte tjejen som vill ha det lättaste. Nejdå, hon gillar att prova på nytt och ger mig gärna en utmaning!
Hennes före (hade redan hunnit fila på andra handen, oops)

Och när vi var klara så blev det fransk fade.

Lotta däremot ville ha lite mer klassiskt men piffade till det med lite glitter på ringfingret.



Jag behöver inte hjälpa till

Bella satte på sig sin jacka idag och ställde sig framför spegeln. Hon började tyst mumla "in, tittut, dra knappen ut". Hon höll på en liten stund och blev helt överlycklig när hon insåg att hon lyckats. Nu har hon varit sysselsatt med jackan i snart en timme...


Jag vet att hon snappat upp det från ett barnprogram och det fascinerar mig lite hur snabbt hon lär sig allt. Hon frågade inte mig om hjälp utan fixade det själv. Det kanske är dags att börja inse att liten tjej börjar bli stor...


Testat lite nytt...

Jag känner att jag måste träna in något nytt. Marmormönster har funnits ett tag men det har inte varit något jag provat på. Samma sak med ombre i skarpa färger.
 Jag har även blivit sugen på att prova på djur/insekter i färg med stenar. Tanken är att de ska täcka en hel nagel. Det kommer ta ett tag men jag får öva när tiden ges.


Morgonpromenad i kylan

Det bästa med vintervädret är när solen skiner och det är lagom kallt ute. Då finns det inget bättre än att gå upp lite tidigare och ta med hundarna på en långpromenad.
Två pälsbollar efter sin promenad


Förlust mot Timrå

För första gången så var jag alldeles för sen till hallen (enligt mig). Jag brukar ha tid att sätta mig till ro men inte denna gång.

Sedan så började matchen och jag fick nästan gnugga ögonen lite extra. Vad höll de på med?! 
Visst, vi gjorde mål tidigt men ingenting annat funkade plus att Timrå gjorde mål tre minuter senare. Det som irriterar mig mest är att vi aldrig har en gubbe framför deras målvakt. De får fri sikt i alla lägen- tro tusan att de tar nästan alla skott! Passningarna satt inte heller och det såg bara snurrigt ut. Vilset.

Sedan tittade jag med ett öga, mellan fingrarna eller satt vänd åt andra hållet. Min nerver klarade inte av det något mer! Såg sista 5 men förstod inte tanken med spelet för det funkade inte alls. Ibland känns det som att det är uppenbart hur spelet kommer se ut när vi är under press. Sönderläst?

Timrå gjorde det bra. De tog till vara på våra misstag och vann till slut matchen...

Fast jag känner ändå att de kan förlora denna match istället för en mer avgörande. Fast då får de se till att vinna alla andra nu för annars blir jag smått galnare, hehe!

I allt elände så ramlade en äldre karl i trappen när han var på väg ner. Han slog sig ordentligt och fick åka iväg med ambulans efter ett tag. Hoppas det gick bra.


Steg 5

Vi fick tråkiga nyheter angående min farfar i lördags. Det har varit lite jobbigt sedan dess men vi har alla bitit ihop lite och försökt få vardagen att gå.

För att ha tankarna på annat så har vi hållt oss sysselsatta. 
Igår åkte vi till Eskilstuna för att heja på Vicki och hennes lag då de hade sin sista match innan steg 5. De förlorade med en boll i sista vilket gjorde att de kom tvåa och är nu topp 8 i Sverige. I april spelas finalen...

Bella har många sporter att hålla reda på!


RSS 2.0