Valborg

Ida kom för att säga hej då tidigare idag. Ännu en påminnelse på att vi flyttar. När alla ska säga hej då...
Senare kom Malin till Uppsala. Vi drog ner på stan, satte oss på en filt, och mumsade i oss lunchen. Det var inte så farligt mycket folk när vi kom dit men det packades på mer å mer ju längre tiden gick. Efter 2 timmar trodde jag att jag skulle bli tokig. Jag har nog världens minsta blåsa! Och att gå på en baja maja var inget jag hade lust med. Speciellt inte på Valborg i Uppsala. Jag drog hem istället.


          
Malins ökända toarulle!     Malin                              Folk

Nu ska vi åka och köpa lite käk för att sedan dra hem till Tove å Olof.

Idag-Uppsalabo
Imorgon- Växjöbo

nej, usch, fy å blä

Hade min sista nagelkund i Uppsala på ett tag nu men man ska aldrig säga aldrig...
Jag har hela tiden haft en bra känsla när det gäller själva flytten. Sakna alla kommer man ju att göra. Det är ju som det är. Men nu när hon gick så började jag plocka undan alla nagelsaker och då slog det mig att vi verkligen ska flytta. Jag har bara inte fattat att det är på lördag. Det fick tårarna att komma. Jag har verkligen ingen lust att flytta nu. Jag kommer vara helt förstörd när jag sitter i bilen på väg till Växjö!

Så här såg det ut för bara en liten stund sen...


och så här ser det nu.



Jag =Nagelteknolog

Äntligen så har jag gjort både det teoretiska och det praktiska provet och klarat det! Jippie!
Vaknade redan klockan 4 imorse, pigg dessutom, men lyckades somna om. Sen var det bara att åka till Stockholm. En sak måste sägas.: Jag är inte ett dugg avundsjuk på alla som pendlar. Fy fasen alltså! Vi satt i bilkö i 40min men hann ändå i tid.
Jag började med det praktiska och det var ett bra val, så här i efterhand, för det var det längsta och mest krävande momentet. Johans mamma var min modell. Tänkte att jag kunde ta två flugor i en smäll. Hon har velat fixa sina naglar så länge nu så det passade perfekt att göra dem idag.


Så här blev naglarna.





Hur tänkte man här?



Så här ser det ut är man ska öppna fönstret för att kunna torka rent det. Det är bara problem med dem!
För det första så är det rätt stora och tunga fönster. För det andra så sticker det rätt ut när man vrider på det och för det tredje så tar det stopp i mitten. De går inte att snurra runt och även om det skulle gå så måste man ju få tillbaka dem. Jag blir livrädd varje gång för jag tror inte de håller utan att de närsomhelst kan lossna och rasa ner.
Det här fönstret är okej för det är ovanför taket men på andra sidan lägenheten är det säkert en 20m ner. Om någon står där nere så kommer det sluta illa. Gör ordentliga fönster!! Speciellt de som är högt upp. Dumskallar säger jag bara.

Enligt Johan är jag som en pensionär. Jag vaknar lika tidigt som dem men det han inte har fattat är att det är han som gör att jag vaknar.
Innan jag berättar vad som hände imorse så ska ni veta att jag sover väldigt lätt.
Jag vaknade av snyftningar, trodde jag till en början, men när jag kollar upp det, så ser jag Johan ligga och skratta. I sömnen! Och det lät rätt högt dessutom. Jag frågar varför han skrattar och han mumlar fram att han drömde något roligt. Sen somnar han om...hur ska man somna om efter det?

Nu börjar det synas...

Det är inte mycket kvar i lägenheten nu...nästan allt är nerpackat. Förutom det viktigaste så klart.
Johan har verkligen varit den som tagit tag i det hela och fixat det mesta medan jag tittat på. Nej, skämt åsido, jag har faktiskt hjälpt till. Det blir väl jag som får ta tag i slutstädningen.
Samtidigt som jag inte vill ha allt nerpackat så tidigt så blir det ju faktiskt skönare tll veckan då man bara kan ta det sista.

Blev lite sur över att inte kunna fixa tatueringen i maj men jag ska kolla om det går i sommar. Rätt drygt då man inte kan vara ute i solen men jag kan inte gå med en ofärdig tatuering. Matte har förhoppningsvis inte semester samtidigt som oss. Men det ger mig mer tid att klura ut hur jag ska bygga på den på benet. Det hade nå gott med sig ändå!

  Kanske en sån här?

Sol inne

Vad jag längtar efter att kunna sitta ute i solen på balkongen istället för att ligga på golvet i vardagsrummet..men man får göra det bästa av situationen. Franska balkonger är inte att leka med.
Jag har suttit och pluggat om naglar i 2 timmar nu så jag kände att jag behövde ta en paus från läsandet. Fast jag läst mycket och känner att jag kan det mesta så blir det ändå tvärtom när jag väl sitter där med pärmen i knät. Det känns som att jag inte kan något! Konstigt det där..

  

 
Underbara bakade potatis!


Johan är på jobbet och bjuder alla på smörgåstårta. Jag hoppas verkligen att han inte springer runt överallt för då kommer det knappast finnas en liten bit över till mig. Smörgåstårta är ju så gott!

Nej, nu har jag inte tid nå mer. Dags att fixa något till den kurrande magen och sen sätta sig på golvet för att fortsätta plugga. Jag har ju inte all tid i världen -även om jag skulle vilja det ibland.



Inne: Flyttkartonger Ute: Ikea påsar

Jag tror att jag snart blir galen!!
Johan kan inte låta bli att packa ner allt som går. Men i hans värld så går tydligen ALLT att packa ner i kartonger.
För det är just det som vår lägenhet är möblerad utav. Dessa bruna pappkartonger går mig på nerverna.
Om jag fick bestämma så skulle vi bygga en koja utav dem och då kunna ha lite roligt mitt i allt packande. Men icke då! Här ska det staplas, tejpas, märkas och så ska man ge fan i att öppna dem. Klart och tydligt! (Och det är just därför jag har alla saker framme medan Johan snart är färdig)
Ikea påsar är tydligen inte heller någon bra idè. Fråga mig inte varför men jag kan inte hitta en enda och vi hade ett x antal när vi flyttade hit. Jag tyckte att de var perfekta att slänga ner alla kläder i. Men det är ju jag:)


          
Så här ser det just nu ut i vardagsrummet och hallen. Har jag nämnt att vi inte flyttar imorgon utan den 1 maj? Ändå ser det ut så här...


De tre kommande dagar gäller det att få ordning på nästan allt. Sen tänker jag inte göra så mycket mer än att försöka njuta de sista dagarna som Uppsalabo. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig så man kan vara utomhus om dagarna. Det är ju trots allt Valborg på fredag...

Det roliga med maten, när man ska flytta, är att man verkligen får använda sin fantasi. Man kan ju knappast storhandla och jag kan inte bara slänga ut all mat. Så nu blir det egen skagenröra med bakad potatis. Yummie!


Bye bye Storvreta (för den här gången)

Då har man jobbat sin sista dag på Storvretaskolan och avlsutat allt med personalfest. Det var ROLIGT!!
Det är allt jag har att säga för det går inte att beskriva det med andra ord. Det var länge sedan jag hade så ont i magen av skratt men det är så som det ska vara.
Måste ge lite extra cred till P och P som klarade av dansen. Många hade inte klarat av det ni gjorde. Bra gjort!

    
Jag tänker inte avslöja vad som hände efteråt utan ni får använda er fantasi. What happens in Storvreta stays in Storvreta...

   
Den här söta blomman står nu på vardagsrumsbordet. Tack så mycket!!

Jag trodde att jag skulle klara mig utan gråt men det vart ju omöjligt.
Men när jag kom hem så blev det inte bättre. Då kom jag underfund med allt och det kändes rätt tungt. Det är inte det att vi ska flytta från Uppsala utan att vi flyttar ifrån alla härliga människor. Jag kommer verkligen att sakna er!!

Vill passa på att gratulera lillbrorsan på födelsedagen och till Emelie o Per som fick en dotter i förrigår:)


Ny stad, nya möjligheter

Då var vi tillbaka från Växjö!
Det har varit mycket att ta in och mycket att börja tänka på. Vi har tittat på en massa lägenheter och hittat en 2:a på Öster som vi tror kommer passa oss. (hoppas bara den gör det när vi åker ner med alla saker också!)
Själva staden är mysig. Den påminner lite om Halmstad. Det som både jag och Johan måste vänja oss vid är att restaurangerna har semesterstängt på sommaren. Vilken annan stad har det??

Nu har vi börjat gå igenom allt hemma och den här gången SKA vi få ordning på allt jox. Johan har köpt en massa flyttkartonger så det är bara det tråkiga kvar. Att gå igenom allt. KASTA. SPARA. TA MED. LÄMNA.
Jag fick lite panik igår kväll när vi kom tillbaka till hotellet. Det blev plötsligt så mycket som måste göras innan flytten. Nagleprovet, packa, umgås, jobba, plugga...det är alldeles för få timmar på ett dygn!

Imorgon är det min sista arbetsdag på Storvretaskolan och jag kan väl egentligen inte avsluta bättre än med personalfest:)

Grattis lillsyrran på födelsedagen!

Suck

Det blir bilresa till Växjö och vi stannar tills på torsdag. Det blir alltså att kliva upp med tuppen imorgon...
Planet vi skulle med är inställt och alla tåg är fullbokade, så det finns inte så många andra alternativ. Det resulterar i att jag är ledig tills på fredag och då blir det en lång dag. Jobb 8-17 och sen personalfest!:)

Slog av en bit på en nagel, när jag skulle flytta på tvättställningen, så då blev jag less och gjorde om allihop! Provade snäckskal den här gången. Jag kan ju inte göra något på en annan för första gången. Det blev faktiskt riktigt snyggt med tanke på att min kreativa sida inte är på hugget direkt. Lade på några paljetter (skimrande orange) för lite mer effekt. Voila! (stavas det så?)



Nej, nu måste jag se till att få i mig något. Jag har suttit med naglar sen 15 och magen kurrar för fullt. Shepherd´s Pie here I come!


Tisdag...

Sitter och försöker komma på ursäkter så jag slipper ta tag i allt som måste göras idag. Det är ju så mycket lättare att skjuta upp allting till en annan gång. Jag lovade Johan att börja gå igenom lite saker men jag har ingen lust. Det är mycket roligare att sitta vid datorn och tro att jag är proffs på att sjunga, haha!

Johan orkar inte prata om det men jag tycker det är så roligt att jag börjat prata med mig själv. Bröllop. Jag lovade min kompis Elin att hon ska få sjunga på vårt bröllop men då måste man veta vilken låt det ska vara. Så det är en av mina ursäkter just nu. Även om bröllopsplaner inte ens är aktuellt måste jag ha någonting att göra! ;)

Ska sätta mig i solen en stund och planera ett bröllop som inte ska bli av på ett bra tag! (jag vet, jag är knasig men säg något jag inte vet)

Tjingeling!


Dagens i-landsproblem

Ibland får man skämmas för sig själv!
Hela dagen har jag gått och funderat på mitt hår. Jag är en sån som måste fixa om håret då det blir tråkigt med att se likadan ut en längre tid. Inte ens nu, då jag är hemma, kan jag släppa det. Och att gå till frisören och säga "gör något snyggt" fungerar inte för mig.
Har jag inget viktigare saker att tänka på än det här?! (men det är väl precis det jag har)

På onsdag är det meningen att vi ska flyga till Växjö men vi får väl se hur det blir med den saken. Tydligen är nästa askmoln på väg in så det är bara att hålla tummarna.

Vi har börjat fundera på vad som ska sparas, kastas och vad som ska med i flytten. För oavsett om vi byter stad eller inte så ska vi ut från vår lägenhet. Bland annat så tar datorn väldigt mycket plats med bord och tillbehör. Så det borde väl vara läge att köpa en bärbar. Då kommer nästa problem. Det finns ju ett helt hav av olika sorter!! Jag orkar inte gå igenom det också, i samma veva som systemkamera, hår, packning och allt annat jox runt omkring.

Jag får ta och göra någon nytta..TVÄTTA!


Trögsala?

Det går inte att undvika "den stora sucken" varje gång man får höra frågan "Almtuna, vad är det?"

Jag vette 17 om folk ens vetat det om de tagit steget upp till elitserien.
Det hade blivit en stor sak av det inom den intresserade gruppen men alla andra i Uppsala? De som bott här i hela sitt liv men ändå inte vet...Enligt mig så behöver man inte gå på matcherna eller kunna alla spelare men man måste väl ialla fall veta att ens egen stad har ett hockeylag! (som denna säsong gjorde en kanonsäsong)

Hoppas bara att jag slipper kalla Uppsalaför Trögsala nästa år och att Almtuna får bli ett hockeylag och inte "vad för något?"



Underbara söndag!

Nappen skulle absolut följa med hela vägen hem!

Så här såg Kenzo ut igår kväll när vi kom in efter kvällspromenaden. Han skulle INTE släppa äckelnappen. Syns det att den legat ute på en gräsmatta?

Idag skiner solen!!
Med tanke på hur dåligt vädret var igår så tänker jag ta tillfället i akt och åka ner en sväng på stan. Strosa runt lite...
Men innan det ska Angie få sina naglar fixade och jag ska ut på en långpromenad med Kenzo.
Ha en underbar söndag! 



En bild!!

Kollade igenom kameran imorse för att se om det blev någon bild från igår, då jag inte har nå minne av att ens tagit upp kameran från väskan. En bild från gårdagen...EN bild! Och jag som brukar lyckas med 100 från en och samma kväll i vanliga fall. Vad hände?

Det blev en rätt lugn kväll vilket var rätt skönt ändå. Först var det middag med hela Almtuna, eller ja, de som var hemma, och sen drog vi hem till Sebban å Angie. Efter det blev det BJ (som vanligt). Kändes ändå som att det räckte med den timmen vi var ut. Man kanske börja bli gammal som gillar att vara hemma innan tre så man inte förlorar en hel dag.

Tycker synd om de som skulle resa bort då Arlanda fortfarande har stängt..bara hoppas på ombokningar men förbannat surt när man tagit ledigt!

Nu blir det promenad med Kenzo och sen hoppas jag på lite lördagsfika hos Ida då hon fyllt år i veckan:)


Karlsson på taket?

Det händer mycket på min gata..speciellt kvällstid. Jag vet inte varför alla lockas till att göra knasiga saker då.
Kenzo morrade som en tok på en kille som satt på hustaket nedanför oss.
Han hade sprungit i strumpor på parkeringen coh när polisen dök upp klättrade han upp på taket och satt där en bra stund...det ska då alltid hända något knas!!


Gubbsnack

Det är rätt roligt att stå och lyssna på folk (diskret!) och höra deras spekulationer. Den här gången pratades om Almtunas lag +hallbygge inför nästa säsong.
Tydligen så skulle det inte alls bli lika bra nästa säsong..åh, det var så många som skulle lämna och det kunde säkert bli ännu fler. Att tränarna skulle lämna var en katastrof. Hur skulle det nu gå?

Jag kunde inte sluta lyssna för en av gubbarna blev mer och mer röd i ansiktet ju mer han pratade om det. Det jag undrade var när det skulle börja ryka ur öronen på han och ifall jag då var tvungen att ringa 112?

Sjukling

Sitter hemma och tycker synd om mig själv...
Jag måste absolut andas genom munnen då näsan har sagt "stopp!", huvudet värker och kroppen orkar ingenting. Förkylningen har kommit för att stanna!! (men jag är inte döende som vissa i det här förhållandet blir när de är förkylda)

Stackars Kenzo, som inte alls fick den långa promenad som han borde fått, ligger nu på sängen och jag tror att han väntar på nästa promenadtillfälle.

Imorgon är det avslutningsfest (om det nu är så man kan kalla det) med Almtuna och sen blir det utgång för hela slanten!! Jag måste bara se till att nässprayen inte är slut, så kanske man förstår vad jag säger. Det låter ju värre än vanligt ;)


Om allt och inget

Japp, det är vad ni kommer få läsa här...Om allt och inget!

RSS 2.0