Sjunde omgången + ledig söndag

Matchen mot Örebro slutade med förlust men Johan fick spela från start och gjorde det bra!

På morgonen åkte vi hem till mamma och blev bjudna på frukost. Isabella har inte mått så bra pga tänderna men hon lyckades hitta krafter för att leka med Emilia en liten stund.

På eftermiddagen åkte vi iväg för att grilla korv i skogen. Vädret har ju varit så himla fint så varför sitta inne och äta?




Sjätte omgången

Jag hann knappt komma in i ishallen innan vi fick åka hem med två plastpåsar med våra kläder i. Att Bella alltid lyckas kräkas i ishallar!

I alla fall- vi hann hem till andra och tredje perioden. Till vår förvåning ser vi plötsligt Johan på isen. Det var väl på tiden att han fick spela! 

Matchen slutade med förlust- rätt enkelt  att peka på fel i denna match. Förutom oförmågan att göra fler mål än motståndarna så är det alla individuella misstag som avgör matchen! 


Femte omgången

Efter att ha varit i Södertälje några dagar så tog vi vårt pick o pack och åkte till Västerås. Johan hade ju match mot Malmö. 
Jag var så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna men tack vare brandlarmet, som gick i mitten av matchen, så piggnade jag till rätt fort. 

Matchen förlorade dem men om de bara satt sina lägen så hade de nog vunnit...jag slutade räkna alla chanser efter ett tag för pucken ville verkligen inte in i mål... Frustrerande!






Fjärde omgången

Idag blev det vinst! Alla poäng är viktiga så just nu struntar jag i hur de spelar så länge de vinner. 
Det känns lite som att kvalserien kan sluta hur som helst...


Ledig söndag

Äntligen en ledig dag med fint väder! Bella tog sovmorgon idag så vi bestämde oss för att ha en riktig slappardag. 
Med fika i vagnen tog vi oss en promenad ner till sjön för att strosa runt lite och mata fåglarna i vårvädret.





Tredje omgången

Ligger i soffan och är alldeles för trött för att resa på mig. Det här med att ha ändrat sitt jobbschema i 3 veckor för kvalserien kör slut på mig. Det känns som att varje minut är inplanerad..

Matchen mot Djurgården missade jag ju men det är ju då de ska vinna- såklart! Johan spelade inte idag. Varför? Ja, det undrar jag också...

Imorgon får jag sällskap av svärmor och min älskade unge! Det är skönt att de kommer hit i några dagar för det är så tråkigt att komma till en tyst och tom lägenhet efter jobbet.




Andra omgången

Ikväll fick jag vara på plats för att se matchen. Gillade trycket som hemmastå stundtals bjöd på! Jag var nervös men hade ändå en bra känsla...

Så mycket var det med de känslorna för efter första perioden vågade jag knappt tänka på nästa period. Men precis som mot Malmö så började målen trilla in. 3-4 stod det på tavlan men trots massor med chanser så blev det även slutresultatet. 
Skärpning till nästa match!


Allt löser sig till slut

Inatt fick jag äntligen sova ut! Min huvudvärk är borta och jag känner mig inte lika trött som de senaste två dagarna. Tänk vad det kan göra att ha Johan bredvid sig. Jag får ett helt annat lugn- en trygghet...

Men de tre veckor som är kvar av kvalserien har varit ett pusslande (som vanligt) 
Igår fick jag äntligen klart med schemat! Jag missar fredagens hemmamatch men det gör inte så mycket för jag får istället ledigt och kan se två andra matcher. 

Ikväll är det dags igen och självklart är vi på plats! Kommer du?



Första omgången

Äntligen är första matchen över! Det är alltid skönt att ha den gjord så man är lite varm i kläderna. Ja, det gäller även oss som tittar för jag tror nästan att vi har det värre.

Efter två perioder trodde jag att det var kört men tji fick jag. Det svängde fort i tredje perioden och plötsligt var det lika! Förlust efter straffar men alla poäng är viktiga så hellre 1 än 0. 

Jag är nöjd med poängen men något som slog högre var Johans spel idag. Han var riktigt bra!! 


Nervositeten

Nu är jobbet över för några dagar och all fokus ligger på hockey och kvalserien. Imorgon är det dags! Bortamatch mot Malmö...

Jag är, som vanligt, nervös före en match men nu är det mer nervöst än vanligt. Att de ska börja med en bortamatch gör det inte bättre för nu ska man sitta framför en tv och se allt. Nu håller vi tummarna för 3 poäng!!



Nya naglar

Krissy och Jennies naglar piffades till inför deras resor med franskt och rhinestones. 
Johans mamma gav mig fria händer gällande hennes naglar. Jag har beställt lite färger så det var ett perfekt tillfälle att prova dem.






Tillbaka i Södertälje

Borta bra men hemma bäst.
Just nu kunde det inte varit skönare att komma till lägenheten med alla ens saker och slippa resväskan!! Jag borde kanske vara van vid det här laget men inte då...och så får vi inte glömma det bästa- att få sova i sin egen säng!

Nu är det jobb för hela slanten för min del och imorgon åker Johan tillbaka till Västerås- för på måndag är det match!
 

Det närmar sig...

Inte ens en vecka kvar till kvalserien!! Johan hade med sig en överraskning till Bella när hon kom hem från träningen. 


Hon måste ju vara rätt klädd när det vankas hockey. Hon kommer gå på många fler matcher än mig så det är bra att hon kan hejja för oss båda. 


Sushilunch

Jag passade på att umgås med mamma
i några timmar medan Johan hade träning. Vi strosade runt lite i affärerna och avslutade med sushi till lunch. Som alltid! 




VIK-naglar

Bella var så förtvivlad över att hennes rosa naglar blivit fula så då fixade vi nya. Vi börjar ladda lite inför kvalserien så hon fick svarta, vita och gula naglar.




Härliga väder!!

När vi gick och lade oss igår var det riktigt busväder ute! Vilken tur att vi slapp det idag för jag hade några ärenden på stan. Vilket vårväder det bjöds på! 10 grader, blå himmel och värmande solstrålar...underbart!!

Bella fick välja lördagsfikat och det blev glass med jordgubbar och mumsmums.





Planering inför kvalserien

Nu är det färdigjobbat för den här veckan!
Johan och Bella kom hem idag så nu är det all fokus på familjen i helgen. Tack vare mina flexibla arbetskollegor så har jag lyckats byta tider så jag iaf kan få
se två hemmamatcher. Föutsatt att de spelar varannan hemma...

Men jag blir så irriterad på att det ska ta sån tid med planeringen av matcherna! Det borde finnas flera olika scheman redan innan man vet alla lagen. 3 lag är ju klara direkt. (Ett planeringsfreak har talat) Det är bara att hoppas för jag vill verkligen inte missa fler matcher än jag måste..

Dumplings

Då har man jobbat, fixat middag och nu sitter jag äntligen i soffan och bara tar det lugnt. 
Det sköna var att tiden på jobbet bara svischade förbi så för en gång skulle är jag inte trött i huvudet. 

Jag hade t.o.m tid och ork att fixa dumplings till middag. Ska man göra allt från början så tar det ungefär en timme men det är det värt.

Jag kände mig rätt nöjd med att få till en fin vikning av kanterna. Fjärde gången gillt! 



Solsken

Jag kunde verkligen inte somna inatt så nu går det inte i många knop. 
Som tur var så visade solen idag sig så jag tog en pw i det fina vädret. Tur att inte benen var lika trötta som huvudet!







En ensam tisdag

Johan tog med sig Bella imorse för att åka till Västerås. Själv tog jag cykeln till stan för att jobba...
Ska jag vara ärlig så gillar jag inte alls hur den kommande månaden ser ut. Att vi ska behöva bollas runt för att få allt att funka. Men vad ska man göra?

Av det jag läst och hört så gjorde Johan en stabil match så det var bra. Nu är den första matchen avklarad. Det kändes konstigt att sitta hemma när han hade "hemmamatch". 

Själv har jag åkt på en liten förkylning så promenaden jag hade tänkt ta tidigare idag får nog vänta till i morgon. Istället gjorde jag om mina naglar (igen). Vad ska man annars hitta på när familjen är i en annan stad?





Våren närmar sig...

Idag kom vi tillbaka till Södertälje efter två dagar i hemstaden.
Anna kom förbi på eftermiddagen och fixade sina naglar. För att få lite vårkänsla så blev det en rosa nyans. 




Västerås

Idag passade vi på att shoppa lite i stan. Södertäljes utbud är inte direkt det största..
Det bästa med Erikslund är att även Ikea finns nära. 
Jag har lovat Bella att vi ska plantera lite blommor så så passar Ikea perfekt med alla tillbehör. Det blev även en hel del kläder till lillfröken och lite annat smått och gott.



RSS 2.0