Midsommar 2010

Tidigare idag vi åkte hem till min farmor och blev bjudna på midsommarlunch. Mina syskon, pappa och farfar var också där.
Nu visar klockan 21:45 och midsommarfirandet är slut för min del...efter att jag druckit upp min Rosa Panterdrink som Johans brorsa fixat. Eller är det kanske nu som festen börjar?


Imorgon blir det att kliva upp tidigt. Först är det morgonpromenad och sen ska väskan packas klart. Vid halv tolv åker vi. Längtar!

Jag fixade lite naglar igår eftermiddag. Det var ett tag sen jag gjorde två på samma dag. Mina måste lackas innan vi åker för blir det minsta glipa så kommer de lossna när jag badar i poolen. Jag vill gärna ha kvar alla naglar under semestern. När vi kommer tillbaka måste mina göras om och jag är sugen på något mönster. Jag har en vecka på mig att komma på något nytt.
 
Svart med vita blommor                 Fransk förstärkning med stickers





Bilder från Uppsala

Jag blev så less att jag gick igenom allt som jag har med mig från Växjö. Alla 4 väskor och påsar och i en av väskorna låg den. Jag hade varit duktig och lagt den i ett mobilfack, som brukar finnas i väskorna, för att jag lätt skulle hitta den. Mhm...

Här kommer ialla fall lite bilder från festen!






Sällskapet var skoj och maten smakade super. Vad mer kan man begära?


Klant!!

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från Uppsala men jag kan inte hitta sladden till kameran. Jag skulle vara duktig och lägga den på en plats så jag kom ihåg det men som vanligt så är det tomt i huvudet. Så himla klantigt av mig! Förhoppningsvis så dyker den upp när vi ska packa till resan.

Tog en bild på Kenzo när han sitter på sängen och vill ha sprayflaskan som jag håller högt upp.


Nedräkning

Jag går bara och väntar på att vi ska åka till Tunisien. Det är bara midsommar som ska firas innan vi drar iväg.
Har solat lite och tagit ett dopp i poolen idag så dagarna är rätt händelselösa för tillfället...

Parteeey!

Sitter just nu hemma hos Sebbe Å Angie och vilar upp mig efter gårdagens festligheter.
Jag tog tåget till Uppsala igår, till skillnad från resten av Sverige som åkte till Stockholm, och blev hämtad av Ida. Vi strosade runt lite på Gränby och åkte sen hem till henne för att se lite på bröllopet och piffa till oss för kvällens fest.
S och A hade varit så duktiga och fixat mat på Bj. Jag trodde inte vi sulle vara så många men det kom en hel del kompisar från Gävle så vi blev 21 st sammanlagt.

På BJ var allt skoj! Vi kom dit vid åtta och var hemma strax innan fyra så kvällen blev rätt lång fast det kändes inte som det. Tiden brukar gå fort när man har kul.

Då jag inte har med mig sladden till kameran så lägger jag upp bilder en annan dag.
Ha en trevlig söndagskväll!

Uppsala

Imorgon sticker jag till Uppsala. Då är det fest på lördag och sen blir det en lugn måndag med Angie. Det är lite synd att Johan inte kan följa med då många ska vara med på festen men men...Så är det ibland! Jag kan nog festa för han med skulle jag tro.
Det är 5 veckor sen jag träffade alla så det ska bli riktigt roligt!

Min mamma var så snäll och gav mig ett par skor som jag nu ska försöka gå in tills imorgon. Typiskt mig att göra allt i sista sekunden. Jag får väl avsluta kvällen med att gå barfota. Har gjort det förr och kan göra det igen...


Trötter...

Efter att ha varit hemma och sovit i syrrans rum, med en massa nya filmer, så börjar jag nu känna mig riktigt trött. Har tittat på film till tre på morgonen och det var länge sedan det hände!
Jag måste hitta tillbaka till mina gamla sovtider, hur nu det ska gå då jag ska till Uppsala i helgen och festa, för annars kommer jag vända på dygnet.
Om jag inte somnar snart så kommer min pw att bli jobbig imorgon.

Natti natti!

Bilder

Jag har länge funderat på vad jag ska ha för bilder i lägenheten och nu när jag är hemma hos mamma så tänkte jag passa på. Syrran har en systemkamera och mamma en gräsmatta så varför inte ta lite kort? 
Det är inte lika roligt att gå till affären och köpa en liten bunt med bilder och sen se likadana bilder i andras hem. Här är ialla fall två bilder...
Vicki får fria händer till att fixa till bilderna så de passar ihop. Längtar tills de är klara så jag kan få sätta upp dem i lägenheten!

Passande för tillfället

You don't have to believe me
But the way I, way I see it
Next time you point a finger
I might have to bend it back
Or break it, break it off
Next time you point a finger
I'll point you to the mirror

Syrrans naglar

Då var det dags för syrran att få sina sommarnaglar. Det blev bara en enkel paljettrand i guld och zebramönster på tippen.

Västerås

Nu är helgens planer avklarade så nu börjar min riktiga semester.

Det började med min brors student som jag hoppas han blev nöjd med. Jag fick ingen bra bild då han hela tiden hade ryggen åt mitt håll. Fullt upp med firandet alltså. Precis som det ska vara!
(En sak som jag störde mig på var tjatet om vad som ska ske på måndag. Tar man studenten på en fredag så ska man faktiskt få njuta av det hela helgen. Det som ska ske på måndag tar man då. Punkt slut!!)

Idag åkte vi till Matte för att fixa våra tatuerigar. Eftersom färgen inte tagit ordentligt så fyllde vi i dem helt istället för bara konturerna. Så nu hopps jag att de blir som de ska vara.

Packat å klart!

Nu är resväskorna packade. Det är bara lite småplock kvar, såsom mobilladdare, kamera och plånbok.
Johan tog initiativet till att gå ut med hunden igår kväll så att jag kunde börja packa. Det var bara han som kände sig stressad över min packning. Allt som allt så tog det en timme att plocka fram alla kläder. Sängar är inte bara till för att sova i, de passar utmärkt som uppläggnigsplats till saker och kläder.


Dags att hoppa upp på väskan!


Hur ser man att en bil kommer från Polen?

Nu är resan till mormor och morfar bokad och betald. Vi skulle egentligen bara åkt till Tunisien i år men sen ändrade vi oss och bestämde oss för att åka till Polen också. Johan gillade att vara där och jag vill hälsa på min släkt så det blir två resor i sommar. Det kanske blir lite mycket resande men vi har aldrig haft tid till det förut så den här gången slog vi på stort!

       
(bilder lånade från google.se)

Oftast tänker människor på industrier, smuts och bärplockare när man nämner Polen. (eller det roliga "på-lacken" skämtet) Men det Polen jag växt upp med är raka motsatsen. Staden min mormor bor i ligger precis vid kusten, på gränsen till Tyskland, med en fin gammal stad och en jättefin strand. Åker man in i landet så är det en annan sak. Jag rekommenderar verkligen en semester i Polen längs kusten.

Tidigare idag var vi ner på stan och införskaffade alla presenter. Födelsedagspresenter till våra mammor och en studentpresent till min bror. Det känns bra att ha allt klart och slippa springa runt på stan i Västerås i sista sekunden. Det är min hjärna som får arbeta vid såna tillfällen medan Johan bara hänger på. Någon som känner igen det?
   Han är även lite stressad över att jag inte börjat packa än. Men jag har skrivit klart min ta-med-lista. Alltid något. Jag brukar alltid packa för mycket och den här gången känner jag att det kvittar för mycket ska göras. Jag längtar tills sommaren börjar på riktigt!!

Johan o Natalie

 


                                        

                                                          8 år tillsammans


aj, aj, AAAJJJJ!!!

Hatar verkligen den här dagen. Den kunde inte börja sämre!!
Det finns bara ett ord som passar in: mensVÄRK. Jag håller på att bli galen utav smärtan. Varför ska det göra så ont? Jag vet att det kommer gå över till imorgon men just nu lider jag. Vid såna här tillfällen får man tycka synd om sig själv.

Jag måste ta tag i packningen snart. Vi åker på torsdag kväll och då ska alla mina saker med eftersom jag stannar kvar i Västerås över sommaren. Och tro mig det blir inte lite jox. Nagelbordet måste med då kompisars naglar ska piffas till, kläder, resväskor, skor, neccessär, kamera, Kenzos saker...listan kommer bli lååång!

Nationaldagen

Vi åkte ut till Evedal en liten stund idag med. Solen värmde mer idag så vi blev inte långvariga.

För ett tag sen lade jag upp en bild på Kenzo, som hittat en napp, i Uppsala. Nu har det hänt igen men i Växjö och den här gången var nappen blå. Det finns många sätt för en hund att bära på en napp men tydligen så ska det göras så här:



Slö-lördag

Idag har det varit lugnt och skönt. Precis som en lördag utan planering ska vara.

Vi åkte ut till ett ställe som heter Evedal som ligger strax utanför stan. Vi hade köpt med oss lunch och tidningar. Det var som en stor gräsplan och en liten badstrand. Rikitgt mysigt ställe.
Jag hade förväntat mig, en lördag med sol, att det skulle vara fullproppat. Men det var nästan tomt. De flesta som var där var vid vattnet.. Ibland kan det bli jobbigt när det är för mycket folk.

Sedan åkte vi vidare till ett litet fik. Där låg även Kronobergs slottsruin. Jag hade inget emot att titta på det från fiket men Johan ville gå in. Så klart så skulle det kosta också. Som om det inte räckte att glassen vi köpt innan kostade oss 52kr. Men det var kul att göra något som annars inte skulle gjort.

Imorgon är det slapp-söndag med tennisfinal!


Tvätt i mängder!!

En stor tunna och två proppfulla tvättpåsar. Det är vad jag får göra på morgonen...ta hand om all tvätt.
Som om det inte räckte med att tvätta så var jag tvungen att gå till affären och köpa sköljmedel då vi hade slut på det. Så typiskt!
Men det är bara att fortsätta för kläderna slänger sig inte in själva i tvättmaskin.


Diskonaglar!

För några veckor sen berättade jag att vi fick blåsa egna dricksglas. Jag hade börjat ge upp hoppet om att få dem innan sommaren men idag fick vi dem. De var mycket mindre än jag kom ihåg men ändå så söta!


Våra alldeles egna glas.

Sen var det dags för att piffa till tånaglarna lite. Jag har alltid hatat mina fötter så vad är inte bättre än att piffa till dem med lite glitter i härlig färg. Man måste göra det bästa av situationen.


Diskonaglar i rosa.

Det finns några som frågat mig om jag inte kan ge lite tips på hur man kan fixa sina naglar hemma. Så här kommer ett tips...

Detta behövs
:
Baslack
Glanslack
Nagellack i valfri färg
Glitter (liknande färg som nagellacket)
Paljetter (inte för stora och liknande färg som nagellacket)


Gör först ett grundarbete med naglarna. -Klippa, fila kanter och ta bort gammalt lack.

* Använd alltid ett baslack innan du börjar. Det skyddar nageln från bl.a missfärgning.
* Måla sedan den färg du vill ha. Torka.

Jag har använt två sorters glitter. Ett finare (smått) och ett i paljettform.

* Glanslack, doppa penseln (ta inte bort allt lack från penseln) i glittret och måla ett jämnt lager på nageln. Låt nageln torka. (torka av penseln så det inte kommer glitter i flaskan)
* Gör samma sak med paljetterna.
* Avsluta med ett lager enbart glanslack.

Det tar ett tag för allt att torka men när det är klart så är det värt det!



Sooommar, sommar å sol...

Äntligen har sommaren kommit till Växjö!!
Jag trodde det skulle vara molnigt efter spinningen, eftersom det alltid är moln på himlen här, men vilken tur att jag hade fel. Inte ett moln på himlen och jag kan få njuta av lite solsken.

Spinningen var svettig och ja, helt okej. Cyklarna var väl inte det bästa jag varit med om men det gick. Det bästa var instruktören. En medelålders man med glasögon och keps. Jag vet inte varför men det såg bara så roligt ut i en spinningsal. Uppvärmningslåten var rock. Inte det lättaste att trampa till men sen spelades det musik som påminde lite om riverdance. Rolig blandning!

Efter idag har jag insett att det är dags för mig att lära mig city. Jag visste var jag skulle men ändå lyckades jag cykla runt halva stan. Lite sightseeing på vägen!

Spinning

Chrisitine skickade ett mess och frågade om jag var sugen på att spinna lite. Så klart att jag är!!
Det är så härligt att svettas så mycket att det bara rinner om en och att känna att man gjort sitt bästa. En rask promenad på 45 min är ingenting i jämförelse med spinning.
Känns dock lite konstigt att gå till ett nytt gym, då jag trivdes bra i Uppsala, men man måste alltid prova. Jag ska ändå bo här i två år till.

Dags att leta träningskläder...(har inte koll på allt efter flytten)


Till Johan -"Accessoarer" i favoriter, nr 3

CC Skye "screw" armband. Me like!



Bild från kyssjohanna.se


Dagarna går...

I helgen var vi hemma hos Tom o Christine. Det var länge sedan jag skrattade så mycket!!
Medan vissa drog ner på stan så promenerade jag och J hem. Så himla skönt att slippa ta taxi hem men det kanske hade varit en bra idè just då. Mina fötter var uppsvällda, av en konstig anledning, så det gjorde ont att gå. Jag vet inte hur det blev så men det har inte släppt än så morgonpromenaderna har inte varit någon höjdare.

Nu är det bara 25 dagar kvar tills vi åker bort men det är mycket som ska fixas innan dess.

* Västerås
* Min brors student
* Mammas födelsedag
* Tatuering
* Uppsala på födelsedagsfest (om jag kan)
* Monicas födelsedag
* Tunisien

Nu är det bara att hoppas att allt går som planerat!


RSS 2.0